Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:34

Hozzászólás a témához  [ 239 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Következő
 DIY CO2 low profile – pro kit… 
Szerző Üzenet

Killer81,

egyrészt csatlakozni szeretnék a sok előttem szólóhoz és gratulálni, mert nagyon király lett ez a leírás! Kedvet kaptam kipróbálni, viszont az ebay-es cuccok gagyinak tűnnek, úgyhogy szeretnék egyet összerakni... itt viszont jól jönne egy kis segítség. :)

A következő kérdéseim lennének:
-Hol lehet beszerezni azt a manométert, amit használsz?
-Hol lehet beszerezni azt a tűszelepet, amit ajánlottál?
-Hol találtál 6mm-es belső átmérőjű csövet?
-Milyen csövet használsz a co2 cső toldására? Hol lehet ilyet kapni?
-Nem tudsz két darabot adni az epoxis kupakból? (Nyilván méltányos ellenszolgáltatás fejében)

Köszi előre is,
Pepi

u.i.: E miatt a poszt miatt csatlakoztam a fórumhoz, úgyhogy érezd magad megtisztelve! :)
u.i.2.: bocs mindenkitől, hogy ez nem privátba ment, de miután most regisztráltam, még nem tudok...

2013. október 14., hétfő 14:44

Én is próbálkoztam ANNO az élesztős módszerrel, pont ugy esett,hogy ép este fogyott ki és gyorsan csináltam uj töltetet.
Aztán mint ismeretes az első órákban gyakran ingadozik a nyomás igy biztonsági okokból hogy az asszony ki ne vágjon a palackal együtt a cső végét kidugtam az erkélyre,de valamit elfelejtettem .... a szelepet kinyitni, regelre ugymegnőt a nyomás a palackba hogy legyomta a kupakot és ez mind a szobában a menyezet nemletvolna a harmadikig ment volna az élesztő.Napokig érezni lehetett az egész lakásba azt a savanyú szagot. Én mentem dolgozni az asszony meg surolt egész nap.Na akkor döntöttem a nagynyomású melett. Előbb- utóbb mindenki rászánja magát egy biztonságosabb rendszerre.

Üdv: F.Atis

2013. október 10., csütörtök 18:06
Barkács Szaki

sztibor, szerintem ne kísértsd a sorsot. Jó ez így. Szerintem úgysem érdemes 150-200 liter fölött ebben a CO2 adagolásban gondolkodni.
Ki van ez találva hidd el. Az eszköz a kiegyenlítődési elv miatt nem tud olyan túltöltődést produkálni, amit a palack ne bírna ki.
De ha nagyobb töltetet raksz bele... bármi megeshet. Én láttam ilyen flakont felrobbanni... nem szeretnék abban a szobában lenni.

Poe, amit én csináltam azt kezdettől fogva használom.
Kifogy... újratöltöm... megy tovább.
Míg kifogy naponta 1x ránézek és ennyi.
Nem vagyok csalódott, bár teljesen elégedett sem.
10-15 nap környékén szokott vele gond lenni.
Kis gáz elengedéssel vagy tűszelep igazítással kompenzálom és ennyi... megy míg ki nem fogy.
Nekem 50 literen 25-30 nap az átlag / töltet. (210Ft)
Persze akinek van pénze "nagynyomásúra", annak természetesen egyszerűbb dolga lesz.
Pont annyival kényelmesebb, amennyivel többe kerül.
A Hong-Kong-i az kb. valóban annyit ér, amennyi az ára.
A videó tényleg patent... összecsavarja, egy kis bűvészkedés és dolgozik a difi.
Azt nem mutatja a videón, hogy ereszt, elnyalja a menetet, selejt a fröccsöntött műanyag, gagyi a tűszelep, szivárog a gyors csatlakozó... (tisztelet a kivételnek)

Kép

2013. október 8., kedd 16:28

Mi történne, ha pl egyszerre 3-4 adagot töltenénk a palackokba?
Mert ugye egy nagyobb akvárium hamarabb betermeli az 1 adagnyit...
Hmm ha lehet, miért ne nyomhatnánk hardcore-ba mondjuk két 10 lityós kannával (vagy 2x60lityósba)? nemde? :)
Várom a válaszodat killer! ;)

2013. október 7., hétfő 20:02

Hát ez az ebay-es szett olyan is, mint 4000Ft :(
Szétment a menet, az utolsó adag citromsavamat is elhasználtam. Semmi kedvem, erőm újat venni.
Vegyetek nagynyomású co2-t, ha nem akartok szívni.

