Már kezdetben feltűnt, hogy az ebay-es verzióhoz azt írják, hogy
citromsav vagy
ecetsav szükséges.
Az ecetet a szaga miatt nem is erőltettem. Miután keveredési gondok voltak a citromsavval, újra képbe került az ecet is, mint lehetőség.
Fél literes falkonokkal teszteltem a szódabikarbónás CO2 szettet.
Negyedére zsugorítva a szettet is működött a dolog. Természetesen a töltet is negyedelve lett.
De ugyanígy produkálta a nyomásugrásos "anomáliát".
Jött a ecetes teszt 20%-os ecettel.
200ml 20%-os ecet ment az "A" falkonba és 50g szódabikarbóna + 50ml víz a "B"-be.
Nagyon szépen egyenletesen ette meg a szódabikarbónát az ecet és végig stabil maradt a nyomás.
9 napig ment és ez után süllyedt a nyomás 2 BAR alá, mikor kifogyott a szódabikarbóna. 20 bubi / percre állítottam be.
Ez a szokásos 2 literes falkonhoz számolva "A"-ba 800ml 20%-os ecet és "B"-be 200g szódabikarbóna + 200ml víz
Anyagilag szinte változatlan a dolog. 160Ft 1 liter 20%-os ecet. Nyilván jó a leggagyibb is. NEM kell a legdrágább balzsamecet.
Veszek 4 flaskát az pont 5 töltetre elég. Az 640Ft. Citromsavból ami nehezebben beszerezhető ugyanennyi adag (1kg) 800Ft.
A keletkező gáz valószínűleg valamilyen szinten ecetszagú lehet, de ennek biológiai hatása nincsen.
Én semmilyen szagát nem éreztem, mivel az ecet zárt flakonban van és olyan kevés szivárog ki egyszerre, amit nem igazán lehet kiszagolni.