Elárulok egy titkot : kloroform . Ez az oldószere a legtöbb acryl és plexi anyagnak. Amennyiben a két összeragasztandó darab jól illeszkedik egymáshoz akkor elegendő , ha közé van futtatva a kloroform. Pár másodperc alatt össze is ragad. A sűrűbb ragasztóhoz, ami a nagyobb hézagok beragasztásához kell, ue. a ragasztó kell, csak kicsit besűrűsítve. Kevés kloroformban feloldunk plexi vagy acryl töredékeket, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget, ezzel a masszával már könnyedén kialakíthatjuk a ragasztást és ugyanolyan víztiszta marad száradás után is.
Az akril csöveket mivel célszerű ragasztani? A cyánakrilátos pillanatragasztó vagy inkább a jól ismert F-BS?
Vagy vannak kimondottan plexi ragasztók,amik víztisztára kötnek,és nem opálosítják el az anyagot.A cianoakrilátos ragasztóknak van egy rossz tulajdonságuk,hogy megoldják a müa anyagok felületét és úgy kötik össze őket.Legalább is amikkel én találkoztam. Bent a cégnél használnak is ilyen ragasztót,ha jól rémlik Acrifix termék.
Tudnál esetleg ajánlani konkrét márkát? Drágák ezek a plexiragasztók, illetve a vízben mennyire bírják a kiképzést?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
Az akril csöveket mivel célszerű ragasztani? A cyánakrilátos pillanatragasztó vagy inkább a jól ismert F-BS?
Vagy vannak kimondottan plexi ragasztók,amik víztisztára kötnek,és nem opálosítják el az anyagot.A cianoakrilátos ragasztóknak van egy rossz tulajdonságuk,hogy megoldják a müa anyagok felületét és úgy kötik össze őket.Legalább is amikkel én találkoztam. Bent a cégnél használnak is ilyen ragasztót,ha jól rémlik Acrifix termék.
2012. december 30., vasárnap 21:26
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Pár hete barkácsoltam egy DIY surface skimmert akrilból. Azóta tesztelés alatt volt , részemről jelesre vizsgázott. Betolok pár fotót ,miről is lenne szó. Így néz ki szétszedve:
Jól néz ki. Mennyire nehéz hajtani az akrilt? Olvastam gázon melegítéstől bebuborékosodik. A hőlégfuvó az optimális a hatásához. Te is finom konyhasóval töltötted?
Igen konyhasóval csináltam ,és hőlégfúvóval,mindig csak egy kicsit hajlítva, próbáltam gáz fölött is de tényleg bubis lett!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 31 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.