|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:29
|
Szerző |
Üzenet |
woctrax
Csatlakozott: 2014. december 5., péntek 14:33 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Chemnitz
|
Köszönöm, és csak hogy ne offoljuk teljesen ezt a jó kis hátsó szűrős topicot, itt egy elvi rajz a szűrőről, működéséről, elrendezéséséről: Illetve egy-két kép régebbről, berendezve, időben visszafelé haladva: Fura, hogy már több, mint 1,5 éve Manadoval megy, mégsem találok olyan képet róla :S Amúgy van benne kb. 5 liter a saját készítésű szűrőanyagomból is, ami a jelenlegi képeken nem látható, de karácsonykor tisztítom a másik felét, igyekszem megörökíteni a pillanatot.
_________________"A kezdet mindig tiszta. Mindig izgalmas... Aztán jönnek a hibák... És kompromisszumok... Így teremtjük a saját démonainkat..." http://woctrax.wordpress.com/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára woctrax 2014. december 6., szombat 10:38-kor.
|
2014. december 5., péntek 22:30 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
ohomm-kohomm... inkabb nem is mondok semmit... welcome
|
2014. december 5., péntek 22:27 |
|
|
woctrax
Csatlakozott: 2014. december 5., péntek 14:33 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Chemnitz
|
Én nem olvastam még semmit vissza a fórumban (max. 1-2 DIY részt), ez a saját véleményem, Papát is alig egy hete ismerem, úgyhogy ez nem az ő hatása... remélem egyre többen gondolkodnak így Köszi a megtisztelő jelzőket, én csak szeretem magam kijárni az utamat, nem haladok senki nyomdokában. Abban hiszek amit a saját szememmel láttam, saját magam tapasztaltam. Nem követek azért egy irányzatot, mert X. y. azt mondta és feltesz róla egy külföldi linket, vagy mert ezt követik a tömegek, ez a trendi. Meghallgatok szívesen bárkit, egy utcaseprőt, takarítót is, de ha egy főokos megmondja, hogy mi a helyes út, lehet bólintok rá, de akkor is inkább a sajátom járom. Inkább csocsózom, pokerezem; biliárdhoz célzóvíz kell
_________________"A kezdet mindig tiszta. Mindig izgalmas... Aztán jönnek a hibák... És kompromisszumok... Így teremtjük a saját démonainkat..." http://woctrax.wordpress.com/
|
2014. december 5., péntek 20:31 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
woctrax írta: Bármire bármikor szívesen válaszolok...szerintem én még a képeim, SEM-felvételeim,"értékes topicjaim miatt vagyok fent a meg nem nevezett fórumon Nem egészen közös elképzelések miatt állt meg az a projekt is anno... de ezt majd egyszer máskor... Nem akarom az olyan bejegyzések listáját sorolni, amit olvastam, de azért nem szóltam hozzá, mert annyira fogtam a hasam a nevetéstől... kezdve a túltápozással, a min. 10x megforgatás, mértéktelen vízcsere... és hasonló szabályokon keresztül, amik persze, megállják a helyüket, csak kisarkítják a dolgokat, és masszívan környezetszennyezővé tesznek, egy ilyen szép hobbit. Meg miért kell urambocsá az első 5-8 hétben már "perfektnek" lennie egy akinak, azért, hogy fél-egy év után szétszedjük, a lakóit (pl. Ergebnisse für siamensis) egyszerűen kilakoltassuk mert "rontja az összképet"... ez olyan mintha amint felnőtt a kiskutyád elajándékoznád, mert már nem olyan cuki és bolyhos...) Leginkább ilyen ellentmondások tartottak egy idő után távol a fórumtól. Mintha Papát hallanám ,olvasnám . Lassú, de nagy felületű szűrés , kimért megfontolt tápozás , élőlények élővilág nagy tisztelete . De napról - napra mind többen követik ezt az elvet . Ezért nagyszerű ha egy "koponya " idetalált. Már csak biliárdoznod kell jönnöd
|
2014. december 5., péntek 20:22 |
|
|
woctrax
|
Bármire bármikor szívesen válaszolok...szerintem én még a képeim, SEM-felvételeim,"értékes topicjaim miatt vagyok fent a meg nem nevezett fórumon Nem egészen közös elképzelések miatt állt meg az a projekt is anno... de ezt majd egyszer máskor... Nem akarom az olyan bejegyzések listáját sorolni, amit olvastam, de azért nem szóltam hozzá, mert annyira fogtam a hasam a nevetéstől... kezdve a túltápozással, a min. 10x megforgatás, mértéktelen vízcsere... és hasonló szabályokon keresztül, amik persze, megállják a helyüket, csak kisarkítják a dolgokat, és masszívan környezetszennyezővé tesznek, egy ilyen szép hobbit. Meg miért kell urambocsá az első 5-8 hétben már "perfektnek" lennie egy akinak, azért, hogy fél-egy év után szétszedjük, a lakóit (pl. Ergebnisse für siamensis) egyszerűen kilakoltassuk mert "rontja az összképet"... ez olyan mintha amint felnőtt a kiskutyád elajándékoznád, mert már nem olyan cuki és bolyhos...) Leginkább ilyen ellentmondások tartottak egy idő után távol a fórumtól.
