Létezik olyan, ami bírja a citromsavat. Kapásból amit papónál vettem egy masszívabb szürke, ami éppen hogy befér a palack száján az kiválóan tűri.
45 nap alatt sem marta meg. Most kipróbáltam siporax gyűrűn is, Azt sem marja, ezért csináltam ebből a gyűrűből 4-5 porlasztókövet.
Egyáltalán nem felesleges a porlasztókő.
Először is magában (súly nélkül) a cső fölgörbül és nincs az az Isten, hogy hajlandó legyen az utolsó csepp citromsavat is elérni.
Másodszor ha a porlasztó kő legsarka is folyadékba ér, akkor magába szívja a folyadékot és a cső kiszippantja belőle.
Így azzal együtt, hogy természetes nehezék... még arról is gondoskodik, hogy ne maradjon a palackban sav.
Harmadjára bizonyos mértékben természetes fojtás. Esetleges csonktörés vagy valamelyik cső lecsúszása esetén nem tud a folyadék
teljes 2-3 BAR erővel akadálytalanul távozni a palackból, mert a porlasztókő pórusai tompítják a sebességét.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem működik nélküle, csak hogy egyáltalán nem felesleges és az árához képest könnyű megbánni,
hogy nem iktattuk a rendszerbe.
Papó lehet hogy megtaláltam a megoldást a cső lecsúszásának problémájára, amit tényleg nem lehet a szőnyeg alá seperni, még akkor sem,
hogyha ritkán fordul elő. A megoldás viszonylag egyszerű. Kerestem olyan műanyag csövet, amelynek a belsejébe pont passzol a CO2 cső külseje.
Vágtam a csőből 2-2 5mm-es darabot. A belső peremét kúposra sarkaltam szikével. A cső ugye azért tud lecsúszni a kupak csonkról, mert nem szárazon lett
rátolva és/vagy a nyomás megbővíti és nem tapad tovább eléggé a csonkhoz. Na most a CO2 csövekre ráhúzok egy-egy ilyen merev gyűrűt, aztán a csöveket rádugom a csonkokra
szárazon és picit megnedvesítve a csövet rátolom a biztosító gyűrűt. Mivel a CO2 cső eleve kissé megbővül, amikor rátoljuk a műanyag csonkra, így a
szorító gyűrű kivejezetten nehezen megy rá. Viszont ha ráment, akkor kívülről tart rá a csőre. Megerősíti a tapadást és a CO2 nem tud az érintkező felületek közé férkőzi.
Evvel a technikával egy 2.5 literes flakont teli töltöttem vízzel és rácsavartam a csonkos kupakot. A levegőbe emeltem a csőnél fogva és meg is rángattam kissé.
Nem sikerült róla lehúzni.