Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tibicuk írta: Működik a csapda!!Ujjjjéé!! Ugyan nem marhahús,csak desznyó.5 perce van benn,de már legalább 5-5 féreg van rajta. Pont az aranymetszésbe tettem az üvegcsét. "Pont az aranymetszésbe tettem az üvegcsét" Ez a legfontosabb
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. január 19., csütörtök 19:56 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Működik a csapda!!Ujjjjéé!! Ugyan nem marhahús,csak desznyó.5 perce van benn,de már legalább 5-5 féreg van rajta. Pont az aranymetszésbe tettem az üvegcsét.
2012. január 19., csütörtök 18:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Marhalábszárat még nem próbáltam akváriumban..bár ha eltalálod az aranymetszést .. sosem lehet tudni .
2012. január 18., szerda 21:39 |
|
|
tibicuk
|
A kutatásaim is pont erre jutottak.A disszertációt is megírtam,de lehet hogy plágium gyanújába keveredek. Ebbe az üvegcsébe fogom tenni a husikát.Csak még szerezni kéne valahonnan.Lehet marhalábszár lesz az ebéd holnap? Lenn a HC ben mászkálnak.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. január 18., szerda 21:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Planária ellen mit tudtok ajánlani? Nem rég vettem észre,hogy vannak egy páran,szerintem nagyon sokan.Ha 5 perc alatt láttam 3-mat. Szerintetek veszélyesek?Hogy lehet őket likvidálni garni és baci pusztulás nélkül? Lehet kapni planária csapdát 5000ft-ért,de nincs kedvem venni ennyiért. Nincs valami alternatíva? Semmi kárt nem okoz a planária . Csupán a rohadékot fogyasztja , nyugodtan lehet mondani , hogy hasznos . A labirint halaknak a kedvenc eledele / betta -gurámi / Te is össze tudod fogdosni , ha egy kis nagyon sovány marha vagy pulyka húst -kiskörömnyi , tehát nem egy kiló - belekötsz egy darab gézbe és éjszakára beengeded az akváriumaljára .Éjszaka nagyon sok belemászik . Reggel óvatosan kiveszed és kidobod - a gézt
2012. január 18., szerda 20:57 |
|
|
tibicuk
|
Planária ellen mit tudtok ajánlani? Nem rég vettem észre,hogy vannak egy páran,szerintem nagyon sokan.Ha 5 perc alatt láttam 3-mat. Szerintetek veszélyesek?Hogy lehet őket likvidálni garni és baci pusztulás nélkül? Lehet kapni planária csapdát 5000ft-ért,de nincs kedvem venni ennyiért. Nincs valami alternatíva?
2012. január 18., szerda 17:14 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Elkaptam pióca... kiszedtem Már a vízben is szokatlan hogy előjött a fényre és nem nagyon mozgott, csak az üvegre tapadva néha csóvált egyet Az utóbbi két napban picit állítottam a CO2-n, így most több megy, mint eddig. Talán már nem bírta
|
2012. január 1., vasárnap 21:55 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Nem. Nincsenek még halak... Tubi? Az megnő ekkorára?:D
|
2012. január 1., vasárnap 16:22 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: pirosas színű 4-5 centis férgeket találtam az aljzatban.
Gondolom tubifex-el soha nem etetted a halaidat?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. január 1., vasárnap 13:42 |
|
|
weak
|
Sziasztok,
az előző akváriumom szétszedésekor pirosas színű 4-5 centis férgeket találtam az aljzatban. A növények eltávolítása után bújt elő 3-4db ilyen... gondoltam, hogy csakúgy mint a kagylósrákokat a növényekkel cipeltem be az akviba. Akkor amazonia és JBL aquabasis+ alkották az aljzatot. Nem zavartak vizet, a halak és garnélák is jól megvoltak.
Az új indítást követően, most lettem csak figyelmes arra, hogy a fám alatt egy ugyanilyen féreg nézelődik kifelé ímmel-ámmal. Sok különbség van az akkori és mostani setup között. Most kvarchomok az aljzat tropica táptalajjal, a növényt is megbízható forrásból szereztem be. Nem tudom hogy ez micsoda, csak annyit tudok hogy olyan mint egy földigiliszta, csak kisebb. Enyhén pirosas-barnás színű 4-5cm hosszú és lehetetlen csipesszel elkapni. Most ellett meg az egyik yellowfire garnéla tehenem egy rakás kis rák mászkál most az akviban... kell féltenem őket? Mit ártanak ezek a férgek? Ha ártanak, mit tehetek ellenük úgy, hogy a rákoknak ne ártsak?
Köszi!
|
2012. január 1., vasárnap 12:22 |
|
|