|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:43
|
Szerző |
Üzenet |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
szia én kb 5hete vettem és most tudom azt mondani hogy gyönyörű kicsit kényes szereti a fényt nomeg a lágyvizet
|
2013. január 23., szerda 16:49 |
|
|
check
Csatlakozott: 2011. szeptember 29., csütörtök 14:41 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
otocinclus írta: Lehetséges, hogy a Sziámi ormányos márna eszi? Nálam a Hydrocotyle sp. 'Japan' nőtt nagyon szépen, addig amíg a két darab Crossocheilus rá nem jött, hogy mennyire fenséges eledel.... Következmény: márnák maradtak, Hydrocotyle helyett "Stau" került az előtérbe.... Lehet, több algát kellett volna nevelni??
|
2013. január 23., szerda 16:41 |
|
|
otocinclus
Csatlakozott: 2012. március 9., péntek 20:40 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
papó írta: Ezen a képen meg sem lehet találni az Ammaniat annyira rossz állapotban van. Ez volt 10-12 napja. Holnap csinálok képet a holnapi helyzetről . Már most is szeretem Tényleg alig lehet látni, kíváncsi vagyok most milyen.
|
2013. január 22., kedd 21:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ezen a képen meg sem lehet találni az Ammaniat annyira rossz állapotban van. Ez volt 10-12 napja. Holnap csinálok képet a holnapi helyzetről .
2013. január 22., kedd 21:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
otocinclus írta: papó írta: otocinclus írta: Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Ammania Bonsairól? Hat napja ültettük be az akiba és két napja vettem észre, hogy kopaszodnak. Jó néhány szárról már eltűntek a kis levelek. Lehetséges, hogy a Sziámi ormányos márna eszi? Eddig sem kaptak külön zöldet, mégsem ettek meg egy növényt sem. Vagy valami más oka lehet a kopaszodásnak? Idő kell míg megszokja a vízalatti létformát. Az ormányossal nincsenek tapasztalataim , ezt ha kifigyelted legalább megosztod velünk Nálam majd három hátig semmit nem nőtt egyszer csak elkezdett oldalleveleket hozni ott is ahol már totál kopasz volt , már azon gondolkodtam , hogy visszavágom. Szerintem szereti a L.carbót igaz , csak módjával , de többször telibe öntöztem alga ügyileg . Nagyon lassan nő , tehát valóban bonsai. Köszönöm a tanácsot! Carbót nem adtam eddig, szerencsére "csak" zöld pontalgám van. Dolgoznak a halak. Figyelem tovább a márnákat és türelmesen várok, hátha megindulnak a hajtások. Ez az a növény amihez tényleg türelem kell , viszont nagyon fogod a későbbiekben szeretni.
2013. január 22., kedd 20:58 |
|
|
otocinclus
Csatlakozott: 2012. március 9., péntek 20:40 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
papó írta: otocinclus írta: Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Ammania Bonsairól? Hat napja ültettük be az akiba és két napja vettem észre, hogy kopaszodnak. Jó néhány szárról már eltűntek a kis levelek. Lehetséges, hogy a Sziámi ormányos márna eszi? Eddig sem kaptak külön zöldet, mégsem ettek meg egy növényt sem. Vagy valami más oka lehet a kopaszodásnak? Idő kell míg megszokja a vízalatti létformát. Az ormányossal nincsenek tapasztalataim , ezt ha kifigyelted legalább megosztod velünk Nálam majd három hátig semmit nem nőtt egyszer csak elkezdett oldalleveleket hozni ott is ahol már totál kopasz volt , már azon gondolkodtam , hogy visszavágom. Szerintem szereti a L.carbót igaz , csak módjával , de többször telibe öntöztem alga ügyileg . Nagyon lassan nő , tehát valóban bonsai. Köszönöm a tanácsot! Carbót nem adtam eddig, szerencsére "csak" zöld pontalgám van. Dolgoznak a halak. Figyelem tovább a márnákat és türelmesen várok, hátha megindulnak a hajtások.
|
2013. január 22., kedd 20:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
otocinclus írta: Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Ammania Bonsairól? Hat napja ültettük be az akiba és két napja vettem észre, hogy kopaszodnak. Jó néhány szárról már eltűntek a kis levelek. Lehetséges, hogy a Sziámi ormányos márna eszi? Eddig sem kaptak külön zöldet, mégsem ettek meg egy növényt sem. Vagy valami más oka lehet a kopaszodásnak? Idő kell míg megszokja a vízalatti létformát. Az ormányossal nincsenek tapasztalataim , ezt ha kifigyelted legalább megosztod velünk Nálam majd három hétig semmit nem nőtt, egyszer csak elkezdett oldalleveleket hozni ott is, ahol már totál kopasz volt . Már azon gondolkodtam , hogy visszavágom. Szerintem szereti a L.carbót, igaz csak módjával , de többször telibe öntöztem alga ügyileg . Nagyon lassan nő , tehát valóban bonsai.
2013. január 22., kedd 20:06 |
|
|
otocinclus
|
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Ammania Bonsairól? Hat napja ültettük be az akiba és két napja vettem észre, hogy kopaszodnak. Jó néhány szárról már eltűntek a kis levelek. Lehetséges, hogy a Sziámi ormányos márna eszi? Eddig sem kaptak külön zöldet, mégsem ettek meg egy növényt sem. Vagy valami más oka lehet a kopaszodásnak?
|
2013. január 22., kedd 19:59 |
|
|