|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:41
|
DIY CO2 low profile – pro kit…
Szerző |
Üzenet |
Poe
Csatlakozott: 2013. augusztus 30., péntek 8:16 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez megnyugtató. A napokban fogyott ki az első töltetem és izgalommal vártam, mi történik. Úgy néz ki, az összetevők teljesen egyszerre fogynak ki: Először, az összes szóda feloldódik a "B" palackban, és mivel a koncentrációja ezután lecsökken, azt vártam, hogy majd szépen megáll a reakció és örülök a megmaradt citromsavnak. De nem: reggelre a rendszer kikompenzálta magát, azáltal hogy az összes maradék citromsav átáramlott a "B" palackba, és így még reggel is 1,9Bar-os nyomás alatt volt a rendszer. Gondolom, délutánra áll majd le teljesen. Más is ezt tapasztalta?
|
2013. szeptember 25., szerda 10:24 |
|
|
Killer81
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 19:24 Hozzászólások: 386 Tartózkodási hely: Létavértes - Debrecen
|
Kissé mosolyogtam, mikor az ebay-es verzió használati útmutatásában olvastam, hogy jól szellőző helyiségben kezdjünk neki a szettet üzembe helyezni. Nem akarom alábecsülni, de valahogy nem tud a szívbaj környékezni, mikor az itt keletkező "rengeteg" CO2 gázra gondolok. Kíváncsi lennék, hogy az emberi szervezet mennyi széndioxidot bocsájt ki légzés közben. Erős a gyanúm, hogy egy kisebb szobában több CO2-t bocsájtunk ki míg alszunk, mint a szett, ha a levegőbe engeded éjjelre a CO2-t az adott buborék számmal.
|
2013. szeptember 22., vasárnap 14:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Poe írta: Sziasztok,
Azon gondolkodtam, hogy úgy "zárnám el" éjszakára a berendezést, hogy tűszelep után, az egyirányú szelepről leveszem a csövet. Kérdés: okozhat-e bármilyen egészség-károsodást a szobába jutó minimális co2 gáz az éjszaka alatt? Köszi! Miért zárod el ? Nálam a boltban számtalan akváriumban éjjel -nappal megy a gáz. Semmi károsodást nem okoz a szobába jutó minimális gáz . Kilégzéskor mi is több CO2 t bocsátunk ki: Kb. 0,10 0,15gr-ot percenként.
2013. szeptember 21., szombat 17:21 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Poe írta: Sziasztok,
Azon gondolkodtam, hogy úgy "zárnám el" éjszakára a berendezést, hogy tűszelep után, az egyirányú szelepről leveszem a csövet. Kérdés: okozhat-e bármilyen egészség-károsodást a szobába jutó minimális co2 gáz az éjszaka alatt? Köszi! Amit napközben beoldasz,annak a nagy része is a szoba levegőjében végzi,az a kis plussz csak nem okoz bajt. Viszont környezetvédelmi szempontból a széndioxid most a főmumus. Meg ugye mi az oxigént kedveljük.
|
2013. szeptember 21., szombat 17:15 |
|
|
Poe
Csatlakozott: 2013. augusztus 30., péntek 8:16 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok,
Azon gondolkodtam, hogy úgy "zárnám el" éjszakára a berendezést, hogy tűszelep után, az egyirányú szelepről leveszem a csövet. Kérdés: okozhat-e bármilyen egészség-károsodást a szobába jutó minimális co2 gáz az éjszaka alatt? Köszi!
|
2013. szeptember 21., szombat 17:06 |
|
|
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Fogsz egy Clin-es szórófejes palackot benne van egy vékony membrán szerű anyag abból vágsz új tömítést és berakod a régi tetejére tuti biztosan zár, nekem is így van .
|
2013. szeptember 17., kedd 7:14 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Poe írta: Minden rendben, megtaláltam szappanhabbal az eresztés helyét. Sajnos az üveg nyakánál, a csavaros illesztésnél van a bibi. Kombinált fogóval meghúztam, és most már nem ereszt, de azért erre szeretnék valami megoldást találni: nem túl egészséges dolog csaknem megszakítani egy hatalmas fogóval a menetet, hogy ne engedjen. Előbb-utóbb az üveg fogja bánni Ötletek? Nézd meg, hogy van-e ott némi sorja, ami esetleg ott maradt, vizsgáld meg a tömítést is, azon is lehet sorja. Végső esetben csere.
2013. szeptember 17., kedd 6:16 |
|
|
Poe
|
Minden rendben, megtaláltam szappanhabbal az eresztés helyét. Sajnos az üveg nyakánál, a csavaros illesztésnél van a bibi. Kombinált fogóval meghúztam, és most már nem ereszt, de azért erre szeretnék valami megoldást találni: nem túl egészséges dolog csaknem megszakítani egy hatalmas fogóval a menetet, hogy ne engedjen. Előbb-utóbb az üveg fogja bánni Ötletek?
|
2013. szeptember 16., hétfő 21:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Poe írta: Meg sem várom a reggelt alig telt el 20 perc és máris 1,5Bar körül van. A porlasztókő az "A" palackban folyamatosan bubizik, "B"-ben pezseg a szóda, de a nyomás csökken valahol. Megpróbálom holnap a szappant majd, de kicsit csalódott lettem most. Ne keseredj el , biztosan tudunk segíteni.
2013. szeptember 16., hétfő 20:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Poe írta: Meg sem várom a reggelt alig telt el 20 perc és máris 1,5Bar körül van. A porlasztókő az "A" palackban folyamatosan bubizik, "B"-ben pezseg a szóda, de a nyomás csökken valahol. Megpróbálom holnap a szappant majd, de kicsit csalódott lettem most. Igazán Killer a CO2 doki. Biztosan tud segíteni.
2013. szeptember 16., hétfő 20:03 |
|
|