Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Aldebaran írta: papó írta: Aldebaran írta: Papó, ilyen kevert gyantát nem tartotok? Ha nem, hol lehet Debrecenben vajon ilyet találni? Nem tartunk , mert a regenerálása nehézségekbe ütközött és mert nem olcsóbb a az Ro cuccoknál. Régen talán az RO ára miatt indokolt volt gyantákkal dolgozni , de ma már nem éri meg. Nézd el tudatlanságom, de mi az az RO És mire jó és mennyibe kerül? http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... smo-filter
2012. szeptember 18., kedd 19:49 |
|
|
Aldebaran
Csatlakozott: 2011. december 31., szombat 14:33 Hozzászólások: 379 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Aldebaran írta: Papó, ilyen kevert gyantát nem tartotok? Ha nem, hol lehet Debrecenben vajon ilyet találni? Nem tartunk , mert a regenerálása nehézségekbe ütközött és mert nem olcsóbb a az Ro cuccoknál. Régen talán az RO ára miatt indokolt volt gyantákkal dolgozni , de ma már nem éri meg. Nézd el tudatlanságom, de mi az az RO És mire jó és mennyibe kerül?
|
2012. szeptember 18., kedd 19:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Aldebaran írta: Papó, ilyen kevert gyantát nem tartotok? Ha nem, hol lehet Debrecenben vajon ilyet találni? Nem tartunk , mert a regenerálása nehézségekbe ütközött és mert nem olcsóbb a az Ro cuccoknál. Régen talán az RO ára miatt indokolt volt gyantákkal dolgozni , de ma már nem éri meg.
2012. szeptember 18., kedd 19:31 |
|
|
Aldebaran
Csatlakozott: 2011. december 31., szombat 14:33 Hozzászólások: 379 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Papó, ilyen kevert gyantát nem tartotok? Ha nem, hol lehet Debrecenben vajon ilyet találni?
|
2012. szeptember 18., kedd 16:22 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Levinen írta: SlyChocolate írta: Köszi Levi a gyors választ. Kérdés mennyibe fáj a gyanta kilója? Vannak-e mellékhatások? Ahogy írtam, nem tudom most mi az ára. Ha jól emlékszem 1 liter volt 1.500Ft és 500Ft a csere. Mellékhatás nincs. Pasa az összes lágy vizes szaporítását ilyen vízzel csinálja. Értem, akkor ez bevált módszer, jó tudni.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. március 17., szombat 20:44 |
|
|
Levinen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Öt perce volt... Igazán írhatott volna pár sert ööö izé sort. Na csak kitudom mondani. Levinen olyan mint a dzsinn. Ha hívod akkor segít
|
2012. március 17., szombat 20:42 |
|
|
Levinen
|
SlyChocolate írta: Köszi Levi a gyors választ. Kérdés mennyibe fáj a gyanta kilója? Vannak-e mellékhatások? Ahogy írtam, nem tudom most mi az ára. Ha jól emlékszem 1 liter volt 1.500Ft és 500Ft a csere. Mellékhatás nincs. Pasa az összes lágy vizes szaporítását ilyen vízzel csinálja.
|
2012. március 17., szombat 20:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Öt perce volt... Igazán írhatott volna pár sert ööö izé sort. Na csak kitudom mondani. Levinen olyan mint a dzsinn. Ha hívod akkor segít
2012. március 17., szombat 20:40 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszi Levi a gyors választ. Kérdés mennyibe fáj a gyanta kilója? Vannak-e mellékhatások?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. március 17., szombat 20:36 |
|
|
Levinen
|
Sziasztok! Papó invitálásának nem tudtam nemet mondani! Nos, a kevert ágyas műgyantás lágyításról szerintem mindent leírtam a blogomon ami fontos lehet. Ahogy itt összeollóztátok a blogom részleteit, azokból tényleg a kérdéseitekre meg van a válasz. Nem szerencsés a lágyítást az akváriumon belül végezni, mert kontrollálhatatlan és viszonylag rövid időn belül változtatja meg a víz paramétereit drasztikusan, ami az élővilágra veszélyes lehet. Egy külön medencében, vagy vödörben, vagy hordóban, kockázat nélkül lelágyíthatjuk a vizet, amiről 100%-ra tudjuk (persze a megfelelő gyanta mennyiség tudatában), hogy teljesen nullás vizet kapunk. Mindenki megméri a saját csapvízét és máris gond nélkül beállíthatjuk a víz keménységét. A mérésekkel csak az elején kell foglalkozni, utána már napi rutinná válik a keverés. Én ezt a fajta lágyítást a kis akváriumomhoz használtam, ami lakás körülmények között viszonylag könnyű és nem annyira pepecselős, azért egy kicsit. Ha valaki a ház valamely részén egy jó nagy hordót tud erre a célra beállítani, akkor nagyobb tételben is megéri vele foglalkozni. A gyanta beszerzésre tökéletes hely Pasa (Pasaréti Gyula) boltja, a Zsilinszky bolt a Bocskai úton, Budapesten. Nem tudom, hogy most jelenleg mennyibe kerül, de a kimerült gyantát oda is kell visszavinni és egy nem túl sok pénz kifizetése után megkapjuk az újat. Remélem segítettem!
|
2012. március 17., szombat 20:33 |
|
|