|
2014. december 5., péntek 20:05 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
woctrax írta: papó írta: Üdv a fórumon ! El sem hiszed mekkora öröm Téged itt is olvasgatni Megtisztelő lenne ha megosztanád a további tapasztalataidat . Jól megvitatnánk Ezért jöttem Nekem is nagy öröm itt lenni köztetek Most már egy pár évvel, és kevesebb mennyiségű tojáshéjjal a fenekemen, azt hiszem újraírom-indítom egy-két számomra fontos kutatásom, fejlesztésem az akvarisztika terén...úgy érzem találtam rá egy megfelelő helyet. Majd meglátjuk mi sül ki belőle, én bizakodva nézek a jövő felé Üdvözöllek én is Nagy öröm , hogy ránk találtál . Szívesen hozzászóltam volna a szűrőanyag munkádhoz , de engem még akkor kidobtak , mikor a mellett törtem lándzsát , hogy a nővényezéshez lágy víz kell , de a fiuk még nem jutottak el addig a fordításban ... De ez már történelem . Talán ha itt is megjelenik a munkád , feltehetek pár kérdést .
|
2014. december 5., péntek 19:44 |
|
|
woctrax
|
papó írta: Üdv a fórumon ! El sem hiszed mekkora öröm Téged itt is olvasgatni Megtisztelő lenne ha megosztanád a további tapasztalataidat . Jól megvitatnánk Ezért jöttem Nekem is nagy öröm itt lenni köztetek Most már egy pár évvel, és kevesebb mennyiségű tojáshéjjal a fenekemen, azt hiszem újraírom-indítom egy-két számomra fontos kutatásom, fejlesztésem az akvarisztika terén...úgy érzem találtam rá egy megfelelő helyet. Majd meglátjuk mi sül ki belőle, én bizakodva nézek a jövő felé
|
2014. december 5., péntek 19:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Üdv a fórumon ! El sem hiszed mekkora öröm Téged itt is olvasgatni Megtisztelő lenne ha megosztanád a további tapasztalataidat . Jól megvitatnánk
2014. december 5., péntek 19:05 |
|
|
woctrax
|
Lehet, hogy a nevem ismerös már más fórumról, szüréstechnikával töltöttem el már egy kis idöt, mikroszkópos felvételeim különbözö szüröanyagokról a fél akvarista társadalom látta már (remélem) Dobok egy-két képet a saját szürömröl is ami egyész jól bevált az utóbbi 2 évben. A biológiai szüröanyagokat, több mint 2 év után mostam át benne elöször (most is csak a jobb oldalán, vagyis 50%-ot, csak szivacsot szoktam tisztítani meg ilyen kék szálas anyagot, ami még az elöszürést végzi. Ez volt a terv: Itt láthatjátok a feltöltés menetét: CO2-beloldó és fütöcsö is itt kapott helyet, a fütöcsövet az egyik befolyó ágba kellett áthelyeznem, mert idövel középen mindig lecsökken a vizszint a szivacsok telitödése miatt. CO2-zést abbahagytam, nem rég jött ki a beloldó, hogy ne fogja le az áramlást. Nevezhetjük tulszürtnek az akváriumot, hisz közel 40 liternyi brutto (és több mint 20 liter biológiai) térfogat szür 110 liternyi akváriumot. Nekem tetszik. Itt van az akiról pár kép régebbröl: http://de.tinypic.com/useralbum.php?ua= ... mJvA%3D%3DAmiért tetszik azóta is: - Két oldalról szív, kiküszöbölve, csökkentve az eltömödéskor, beérés elörehaladtávl a több le-föl bukó járatos rendszerben lévö szintcsökkenést. - oldalsó beszívó tartályok remekül ülepítenek, ezeket szivom le mindig elöször vízcserekor, - és itt rengeteg ivadék alál menedéket, ami késöbb visszahogászható, vagy "felzabálná" egy gyári szürö. - benne van minden technika, fütés, CO2 beoldás is, élvezhetöbb az akvárium puszta láványa. - hatalmas a szüröfelülete, ami tartalmaz lassabb és gyorsabb áramlási zónákat is (ki tudja, mit szeretnek jobban a bacik, és egyes fajtáik talán más-más paramétereket favorizálnak...mindenki gondolja tovább). - Ha közé teszünk egy sötétebb színü polifoamot, láthatatlan - Nyáron, höség idején leveszem a fedelét, és a nagy párolgái felület remekül hüti az akváriumot, annak a veszéle nélkül, hogy valami is kiugyrana, kimászna... - Akril befolyócsövek mindkét oldalon, és ugyanúgy az esöztetö is akril, így szinte "láthatatlan a technika" (mind saját DIY mnka)
|
2014. december 5., péntek 14:47 |
|
|
mgtyati
Csatlakozott: 2013. november 7., csütörtök 8:11 Hozzászólások: 427
|
bazsa007 írta: sziasztok! az enyém így néz ki! Nem is gondolkodtam egy pillanatig se külsőbe... 50*40*8 (cm) a méretei. kb 14 liter nettó víztároló kapacitás. hasznos szűrőanyagok kb 6-7 liter. Összköltségem: üveg: Ingyen volt szerencsére szűrőanyagok: - krumplis zsák (ingyen) - régi substraat golyók (ingyen) - szivacs (1000ft) - hydor pico 800 vízpumpa (webes munkákért ingyen cserébe) Kukáztam egy atman esőztetőt is az is ingyen volt 160 litert szűr, úgygondolom hogy eddig jó, de be kell tennem egy reduktort és nem tudom mennyire fog folytani... meglátjuk megj.: kettő darab 20-as átemelő kevés volt a 750 l/h-hoz ezért egy darab 32-es csőre volt szükség Nagyon klassz! Sokkal profibb mint az enyém.
|
2014. március 16., vasárnap 21:06 |
|
|