|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 18:38
|
Crossocheilus oblongus - Sziámi ormányosmárna
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: SlyChocolate írta: asera írta: Egy észrevétel a sziámikkal kapcsolatban. Aki esetleg értékesebb garnélákkal szeretné őket együtt tartani,az jól gondolja meg,mert hamar leamortizálják az állományt. Érdekesség a dologban,hogy 200 literben semmi gond nincs velük,60 literben a nagyobb red cherryket is simán lekaszabolják és a többi hallal nagy egyetértésben közösen elfogyasztják a szerencsétlen áldozatot. Nekem eddig kétszer voltak sziámik. Viszont soha nem láttam, hogy bántanák a garnélákat. A zsengébb növényeket annál szívesebben legelészik. Az nem lehet, hogy Nálad az "ál" sziámik vannak? Nemnem,nagyon jól eszik az algát is,amig kicsik voltak nem is kellett más nekik,mióta nagyobbacskák,azóta keresik a fehérje kiegészítést Pedig nem sajnálom tőlük a kaját Akkor már tudom! Nálam soha nem voltak 5-6 centinél nagyobb korukig.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. március 1., péntek 18:49 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: asera írta: Egy észrevétel a sziámikkal kapcsolatban. Aki esetleg értékesebb garnélákkal szeretné őket együtt tartani,az jól gondolja meg,mert hamar leamortizálják az állományt. Érdekesség a dologban,hogy 200 literben semmi gond nincs velük,60 literben a nagyobb red cherryket is simán lekaszabolják és a többi hallal nagy egyetértésben közösen elfogyasztják a szerencsétlen áldozatot. Nekem eddig kétszer voltak sziámik. Viszont soha nem láttam, hogy bántanák a garnélákat. A zsengébb növényeket annál szívesebben legelészik. Az nem lehet, hogy Nálad az "ál" sziámik vannak? Nemnem,nagyon jól eszik az algát is,amig kicsik voltak nem is kellett más nekik,mióta nagyobbacskák,azóta keresik a fehérje kiegészítést Pedig nem sajnálom tőlük a kaját
|
2013. március 1., péntek 18:23 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Egy észrevétel a sziámikkal kapcsolatban. Aki esetleg értékesebb garnélákkal szeretné őket együtt tartani,az jól gondolja meg,mert hamar leamortizálják az állományt. Érdekesség a dologban,hogy 200 literben semmi gond nincs velük,60 literben a nagyobb red cherryket is simán lekaszabolják és a többi hallal nagy egyetértésben közösen elfogyasztják a szerencsétlen áldozatot. Nálam 300 literben is vadásztak a garnélákra. Mióta egyedül van azóta a garnélák könnyen elmenekülnek előlük, viszont ha többen vannak bekerítik és levadásszák őket.
_________________ K.Tamás
|
2013. március 1., péntek 17:38 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Egy észrevétel a sziámikkal kapcsolatban. Aki esetleg értékesebb garnélákkal szeretné őket együtt tartani,az jól gondolja meg,mert hamar leamortizálják az állományt. Érdekesség a dologban,hogy 200 literben semmi gond nincs velük,60 literben a nagyobb red cherryket is simán lekaszabolják és a többi hallal nagy egyetértésben közösen elfogyasztják a szerencsétlen áldozatot. Nekem eddig kétszer voltak sziámik. Viszont soha nem láttam, hogy bántanák a garnélákat. A zsengébb növényeket annál szívesebben legelészik. Az nem lehet, hogy Nálad az "ál" sziámik vannak?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. március 1., péntek 17:04 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Egy észrevétel a sziámikkal kapcsolatban. Aki esetleg értékesebb garnélákkal szeretné őket együtt tartani,az jól gondolja meg,mert hamar leamortizálják az állományt. Érdekesség a dologban,hogy 200 literben semmi gond nincs velük,60 literben a nagyobb red cherryket is simán lekaszabolják és a többi hallal nagy egyetértésben közösen elfogyasztják a szerencsétlen áldozatot.
|
2013. március 1., péntek 13:41 |
|
|
SlyChocolate
|
Pár hete újra van négy ilyen jószágom. Imádom Őket nagyon jó fejek. Igazi csapat halak a négyből három szinte állandóan együtt úszik. A negyedik meg gerilla harcot vív az algákkal.
|
2013. február 10., vasárnap 12:05 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A probléma ott kezdődik , hogy ezen a néven nagyos sok fajta hasonló kinézetű márna kerül forgalomba. Népszerű az a megállapítás , hogy a testén végigfutó csíkot kell nézni , hogy tuti ne "hamis " algaevő márna kerüljön az akváriumba, ami ugyan kárt nem okoz , viszont ugye nem látja el az algaevő funkciót amiért megvásároljuk. Viszont a tapasztalataim szerint nagyon sok esetben semmit mondóvá vált a csík -talán a fajok kereszteződése miatt - Így nem maradt más lehetőség mint , hogy megfigyelni a halakat -vagy szeretik a ződet , vagy nem - . Jelenleg amit boltban lehet kapni : hiányos csíkozás és nagyon jó algaevőkézség. Ez nagyon érdekes. Akkor ennél a halfajnál nincs garancia, hogy megeszi-e az algát avagy sem.
|
2012. január 30., hétfő 20:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: Érdekelne, hogy akinek van/volt ilyen halacskája, mik a tapasztalatok. Ugyanis azt írja, hogy ha nincs elég zöld féle akkor a növényeket kezdi el enni. Ez tényleg így van?
Ugyanis én 4 Ancit terveztem az akváriumomba, de ők nagyon megtetszettek mivel sűrűbben látni őket mint az Ancikat. A probléma ott kezdődik , hogy ezen a néven nagyos sok fajta hasonló kinézetű márna kerül forgalomba. Népszerű az a megállapítás , hogy a testén végigfutó csíkot kell nézni , hogy tuti ne "hamis " algaevő márna kerüljön az akváriumba, ami ugyan kárt nem okoz , viszont ugye nem látja el az algaevő funkciót amiért megvásároljuk. Viszont a tapasztalataim szerint nagyon sok esetben semmit mondóvá vált a csík -talán a fajok kereszteződése miatt - Így nem maradt más lehetőség mint , hogy megfigyelni a halakat -vagy szeretik a ződet , vagy nem - . Jelenleg amit boltban lehet kapni : hiányos csíkozás és nagyon jó algaevőkézség.
2012. január 30., hétfő 19:59 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Senki?
|
2012. január 30., hétfő 19:32 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
És azt tudja-e valaki, hogy mi a különbség a Garra hughi - Vietnámi alganyaló és e között a hal között? Ugyanis a könyvben és neten is ugyanaz a képe mint a sziáminak.
|
2012. január 29., vasárnap 20:29 |
|
|