|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:48
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mennyire fényigényes ez a növény? Csak mert ha nem akkor 1-2 tő erejéig megpróbálkoznék vele.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 16., csütörtök 11:06 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
papó írta: Ha a talajod nagyon szennyeztet akkor természetesen okozhat bajt . Blyxa, Stau stb kimondottan gyűlölik a bomlástermékeket. Ez lehet a probléma kaptam próbára blixa-t, de az is pillanatok alatt elbomlott, mivel tudom, hogy ez a növény alapból is érzékeny, ezért próbaként egy picit tettem a nanoba is itt viszont megmaradt, csak az eddigi fényszegény létben nem olyan nagyon növekedett, de a mostani fénynél látok fejlődést. Ez az aki érdekes jelenség, mert ebben az sp. japan is elbomlott, viszont a rotala mesés.
|
2013. április 13., szombat 19:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha a talajod nagyon szennyeztet akkor természetesen okozhat bajt . Blyxa, Stau stb kimondottan gyűlölik a bomlástermékeket.
2013. április 13., szombat 19:01 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
papó írta: lakly írta: Nekem is van ebből a kis növénykéből, már egy ideje. Kezdetekben nem nagyon haladt, de akkor még kemény vizem volt, és árnyékban. Amint lágyítottam a vizet növekedni kezdett, de időnként elmállik a levele, és nem értem miért. Viszont felfigyeltem arra, hogy amikor kiürült a CO2 palackom, és kb 1 hétig nem volt CO2-m teljesen kivirult. Lehet e az a probléma, hogy pont ö kapja telibe a CO2-s vizet (külső reaktor), de ez sem, mert ültettem más helyre is és ott is ezek a tünetek. Talaj: namado több mint 2 éve át nem rendezett erősen halas, a talaj kb 5 éves. KH:5; GH:9; pH: 6,5-7 Tápozás TPN+ 2,5 ml/nap (br. 98l-re), 2 naponta GA macro 2nyomás (ajándék maradék). Kérdésem lehet e, hogy ennyi idő után is a CO2 hatására valami kioldódik a talajból, mert másra nem tudok gondolni? Az áramlást nem szereti ez a növény sem. Bizony ahol kap belőle ott az alsó levelek kezdenek először lyukadni , majd az egész növény tönkremegy. A tápozással is bajok lesznek , hiszen -mint írod- 2, 5 Ml adagolsz naponta plusz még a GA macrot is nyomod. Mindkettőben van vas ami ha sok akkor ugyan úgy problémát tud okozni mint a kevés. Két különböző kelátból van összeállítva a két táp , nem is biztos , hogy szeretik egymást. Nem hiszem , hogy CO2 ebbe beleszólna. Hát igen ezek maradékok lassan elfogynak, nyáron pedig robbantom az akit, mert a 2év alatt nagyon sok piszok halmozódott fel. Abban az összeállításban már próbálok valami ésszerű tápozást alkalmazni. Ami még korábbi problémám volt ezzel, hogy próbáltam porokból kevert macrot alkalmazni (TPN+-szal), amit papó utasítása szerint kevertem ki, és azzal is ezeket a tüneteket tapasztaltam, ezért gondolok már arra, hogy talajban felhalmozódott valami káros anyag.
|
2013. április 13., szombat 18:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
lakly írta: Nekem is van ebből a kis növénykéből, már egy ideje. Kezdetekben nem nagyon haladt, de akkor még kemény vizem volt, és árnyékban. Amint lágyítottam a vizet növekedni kezdett, de időnként elmállik a levele, és nem értem miért. Viszont felfigyeltem arra, hogy amikor kiürült a CO2 palackom, és kb 1 hétig nem volt CO2-m teljesen kivirult. Lehet e az a probléma, hogy pont ö kapja telibe a CO2-s vizet (külső reaktor), de ez sem, mert ültettem más helyre is és ott is ezek a tünetek. Talaj: namado több mint 2 éve át nem rendezett erősen halas, a talaj kb 5 éves. KH:5; GH:9; pH: 6,5-7 Tápozás TPN+ 2,5 ml/nap (br. 98l-re), 2 naponta GA macro 2nyomás (ajándék maradék). Kérdésem lehet e, hogy ennyi idő után is a CO2 hatására valami kioldódik a talajból, mert másra nem tudok gondolni? Az áramlást nem szereti ez a növény sem. Bizony ahol kap belőle ott az alsó levelek kezdenek először lyukadni , majd az egész növény tönkremegy. A tápozással is bajok lesznek , hiszen -mint írod- 2, 5 Ml adagolsz naponta plusz még a GA macrot is nyomod. Mindkettőben van vas ami ha sok akkor ugyan úgy problémát tud okozni mint a kevés. Két különböző kelátból van összeállítva a két táp , nem is biztos , hogy szeretik egymást. Nem hiszem , hogy CO2 ebbe beleszólna.
