|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:59
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
" Kritizáljunk, de tegyük azt méltósággal! " Csak egyetérteni tudok Pocak Uram !
2016. január 25., hétfő 21:00 |
|
|
Pocak77
|
Kedves Akvakertészek!
Érdeklődéssel olvastam a mai hozzászólásokat. Nos, zöldfülő kezdőként, tapasztalat hiányában eddig csak a saját naplómba írtam bejegyzéseket, de most úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a leírtakkal kapcsolatos gondolataimat.
Véleményem szerint az online kommunikáció egy rettenetesen érzékeny területe a kommunikációnak. A leírt szavaknak súlya van. Sokan nem ismerjük személyesen egymást, nem ismerjük egymás stílusát és amikor egy-egy hozzászólást elolvasunk bizony akarva-akaratlanul bizonyos gondolatokat másképpen értelmezünk. Nem látjuk a másik fél arcát, gesztusait, nem halljuk a hangsúlyokat. Vannak akik higgadtabbak, megértőbbek, mások lobbanékonyabbak, szókimondóbbak.... és arról sem feledkezzünk meg, hogy mindenkinek lehetnek rosszabb napjai is, amikor nem feltétlenül abban a stílusban alkot véleményt ahogyan azt normál esetben tenné. Éppen ezért is fontos az, hogy lehetőség szerint minden esetben körültekintően fogalmazzunk. Nem vagyunk egyformák.
Újdonsült tagként, mondhatni szinte kívülállóként, én úgy érzem, hogy Tibicuk gondolatai racionálisnak tűnnek. Talán fogalmazhatott volna diplomatikusabban, hogy senki ne érezze magát megsértve, de összességében én semmi sértőt nem találtam a leírtakban. Hangsúlyozni szeretném, hogy nem ismerem a HAC múltját, a korábbi zsűrizések eredményeit. Egy azonban biztos: Senkit nem köteleztek, hogy nevezzen a versenyre. Akik neveznek azoknak azt gondolom, hogy el kell fogadniuk a versenyt kiíró írott és íratlan "játékszabályait", kritériumait. Ez egy borzasztóan szubjektív értékelés. Ami nekem tetszik az másoknak nem feltétlenül fog tetszeni. Úgy gondoljátok, hogy nem hoztak fair döntést, esetleg valami okból kifolyólag bizonyos dolgokat preferáltak, előnybe részesítettek? Sajnos ez könnyen előfordulhat. A tapasztalatokat levonva mindenkinek megvan a joga és lehetősége arra, hogy a jövőben azon a versenyen ne induljon. Mit jelent számotokra egy HAC dobogós helyezés? Presztízs kérdés az, hogy egy akvakertész a HAC-ra nevezzen? Ha a válasz igen, akkor a kérdésem az, hogy miért!? Mi a különbség egy HAC és egy TAC helyezés között? Ha nem tévedek, akkor két konkurens cég/csoport versenyeit állítjuk egymással szembe. Nos, tesztik, nem tetszik mindkét csoportnak vannak támogatói és ellenzői.
Én azt gondolom, hogy akik ennek a fórumnak tagjai vagyunk azt szeretnénk, hogy a TAC legyen a magyar akvakertész versenyek igazi mércéje, nívója. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megosszuk egymással a más versenyekkel kapcsolatos gondolatainkat, tapasztalatainkat legyen az akár pozitív, akár negatív. Vonjuk le a konzekvenciákat és a tapasztalatokból tanulva segítsük a TAC-ot még értékesebbé, vonzóbbá tenni. ....de azt tegyük úgy, hogy lehetőség szerint véleményük ne bántó hanem konstruktív legyen.
