Köszi a választ! Képet majd megpróbálok csinálni, de egyébként elég mélyre ültettem őket és én hülye már a micranthomoides-eket is közzéjük ültettem, mert a fából (amibe ültettem a kis bokrokat) szépen jöttek kifele és gyorsan lenyomtam őket a talajba gondolkodás nélkül...sebaj.
Ami viszont nagyon érdekelne, hogy a 2mp 1bubi az miért nem jó??? Miért lesz rosszabb? Na és a monte carlo-nál az enyhe barnulás a közepén normális? Pici alga lenne és ne foglalkozzak vele? Tudom tudom látni kéne.
A béka feneke alatt lehet a víz PH ja . Éjjel legalább levegőztetned kellene
Köszi a választ! Képet majd megpróbálok csinálni, de egyébként elég mélyre ültettem őket és én hülye már a micranthomoides-eket is közzéjük ültettem, mert a fából (amibe ültettem a kis bokrokat) szépen jöttek kifele és gyorsan lenyomtam őket a talajba gondolkodás nélkül...sebaj.
Ami viszont nagyon érdekelne, hogy a 2mp 1bubi az miért nem jó??? Miért lesz rosszabb? Na és a monte carlo-nál az enyhe barnulás a közepén normális? Pici alga lenne és ne foglalkozzak vele? Tudom tudom látni kéne.
2014. július 31., csütörtök 9:47
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Sziasztok! Nekem is gyengül a hc-ém, de a logikám szerint nem lehet a melegtől, hisz ezek a növények mind alapból meleg helyről származnak. Én spec megemeltem a co2 bubit 2mp-re, meglátjuk hoz e javulást. Nekem is ugye vékonyodik, jön fel a talajtól, és úszkál a sok kis árva magányos szálacska össze-vissza, ami kutya idegesítő. Remélem rendbe jönnek, mert ha nem csere lesz monte carlo-ra.
Ha már itt tartok, valaki legyen szíves válaszoljon arra, hogy miért barnul körbe a monte carlo levele a közepén, de csak 1-2? Olyan mintha a belseje sötét, koszos lenne emiatt.
Peti ! Látni kellene az akváriumot legalább képen , akkor jobban meg lehetne állapítani mi is a probléma. A boltban a kis nano akvárium tartósan 30 C közelében van és semmi baja a HC. nek . Nálad pedig -mint azt beszéltük -26-27 fokos a vízhőmérséklet. A 2 bubi CO2 miatt csak rosszabb lesz. jó lenne látni hogyan ültetted el a növényt. Talán nem volt elég mélyen a talajban.
Sziasztok! Nekem is gyengül a hc-ém, de a logikám szerint nem lehet a melegtől, hisz ezek a növények mind alapból meleg helyről származnak. Én spec megemeltem a co2 bubit 2mp-re, meglátjuk hoz e javulást. Nekem is ugye vékonyodik, jön fel a talajtól, és úszkál a sok kis árva magányos szálacska össze-vissza, ami kutya idegesítő. Remélem rendbe jönnek, mert ha nem csere lesz monte carlo-ra.
Ha már itt tartok, valaki legyen szíves válaszoljon arra, hogy miért barnul körbe a monte carlo levele a közepén, de csak 1-2? Olyan mintha a belseje sötét, koszos lenne emiatt.
Ide tudok beszúrni egy kis "videó" Papó első HC-s akváriumáról. Ehhez az aksihoz használtunk először HQI lámpát /biztos, hogy nem utoljára / 5000K az izzó színhőmérséklete.
Nem is a lelassult fejlődés a legnagyobb baja a meleg víznél, hanem hajlamos ilyenkor a kicsike szép, nagy tenyérnyi foltokban elengedni magát a talajtól
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.