2013. április 13., szombat 17:56 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
lakly írta: Ezek szerint napi szinten kéne adagoljam a makrót, és esetleg többet is? Ha nem is napi szinten de rendszeresen. Én annak vagyok a híve ha a kaja, a növényi kaja apróbb de folyamatos adagolással jelen legyen a vízben. Lehet naponta lehet kétnaponta ki kell kísérletezned. Én a 40 litykóra napi 2ml-t adagolok a TF microból.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 13., szombat 17:42 |
|
|
lakly
|
SlyChocolate írta: Nálam is meg volt ez a jelenség de nem csak a Staunál hanem a Blyxáknál is. Ok az volt, hogy elfogyott a TF Macro-m és az egy hét kihagyásnak ez lett a vége. Máló-lyúkadó levelek. Most egy hete újra adagolom és azóta kezd helyre jönni. A CO2-őzés az akváriumban egy nagyon érdekes téma már több helyen is kibeszéltük. Én nem vagyok a "nyomd tövig a gázt" híve de az is igaz ez kell de csak ésszel. Ezek szerint napi szinten kéne adagoljam a makrót, és esetleg többet is?
|
2013. április 13., szombat 17:38 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nálam is meg volt ez a jelenség de nem csak a Staunál hanem a Blyxáknál is. Ok az volt, hogy elfogyott a TF Macro-m és az egy hét kihagyásnak ez lett a vége. Máló-lyúkadó levelek. Most egy hete újra adagolom és azóta kezd helyre jönni. A CO2-őzés az akváriumban egy nagyon érdekes téma már több helyen is kibeszéltük. Én nem vagyok a "nyomd tövig a gázt" híve de az is igaz ez kell de csak ésszel.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 13., szombat 17:32 |
|
|
lakly
|
Nekem is van ebből a kis növénykéből, már egy ideje. Kezdetekben nem nagyon haladt, de akkor még kemény vizem volt, és árnyékban. Amint lágyítottam a vizet növekedni kezdett, de időnként elmállik a levele, és nem értem miért. Viszont felfigyeltem arra, hogy amikor kiürült a CO2 palackom, és kb 1 hétig nem volt CO2-m teljesen kivirult. Lehet e az a probléma, hogy pont ö kapja telibe a CO2-s vizet (külső reaktor), de ez sem, mert ültettem más helyre is és ott is ezek a tünetek. Talaj: namado több mint 2 éve át nem rendezett erősen halas, a talaj kb 5 éves. KH:5; GH:9; pH: 6,5-7 Tápozás TPN+ 2,5 ml/nap (br. 98l-re), 2 naponta GA macro 2nyomás (ajándék maradék). Kérdésem lehet e, hogy ennyi idő után is a CO2 hatására valami kioldódik a talajból, mert másra nem tudok gondolni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lakly 2013. április 13., szombat 17:37-kor.
|
2013. április 13., szombat 17:25 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: Lehet nevelni Co2 nélkül staut. A Carbó nem mehet a növényre közvetlen , mert útálja Áh, szuper! Köszi az infót! Amúgy szerintem nemcsak én örülnék egy olyan listának, ami magába foglalja az összes növényt, ami tartható co2 nélkül is. Vagy egy még nagyobb táblázat: összes növény - igényeik co2/táp/fény stb. szerint.
|
2011. november 13., vasárnap 16:46 |
|
|