Sziasztok.
A nyomás problémája ugyi. A kupakon áthúzott cső nem jó megoldás, az esetek 90%-ban szivárog, ha már porlasztóra kötjük a rendszert.
Ezt a problémát oldotta meg Killer is egy nagyon profi megoldással. (műgyanta stb...)
Kevésbé profi arcoknak ajánlanám az én megoldásomat:
Az eszközök amikre szükségünk lesz:
Ragasztópisztoly, olló, ollóval szabható műanyag (az én esetemben habosított műanyag karton), ragasztó (bármi ami ragasztja a műanyagot,
pillanatragasztó ne legyen, az nem oké),
szeg (valamivel kisebb mint a co cső átmérője), és kettő pipetta hegy
(képen a kupak alatt láthatjátok, ezt lehet helyettesíteni pl egy olyan kis műanyag csővel amire rácuppan a CO cső) és maga a kupak.
01. Körberajzoljuk a kupakot és kivágjuk a műanyag lapból.
02. Csiszolás után (ragasztásnál a kupak illetve a műanyag felületét is megcsiszoljuk), összeragasztjuk.
A nyomás hatására az oldalt kinyomódott ragasztót kézzel szépen simítsuk el.
03. Ragasztó pisztollyal kitöltjük a műanyag és a kupak közti rést. Körbe-körbe.
Így száradás előtt összefogjuk a két elemet és bátran dolgozhatunk tovább vele.
04. A következő fázist nem tudtam lépésről lépésre lefotózni. Ez úgymond a nehéz része.
Szeget felhevítjük amennyire csak tudjuk, (kombinátfogóval fogjuk meg) és kettő lyukat ütünk vele a kupakba és a lehető leggyorsabban belenyomjuk a két kis csövet, vagy pipetta hegyet annyira, hogy szoruljon.
A műanyag ekkor még olvadt és szépen rácuppan illetve a ragasztó is szépen körbefogja a kis "csatlakozónkat" (pipetta hegyet vagy műanyagcsövet). (ezért nem jó a pillanatragasztó)
Ragasztópisztollyal szépen a kupakunk tetején is körberagasztjuk a "csatlakozónkat" (pipetta hegyet vagy műanyagcsövet)
illetve belül is óvatosan megtesszük ezt. Ha pipettaheggyel dolgoztunk akkor a végeket levágjuk és készen vagyunk.
Vigyázz ne menjen a kupak menetébe mert utána szenvedés letakarítani!
Nem szép tudom (én sem vagyok az)
Köszi, hogy elolvastad.