Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Nálad mindegy mi van az akiban! Mindegyik növény a tökéletes formáját hozza nálad! Emelem kalapom!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2013. március 2., szombat 18:32 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
|
2013. március 2., szombat 18:28 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
papó írta: myk74 írta: Megkérném (ha nem gond) ,azon kedves kertészeket akik sikerrel blyxat tartanak, leírnák hogy ki milyen vízparaméterek tápozás stb mellett tartja ezt a szép növényt. Egy kis összehasonlításnak is jó lenne. Valamit elcseszek mert engem nem szeret a blyxa, pedig ragaszkodnék hozzá,de nagyon. Köszönöm Semmi titok nincs . Közepesen lágy vízben is jól érzi magát . CO2 kell neki és olyan 0,5 W/ liter. Nálam amiben szaporítjuk KH 8- PH 6,8 7,2 Bizonyosan más akváriumban máshogyan van. Na már majdnem célnál vagyok ,a kh-t meg a ph-t kell lejjebb tornáznom!
|
2013. március 2., szombat 18:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
myk74 írta: Megkérném (ha nem gond) ,azon kedves kertészeket akik sikerrel blyxat tartanak, leírnák hogy ki milyen vízparaméterek tápozás stb mellett tartja ezt a szép növényt. Egy kis összehasonlításnak is jó lenne. Valamit elcseszek mert engem nem szeret a blyxa, pedig ragaszkodnék hozzá,de nagyon. Köszönöm Semmi titok nincs . Közepesen lágy vízben is jól érzi magát . CO2 kell neki és olyan 0,5 W/ liter. Nálam amiben szaporítjuk KH 8- PH 6,8 7,2 Bizonyosan más akváriumban máshogyan van.
2013. március 2., szombat 17:11 |
|
|
myk74
|
Megkérném (ha nem gond) ,azon kedves kertészeket akik sikerrel blyxat tartanak, leírnák hogy ki milyen vízparaméterek tápozás stb mellett tartja ezt a szép növényt. Egy kis összehasonlításnak is jó lenne. Valamit elcseszek mert engem nem szeret a blyxa, pedig ragaszkodnék hozzá,de nagyon. Köszönöm
|
2013. március 2., szombat 15:14 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
papó írta: Dredd107 írta: Igen tőletek van csütörtökön vettem és ozmó víz van medencében, a többi növény él, virul, bubizik. Kivegyem (?) a blyxát, ha jól tudom nem éppen kedevző bomlásterméket bocsát ki ebben az állapotba magából, egyébként gondolom ezért is támadta meg az alga. Hm.. nem kellene neki így kinézni . Elég siralmas állapotban van. Vágd le a rossz leveleket a növényt ne vedd ki. Hoz majd új hajtásokat. Valami csak nem stimmel , mert magától nem lesz ilyen .. Gondolkoztam, hogy mi lehet az oka és sajnos arra jutottam, hogy amikor kibontottam a zacskót azt követően kb.10-15 percig szárazon hagytam a növényt és valószínűleg kiszáradhatott. Másra nem tudok gondolni, hiszen minden más növény él és virul.
|
2012. december 18., kedd 17:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Igen tőletek van csütörtökön vettem és ozmó víz van medencében, a többi növény él, virul, bubizik. Kivegyem (?) a blyxát, ha jól tudom nem éppen kedevző bomlásterméket bocsát ki ebben az állapotba magából, egyébként gondolom ezért is támadta meg az alga. Hm.. nem kellene neki így kinézni . Elég siralmas állapotban van. Vágd le a rossz leveleket a növényt ne vedd ki. Hoz majd új hajtásokat. Valami csak nem stimmel , mert magától nem lesz ilyen ..
2012. december 16., vasárnap 17:39 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Igen tőletek van csütörtökön vettem és ozmó víz van medencében, a többi növény él, virul, bubizik. Kivegyem (?) a blyxát, ha jól tudom nem éppen kedevző bomlásterméket bocsát ki ebben az állapotba magából, egyébként gondolom ezért is támadta meg az alga.
|
2012. december 16., vasárnap 17:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Sziasztok!
A napokban ültettem újonnan vásárolt Blyxát, azonban néhány nappal az ültetést követően a képen látható állapotba került. Az akvárium az ültetés napján került összeállításra, megjegyzem, hogy a többi 4 féle növénynek semmi baja. Remélem csak az új környezet okozta a változást és magára talál majd vagy nem? A Blyxa lágyvizes növény. Tőlünk van ? Mert ha igen akkor még ráadásul itthoni akváriumban szaporított .
2012. december 16., vasárnap 16:14 |
|
|
Dredd107
|
Sziasztok!
A napokban ültettem újonnan vásárolt Blyxát, azonban néhány nappal az ültetést követően a képen látható állapotba került. Az akvárium az ültetés napján került összeállításra, megjegyzem, hogy a többi 4 féle növénynek semmi baja. Remélem csak az új környezet okozta a változást és magára talál majd vagy nem?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2012. december 16., vasárnap 14:12 |
|
|