Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Gegob írta: Sziasztok, Olyan csigákat keresek, amelyek nem szaporodnak gyorsan és túl, és hasznosak, algát és mulmot esznek. Kaptam egy tippet a Sulawesi, vagy nyúlcsiga. Ti mit szóltok hozzá? Valakinek van tapasztalta? Nekem van két Sulawesi,Gertrúd és Leopold . Nemük szerintem egy, mert nincsen kicsi,lehet veszek egy harmadikat majd melléjük. Ha párban is vannak,nem szaporodnak gyorsan. Szeretik a növényeket pl blyxa és pogo,és elég rendesen túrnak már nálam. Zöldségek közül nálam a sütőtök a kedvencük. Most fogom száműzni őket egy kis akiba. Almacsiga is jó még.Petéket párás helyre ,akváriumon kívülre pl tetőbe rakja. Ha nem akarod megtartani őket petéket leszeded.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2014. április 14., hétfő 20:53 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gegob írta: Sziasztok, Olyan csigákat keresek, amelyek nem szaporodnak gyorsan és túl, és hasznosak, algát és mulmot esznek. Kaptam egy tippet a Sulawesi, vagy nyúlcsiga. Ti mit szóltok hozzá? Valakinek van tapasztalta? Dekol és Myk74 tud ebben segíteni.
_________________ K.Tamás
|
2014. április 14., hétfő 17:14 |
|
|
Gegob
|
Sziasztok, Olyan csigákat keresek, amelyek nem szaporodnak gyorsan és túl, és hasznosak, algát és mulmot esznek. Kaptam egy tippet a Sulawesi, vagy nyúlcsiga. Ti mit szóltok hozzá? Valakinek van tapasztalta?
|
2014. április 14., hétfő 14:49 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Mexx2 írta: otocinclus írta: Köszönöm a tanácsokat! A salátalevelet már kipróbáltam, de nem volt sikeres. Megfontolom a többi lehetőséget és próbálkozom. A csigaevő csigák tényleg hatásosak. Az elején még nem látszik, hogy ennék de 1 - 1,5 hónap múlva már észrevehető az eredmény. Ez így igaz!
|
2012. július 19., csütörtök 9:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
otocinclus írta: Köszönöm a tanácsokat! A salátalevelet már kipróbáltam, de nem volt sikeres. Megfontolom a többi lehetőséget és próbálkozom. A csigaevő csigák tényleg hatásosak. Az elején még nem látszik, hogy ennék de 1 - 1,5 hónap múlva már észrevehető az eredmény.
_________________ K.Tamás
|
2012. július 19., csütörtök 8:28 |
|
|
otocinclus
Csatlakozott: 2012. március 9., péntek 20:40 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
Köszönöm a tanácsokat! A salátalevelet már kipróbáltam, de nem volt sikeres. Megfontolom a többi lehetőséget és próbálkozom.
|
2012. július 18., szerda 23:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
T.Tamás30 írta: Szia! Leforrázott saláta levél estére lesúlyozva berak, villany felkapcsolás előtt kiszed,Anentoma helena nevezetű csigafajta aminek a menüjében különféle csigák szerepelnek(magyarul csigaevő csiga),esetleg Botia macracantha egy csigaevő halfajta,vagy manuális úton csipeszelve egyenként.Hirtelen ezek jutottak eszembe. Egyszerre írtuk
2012. július 18., szerda 21:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
otocinclus írta: Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! Szeretném eltüntetni az akváriumomból a csigáimat. Sajnos van épp elég. Várom a tippeket. Köszönöm! Üdv a fórumon ! Attól függ milyen csiga. A maláji tornyosokkal nehéz boldogulni . A hólyagcsigákkal könnyebb. Több módszerrel lehet próbálkozni. A csigaevő halak nagyra nőnek , tehát csak akkor ajánlok Bótia macracantát , ha később is tudsz neki helyet biztosítani. Ha eléri a 10-15 cm es nagyságot hajlamos kilukasztgatni az echinók leveleit. Meg lehet ritkítani a számukat úgy is , ha leforrázol egy saláta levelet , kővel leengeded éjszakára az akvárium aljára és reggel egy hálóval a "fogást " begyűjtöd. Meg lehet próbálni a Helena csigákat is -csigaevő csigák- elég hatásosak. Végül de nem utolsósorban , ha elviselhető a csigaállomány akkor nem okoznak kárt.
2012. július 18., szerda 21:50 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szia! Leforrázott saláta levél estére lesúlyozva berak, villany felkapcsolás előtt kiszed,Anentoma helena nevezetű csigafajta aminek a menüjében különféle csigák szerepelnek(magyarul csigaevő csiga),esetleg Botia macracantha egy csigaevő halfajta,vagy manuális úton csipeszelve egyenként.Hirtelen ezek jutottak eszembe.
|
2012. július 18., szerda 21:47 |
|
|
otocinclus
Csatlakozott: 2012. március 9., péntek 20:40 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! Szeretném eltüntetni az akváriumomból a csigáimat. Sajnos van épp elég. Várom a tippeket. Köszönöm!
|
2012. július 18., szerda 21:39 |
|
|