Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
weak írta: Nem venném ki a köveket. Az elrendezést is szeretném megtartani amíg újat nem indítok és félek hogy azzal nagyon-nagyon megbolygatnám az aljzatot. Ha csak szimlán óvatosan leszívom az algás részeket, kevésbé stresszes és - bár ez nem feltétlenül szempont - kisebb munka carbozni (a növények is meghálálják majd szerintem) Ellenkező esetben pedig, a kövek tisztítására szerintem simán bedobnám a köveket a mosogatógépbe, tabletta nélkül akár. Ha a ricciát rozsdamentes hálóval lefogatom, az jó? Nem jó .. majd küldök hálót is.
2014. november 18., kedd 20:35 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Nem venném ki a köveket. Az elrendezést is szeretném megtartani amíg újat nem indítok és félek hogy azzal nagyon-nagyon megbolygatnám az aljzatot. Ha csak szimlán óvatosan leszívom az algás részeket, kevésbé stresszes és - bár ez nem feltétlenül szempont - kisebb munka carbozni (a növények is meghálálják majd szerintem) Ellenkező esetben pedig, a kövek tisztítására szerintem simán bedobnám a köveket a mosogatógépbe, tabletta nélkül akár. Ha a ricciát rozsdamentes hálóval lefogatom, az jó?
|
2014. november 18., kedd 20:27 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Ha lávaköve lenne akkor talán egyszerűbb, de a nagy köveket kifőzni nem kivitelezhető.
Csak lábas kérdése minden. papó írta: Ilyen tömör köveknél a hipó bevált megoldás . Már mint nem diffundál a kőbe a hypó? papó írta: De kinek mi a kézenfekvő .. az eredmény a fontos Így van! De én akkor is természetesebb és nyugodtabb megoldásnak tartom a főzést. Abból tuti nem oldódik vissza semmi.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 18., kedd 19:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: papó írta: Nem tudod kivenni a köveket ? Nem egyszerűbb lenne ? Ugyis takarítod a talajt is . A kiszedett köveket beteszed hipóba 1 órára , utána jól átmosod és nyoma sem marad az algának. Ettől sokkal jobb ha egyszerűen kifőzi a köveket. Azt sem éli túl egy alga spóra sem Ha lávaköve lenne akkor talán egyszerűbb, de a nagy köveket kifőzni nem kivitelezhető. Ilyen tömör köveknél a hipó bevált megoldás . De kinek mi a kézenfekvő .. az eredmény a fontos
2014. november 18., kedd 19:04 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Nem tudod kivenni a köveket ? Nem egyszerűbb lenne ? Ugyis takarítod a talajt is . A kiszedett köveket beteszed hipóba 1 órára , utána jól átmosod és nyoma sem marad az algának. Ettől sokkal jobb ha egyszerűen kifőzi a köveket. Azt sem éli túl egy alga spóra sem
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 18., kedd 18:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem tudod kivenni a köveket ? Nem egyszerűbb lenne ? Ugyis takarítod a talajt is . A kiszedett köveket beteszed hipóba 1 órára , utána jól átmosod és nyoma sem marad az algának.
2014. november 18., kedd 18:51 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Jajj, miután majdnem befejeztem a postot, egy hirtelen fagyás miatt elszállt minden, amit leírtam eddig. Lényegében a rövidebb távú tervekről írtam néhány gondolatot. Természetesen az akváriummalkapcsolatban. Biztosan rászánok néhány hónapot arra, hogy a fejeben összeálljon a dolog. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy addig megpróbálom rendbehozni a jelenlegi teknősös akváriumot. Szerintem nem reménytelen, bár a fekete ecsetalga szinte mindenütt ott van, ahol nincs növény. Jelemzően a köveken és az aljzaton van a legtöbb. A terv a következő (mégegyszer): • vízcserekor az aljzat algás részeit leszedem • a köveket megpróbálom carbovan lepucolni (korábban szépen működött és tényleg minden dzsuvát leszedett) • az anubias azon leveleit, amik nem szépek, leszedem és eltávolítom, utána megpróbálom valamilyen formát igazítani neki • mivel nem emelnék annyira sokat a fényen, ezért arra gondoltam, hogy riccia szőnyeget csinálok az aljzatra • nagyon szeretem a karácsony-mohát, ezért azt is vinnék be és valahogy rögzíteném a kövekhez (vajon csak kötözéssel tudom megoldani?) Nagy vonalakban ez a terv, vélemény?
|
2014. november 18., kedd 15:22 |
|
|
weak
|
|
2014. november 7., péntek 16:42 |
|
|
weak
|
papó írta: Nem emlékezem olyan ötletedre amely "elvetemült lett volna .. sőt .. Nem olyan elvetemültek? Lehet. Alapvetően az a probléma, hogy mikor tervezek valamit, lehet itt szó bármiről, képtelen vagyok kompromisszumokra. Ez inkább erénynek hangzik. De az, amivel ez jár, az egész projekt létrejöttét hiúsítja meg sok esetben. Pl. terveztem a gyerkőcöknek egy miniatűr konyhabútort. A feleségem, mikor meglátta a terveket, már konstatálta is: ebből nem lesz semmi. Működő csap, mosogatógép, tűzhely, hűtő, mikro és pultvilágítást is rakni szeretnék bele. Mindenre megvan a terv, a megoldás, de hogyha simán leszabadnám bútorlapból és több dolgot bíznék a gyerekek fantáziájára, akkor már kész lehetne. Van még itt bicikli felújításos projekt, egy spéci akvárium és akváriumbútor megépítése is. Szóval a sok dolog mellett igyekszem kitartani a tervek mellett és végre megcsinálni. Majd elfelejtettem: elkezdtem töprengeni DIY 70W HQI világításon is. Még az infobeszerzés fázisában vagyok… vajon egy sima HQI reflektor jó alap lehet? Egyáltalán mi kell hozzá?
|
2014. november 6., csütörtök 13:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem emlékezem olyan ötletedre amely "elvetemült lett volna .. sőt ..
2014. november 3., hétfő 18:44 |
|
|