Kritizáljunk, de tegyük azt méltósággal!
|
2016. január 25., hétfő 20:34 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
tibicuk írta: Csak azt nem veszik észre a kedves pufogó viperák,hogy tavaly Molnár Béla nyerte a normál kategóriát Én csak idéztem egyet...
|
2016. január 25., hétfő 13:43 |
|
|
mgtyati
Csatlakozott: 2013. november 7., csütörtök 8:11 Hozzászólások: 427
|
tibicuk írta: Ez a pufogás örökösen a HAC után már már tradíció ezen a fórumon.Valaki valamikor elhintette,hogy a HAC-on részlehajlóan csak üzleti megfontolásból,bizonyos márkákat,tápokat részesítve pontoz. Csak azt nem veszik észre a kedves pufogó viperák,hogy tavaly Molnár Béla nyerte a normál kategóriát, ki köztudottan itteni "nevelés",TF tápokkal tápoz,TF-nél vásárolt cuccai vannak,sőt DIY megoldásai vannak szép számmal, az akváriuma most is a legjobb tízben van. Bele ivódott a társaságba az ellentét,holott már legalább egy éve rendeződtek a viszonyok - legalább is enyhültek-, a két konkurencia között. Kár a kedves elégedetlenkedőt abban ringatni,hogy igen ,persze tök élvonalbeli az akija. Ne lépjen tovább,mert jó amit csinált.Na kérem ez szerintem a teljes félre vezetés.Azt mondani neki,amit hallani akar. A kedves alul értékelt pedig tanuljon a hibáiból ,levonni a következtetést,hogy legközelebb jobbat csináljon.Ezt szerintem jó helyezés esetén az elhivatott akvakertész megteszi,már látja maga előtt,hogy mit is csinált rosszul.Megnézi a többi akvát,nagyjból összeáll,hogy legközelebb milyen akit fog összerakni. Meg kell tanulni a saját önkritikánkat,hogy hova helyezi magát az ember,nem csak az akvakertészetben. Ha nevez valaki egy versenyen,akkor bizony előfordulhat,hogy nem ő nyer,nem azt a helyezést éri el,ami ő várt. Ha nevez,és nem viseli el a kritikát,akkor nem ismeri önmagát,hisz egy verseny erősen szubjektív,főleg ebben a kategóriában.Nekem ez az akvárium,tetszik,neked pedig az.Lehet,hogy a 15 nálam az első,nálad meg a 4.
Az életben állandóan küzdeni kell,egy verseny(akármilyen) csak a küzdésnek a levezető momentuma,hogy az életünk ne legyen sivár.Csak egy játék,hogy a mindennapokból kizökkenjünk,legyen egy más dolog,amit szívvel csinál az ember,saját magának.Ezt hívják hobbinak.Ha csak nekem tetszik,akkor már elérte a célját.Ha pedig vannak mások ,akik értékelik,az csak egy plussz,jó érzés. Mi az hogy puffogó vipera... Ne haragudj már ez mi?... És nekem most úgy kellene éreznem hogy igen az én akváriumom az utolsó 4-be való... Mert ha nem így érzek szar arc vagyok... meg nem értek hozzá... érezzem azt hogy, "fú hát na ez egy szar akvárium." Ennyit ér." Vipera???????? Ezt te komolyan ide írod? Rám írod hogy vipera?... Azért k...a álljunk már meg most már... én senkit nem akartam megbántani... és szerintem nem is tettem. Te meg viperázol?... Te ki vagy amúgy?... Vipera...? egy kígyó vagyok... te ezt írod ide?
|
2016. január 25., hétfő 13:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: papó írta: Ha valaki élvonalban érzi az akváriumát és nem ott végzett, akkor az akvárium hibáira kell rámutatni, nem pedig az embert kell minősítgetni, hogy hogyan meri megkérdőjelezni a zsűri véleményét.
