Na ideje komolyabbra fordítani a tapétavágót.
Előkerült ismét a jó öreg habosított PVC lemez és a tapéta vágó.
Így született meg 2db burkolat féle.
Az összerakás elve hamarosan látható lesz.
Sajnos az említett expandált rozsdamentes acél a megfelelő lyukmérettel úgy tűnik nem beszerezhető.
Marad egy kevésbé szimpatikus megoldás a rozsdamentes acél szitaszövet.
Elvileg ez egy rendkívül korrózió álló anyag, amelyből értelmes használat mellett nem válnak majd ki káros összetevők és
ha minden igaz időtálló lesz.
Gondos tanulmányozás után és persze a beszerezhető anyagokat figyelembe véve a 0.99x0.99mm lyukméretű és 0.4mm drótvastagságú
szövet tűnt a legcélszerűbbnek. Nem volt olcsó, ezért külön köszönet a szponzornak.
A háló vékonysága ellenére szerintem megmarom magam, ha nincs idehaza lemezvágó ollóm. Biztos megölöm vele szegény ollót.
Így is keserves volt vele formára vágni. Készült 2db korong 1-1 bekötési szállal.
Erre a bigyuszra kell passzolnia.
Egyik az egyik oldalára, másik a másik oldalára.
Próbáltam forrasztani, de az istennek nem jött össze ezért maradt egy hagyományos megoldás.
Ólomgolyót fúrtam ki és egyik oldaláról 2 drótszálat, másik oldaláról a vezeték végét dugtam bele, majd fogóval egybesajtoltam.
Az ólom nem egy természetbarát anyag, de úgyis beöntöm epoxiba, úgyhogy hótmindegy.
A 2 hálót fölragasztottam a keretre.
Megkapta az első epoxi réteget.
Majd a másodikat is.
Részben összeragasztottam a tokot.
Belenyomtam a tokba a kész elektródát.
Bár eredetileg szétszedhetőre terveztem a záró fedelet, most mégiscsak fixre ragasztottam. Nem volt kedvem a furkálással tökölni.
Bátyám nekem adományozott egy Toshiba laptop töltőt. 15.3V DC, 4A. Eszményi !
Holnapra átköt a ragasztó. Ekkor nekikezdhetek a pofásabbra csiszolásának.
Már előzetesen megnéztem hogyan "füstöl", mert látnom kellett, hogy jól van e bekötve a vezeték, mert ugye csak az egyik pólusról száll a "füst"
és az nem árt ha felülre esik.
De sajnos nem árulhatom el. Csak majd ha készen lesz teljesen.
Annyi azért már kiderült, hogy egy enyhén savas oldattal nem árt zsírtalanítani a hálót, mert ahol összetaperoljuk, ott nagy bubikat ereget.
Holnap folyt. köv.