2013. október 7., hétfő 19:46
Barkács Szaki

Jött hozzám olyan kérdés, hogy beindításkor a 2 BAR eléréséig van aki a citromsavas víz felét elhasználta a nyomás feltermeléséhez.
Nem tudtam pontosan megmondani, hogy ha sikeres és hatékony a feltermelés, akkor mennyi citromsavnak kellene maradnia.
Nos ennyinek:
Ez a 200g citromsav + 600ml víz / 200g szódabikarbóna + 200ml víz recept

Kép

Kép

2013. szeptember 30., hétfő 20:19

Killer81 írta:
Ez segítség annak aki tud kh-t meg ph-t mérni. Én egyiket sem tudok.
Egyszer vettem ph tesztet... vagy 2x mértem vele. Majd kigúvadt a szemem most a folyadék a barackvirág melyik árnyalatára hajaz. Pedig nem vagyok színvak. Nem.nagyon sikerült az asszonnyal dűlőre vinni a színvitát. Aztán a macska megette vagy mi lett vele.
Valóban igazad van. Legalább egyszer nézesse meg az ember milyen vize van odahaza, hogy legyen viszonyítási alapja a táblázathoz.

Ezekkel a mérésekkel még én is adós vagyok magamnak. :) Csak azért raktam be a képet, hogy látható legyen, esetleg miért nem zöldül a dc, ami nem is feltétlenül baj minden esetben. Erre még rá jön az is, hogy mivel és hogyan oldja be az illető a co2-t és milyen hatásfokkal, valamint az is, hogy jól használja-e a DC-t, illetve az abban lévő reagens jó-e egyáltalán. :)
Soktényezős egyenlet ez, de igazából ha a növények és az állatok is jól érzik magukat, az a legmegbízhatóbb teszt. :D

2013. szeptember 26., csütörtök 10:30
Barkács Szaki

Ez segítség annak aki tud kh-t meg ph-t mérni. Én egyiket sem tudok.
Egyszer vettem ph tesztet... vagy 2x mértem vele. Majd kigúvadt a szemem most a folyadék a barackvirág melyik árnyalatára hajaz. Pedig nem vagyok színvak. Nem.nagyon sikerült az asszonnyal dűlőre vinni a színvitát. Aztán a macska megette vagy mi lett vele.
Valóban igazad van. Legalább egyszer nézesse meg az ember milyen vize van odahaza, hogy legyen viszonyítási alapja a táblázathoz.

2013. szeptember 26., csütörtök 9:58

Killer81 írta:
Nekem eddig 3 adag futott ki.
Az első 2x produkált kilengést.
A második 10. nap környékén és aztán a vége fele.
A harmadik 15. napon.
A legextrémebb ugrás eddig 4 BAR volt. :)
A SERA CO2 cső jól szerepelt.
Mindegyiknél elengedtem a többlet nyomást az "A" palack kupakjának lazításával.
Egyébként tényleg egyszerre fogynak ki az összetevők.
Akkor tekinthető a szett kifogyottnak, mikor elfogy a szódabikarbóna a palack aljáról és a nyomás 1.5 BAR alá esett.

Nekem nagyon sokan írnak, hogy a DC nem színeződik olyan mértékben, ahogy szeretnék.
Zömében olyanok, akiknek korábbi palackos tapasztalatuk sincsen.
A DC-re nem lehet egy az egyben támaszkodni, mert a víz minőségén is múlik az elszíneződés mértéke.
Tudom hogy minden akvárium más és ugye, illetve a növények fejlődésével is változik a CO2 fogyasztásuk és más a beoldás hatásfoka is, de kellene valami számolási séma, hogy adott literre mennyi bubiszám, ami valószínűleg nem extrémen sok és nem is nagyon kevés. Lehet hogy van is ilyen... én ehhez
hülye vagyok. Nekem 50 literre 20-25 bubi / perc vált be és úgy tűnik a 18 literesben 7-8 bubi / perc is sok a DC szerint.

Elvileg ez alapján lehet elindulni:
Kép

2013. szeptember 26., csütörtök 8:17
Barkács Szaki

Nekem eddig 3 adag futott ki.
Az első 2x produkált kilengést.
A második 10. nap környékén és aztán a vége fele.
A harmadik 15. napon.
A legextrémebb ugrás eddig 4 BAR volt. :)
A SERA CO2 cső jól szerepelt.
Mindegyiknél elengedtem a többlet nyomást az "A" palack kupakjának lazításával.
Egyébként tényleg egyszerre fogynak ki az összetevők.
Akkor tekinthető a szett kifogyottnak, mikor elfogy a szódabikarbóna a palack aljáról és a nyomás 1.5 BAR alá esett.

Nekem nagyon sokan írnak, hogy a DC nem színeződik olyan mértékben, ahogy szeretnék.
Zömében olyanok, akiknek korábbi palackos tapasztalatuk sincsen.
A DC-re nem lehet egy az egyben támaszkodni, mert a víz minőségén is múlik az elszíneződés mértéke.
Tudom hogy minden akvárium más és ugye, illetve a növények fejlődésével is változik a CO2 fogyasztásuk és más a beoldás hatásfoka is, de kellene valami számolási séma, hogy adott literre mennyi bubiszám, ami valószínűleg nem extrémen sok és nem is nagyon kevés. Lehet hogy van is ilyen... én ehhez
hülye vagyok. Nekem 50 literre 20-25 bubi / perc vált be és úgy tűnik a 18 literesben 7-8 bubi / perc is sok a DC szerint.

2013. szeptember 26., csütörtök 7:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 239 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Következő