A fórumozók minisítgetése nem célja a fórumnak . Gábor,ez a "Szubjektív véleményem" topik . Nem véletlenül nem az adott tag(ok) topikjába írtam. Nem írtam nevet direkt.Nem tudod,hogy melyik tagokra értetettem.Amblok szól annak,aki magára veszi,vagy annak aki ért a szóból.Mindenki vonja le a magának valót. Az adott tagok akváriumának hibáira már rámutatott más,miért írjam le ugyan azt? Nagyon sokáig kellett magamban számolni , hogy a pufogó vipera kifejezésre ne reflektáljak , most sem teszem .. A szubjektív véleményed helyett ha az akváriumról is olvashatnánk véleményt , sokkal előremutatóbb lenne , lett volna . Ha valaki minősít és kétségbe vonják a bírálatát az teljesen normális dolog . Voltál már futball meccsen ?
2016. január 25., hétfő 12:58 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
papó írta: Ha valaki élvonalban érzi az akváriumát és nem ott végzett, akkor az akvárium hibáira kell rámutatni, nem pedig az embert kell minősítgetni, hogy hogyan meri megkérdőjelezni a zsűri véleményét.
A fórumozók minisítgetése nem célja a fórumnak . Gábor,ez a "Szubjektív véleményem" topik . Nem véletlenül nem az adott tag(ok) topikjába írtam. Nem írtam nevet direkt.Nem tudod,hogy melyik tagokra értetettem.Amblok szól annak,aki magára veszi,vagy annak aki ért a szóból.Mindenki vonja le a magának valót. Az adott tagok akváriumának hibáira már rámutatott más,miért írjam le ugyan azt?
2016. január 25., hétfő 12:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Ez a pufogás örökösen a HAC után már már tradíció ezen a fórumon.Valaki valamikor elhintette,hogy a HAC-on részlehajlóan csak üzleti megfontolásból,bizonyos márkákat,tápokat részesítve pontoz. Csak azt nem veszik észre a kedves pufogó viperák,hogy tavaly Molnár Béla nyerte a normál kategóriát, ki köztudottan itteni "nevelés",TF tápokkal tápoz,TF-nél vásárolt cuccai vannak,sőt DIY megoldásai vannak szép számmal, az akváriuma most is a legjobb tízben van. Bele ivódott a társaságba az ellentét,holott már legalább egy éve rendeződtek a viszonyok - legalább is enyhültek-, a két konkurencia között. Kár a kedves elégedetlenkedőt abban ringatni,hogy igen ,persze tök élvonalbeli az akija. Ne lépjen tovább,mert jó amit csinált.Na kérem ez szerintem a teljes félre vezetés.Azt mondani neki,amit hallani akar. A kedves alul értékelt pedig tanuljon a hibáiból ,levonni a következtetést,hogy legközelebb jobbat csináljon.Ezt szerintem jó helyezés esetén az elhivatott akvakertész megteszi,már látja maga előtt,hogy mit is csinált rosszul.Megnézi a többi akvát,nagyjból összeáll,hogy legközelebb milyen akit fog összerakni. Meg kell tanulni a saját önkritikánkat,hogy hova helyezi magát az ember,nem csak az akvakertészetben. Ha nevez valaki egy versenyen,akkor bizony előfordulhat,hogy nem ő nyer,nem azt a helyezést éri el,ami ő várt. Ha nevez,és nem viseli el a kritikát,akkor nem ismeri önmagát,hisz egy verseny erősen szubjektív,főleg ebben a kategóriában.Nekem ez az akvárium,tetszik,neked pedig az.Lehet,hogy a 15 nálam az első,nálad meg a 4.
Az életben állandóan küzdeni kell,egy verseny(akármilyen) csak a küzdésnek a levezető momentuma,hogy az életünk ne legyen sivár.Csak egy játék,hogy a mindennapokból kizökkenjünk,legyen egy más dolog,amit szívvel csinál az ember,saját magának.Ezt hívják hobbinak.Ha csak nekem tetszik,akkor már elérte a célját.Ha pedig vannak mások ,akik értékelik,az csak egy plussz,jó érzés. Kedves Tibicuk és Kedves fórumozók ! Bár nem kívántam belefolyni ebbe a beszélgetésbe, kénytelen vagyok mégis megtenni.. Engedtessék már meg, hogy ezen a fórumon mindenkinek lehet véleménye. Mint most Te is megtehetted, hogy leírod a tiedet mert ez a véleményed, másnak pedig más a véleménye és ha kedve van és véleménye, ugyan had tehesse már meg, hogy annak hangot is ad! Ha valaki élvonalban érzi az akváriumát és nem ott végzett, akkor az akvárium hibáira kell rámutatni, nem pedig az embert kell minősítgetni, hogy hogyan meri megkérdőjelezni a zsűri véleményét. A fórumozók minisítgetése nem célja a fórumnak .
2016. január 25., hétfő 12:27 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Az életben állandóan küzdeni kell,egy verseny(akármilyen) csak a küzdésnek a levezető momentuma,hogy az életünk ne legyen sivár.Csak egy játék,hogy a mindennapokból kizökkenjünk,legyen egy más dolog,amit szívvel csinál az ember,saját magának.Ezt hívják hobbinak.Ha csak nekem tetszik,akkor már elérte a célját.Ha pedig vannak mások ,akik értékelik,az csak egy plussz,jó érzés.
2016. január 25., hétfő 12:18 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Ez a pufogás örökösen a HAC után már már tradíció ezen a fórumon.Valaki valamikor elhintette,hogy a HAC-on részlehajlóan csak üzleti megfontolásból,bizonyos márkákat,tápokat részesítve pontoz. Csak azt nem veszik észre a kedves pufogó viperák,hogy tavaly Molnár Béla nyerte a normál kategóriát, ki köztudottan itteni "nevelés",TF tápokkal tápoz,TF-nél vásárolt cuccai vannak,sőt DIY megoldásai vannak szép számmal, az akváriuma most is a legjobb tízben van. Bele ivódott a társaságba az ellentét,holott már legalább egy éve rendeződtek a viszonyok - legalább is enyhültek-, a két konkurencia között. Kár a kedves elégedetlenkedőt abban ringatni,hogy igen ,persze tök élvonalbeli az akija. Ne lépjen tovább,mert jó amit csinált.Na kérem ez szerintem a teljes félre vezetés.Azt mondani neki,amit hallani akar. A kedves alul értékelt pedig tanuljon a hibáiból ,levonni a következtetést,hogy legközelebb jobbat csináljon.Ezt szerintem jó helyezés esetén az elhivatott akvakertész megteszi,már látja maga előtt,hogy mit is csinált rosszul.Megnézi a többi akvát,nagyjból összeáll,hogy legközelebb milyen akit fog összerakni. Meg kell tanulni a saját önkritikánkat,hogy hova helyezi magát az ember,nem csak az akvakertészetben. Ha nevez valaki egy versenyen,akkor bizony előfordulhat,hogy nem ő nyer,nem azt a helyezést éri el,ami ő várt. Ha nevez,és nem viseli el a kritikát,akkor nem ismeri önmagát,hisz egy verseny erősen szubjektív,főleg ebben a kategóriában.Nekem ez az akvárium,tetszik,neked pedig az.Lehet,hogy a 15 nálam az első,nálad meg a 4.
Az életben állandóan küzdeni kell,egy verseny(akármilyen) csak a küzdésnek a levezető momentuma,hogy az életünk ne legyen sivár.Csak egy játék,hogy a mindennapokból kizökkenjünk,legyen egy más dolog,amit szívvel csinál az ember,saját magának.Ezt hívják hobbinak.Ha csak nekem tetszik,akkor már elérte a célját.Ha pedig vannak mások ,akik értékelik,az csak egy plussz,jó érzés.
2016. január 25., hétfő 12:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Pendulum írta: Megnyithatod, de ezek után kicsit szégyellem itt magamat... Ne foglalkozzál már ezzel az egésszel .. Akvarizáljunk .. azért gyűltünk össze .. Fórum nyitva .. jöhet a nyitó kép .
2015. augusztus 17., hétfő 19:22 |
|
|