|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:40
|
növenyesakvariumok okoskodásai - 1. rész: megvilágítás
Szerző |
Üzenet |
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Na! Hagyjuk már békén növényesakváriumok-at, hadd fejtse ki amit szeretne. Legalább veszi a fáradtságot és ír egy témáról, ami szerintem mindenkit érdekel(vagy legalábbis kellene). Ha majd kész az iromány, akkor lehet kötözködni. Ez is egy olyan dolog kb, mint a tápozás téma, mindenkinek van róla véleménye, ellenvéleménye, jó/rossz tapasztalata és többféle megközelítésből lehet eredményesen , vagy eredménytelenül alkalmazni. Netről ollózás, szakirodalmak-mérések felhasználása vs. saját tapasztalat vitáról meg csak annyit, ha a saját tapasztalatok szerzése előtt nem olvasunk el irományokat akár a netről, akár szakirányú könyvekből, akkor nincs kiindulási pont és a tapasztalás még mindig azon a szinten tartana, hogy zseblámpával próbálunk HC-t nevelni az akváriumban. Nem hiszem, hogy annak idején Gábor is egyből tapasztalással kezdett, gondolom azért pár könyv megfordult a kezei között, mielőtt neki állt halakat tenyészteni. Szóval várjuk ki a végét türelemmel, aztán lehet vitatkozni, egyetérteni, illetve állást foglalni.
|
2011. december 6., kedd 9:40 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
na jó, akkor módosítok kicsit a terveimen. Ki fogok térni a madagaszkári, és ázsiai fényviszonyokra is. (Madagaszkárról is relatív sok növény származik) Ausztráliát ki fogom hagyni, mivel nem találtam mérési értékeket.
|
2011. december 6., kedd 7:06 |
|
|
Daníí
|
novenyesakvariumok írta: Szia, értem a gondolatmenetedet, igazat nem adok, és a közeljövőben sem szeretném kommentálni a megjegyzéseidet. Megkérném a moderátorokat, hogy a kettőnk között zajló beszélgetést moderálják ki, mivel sem az ő megjegyzései, sem az én válaszaim nem tartoznak szorosan a témába. köszönöm Szia növényesakváriumok. A hozzászólások nyugodt szívvel maradhatnak mivel részben a témához kapcsolódik, ezen a fórumon mindenki nyíltan közölheti a gondolatait.[ennyi erővel a üvegcuccok topicot is szét lehetne moderálni ]
|
2011. december 5., hétfő 21:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
robokuty írta: Jó -jó ,tényleg ritkán írok ,de mostmár abba is hagyom.Legfeljebb annyit,hogy ez nagyon jó,vagy szép.Abból nincs vita. Ha nincs vita , akkor nem jutunk előre
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2011. december 5., hétfő 21:40 |
|
|
robokuty
Csatlakozott: 2011. szeptember 15., csütörtök 17:05 Hozzászólások: 38
|
Jó -jó ,tényleg ritkán írok ,de mostmár abba is hagyom.Legfeljebb annyit,hogy ez nagyon jó,vagy szép.Abból nincs vita.
|
2011. december 5., hétfő 21:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha moderálva lenne akkor nincs vita .. pedig az előre visz..
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2011. december 5., hétfő 21:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
robokuty írta: Szerintem pedig kizárólag a te állításaidra referáltam,tehát nem kell törölni.Bevi hszét miért nem akarod töröltetni ennyi erővel.Érdekes hozzáállás ,hogy egy nyilvános fórumon az ellenvéleményeket moderálni kell. Szerintem ,arra célzott, hogy ez már lassan személyes ügy lesz kettőtök között. Mert én is ezt veszem le.
_________________ K.Tamás
|
2011. december 5., hétfő 21:25 |
|
|
robokuty
|
Szerintem pedig kizárólag a te állításaidra referáltam,tehát nem kell törölni.Bevi hszét miért nem akarod töröltetni ennyi erővel.Érdekes hozzáállás ,hogy egy nyilvános fórumon az ellenvéleményeket moderálni kell.
|
2011. december 5., hétfő 21:15 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Szia, értem a gondolatmenetedet, igazat nem adok, és a közeljövőben sem szeretném kommentálni a megjegyzéseidet. Megkérném a moderátorokat, hogy a kettőnk között zajló beszélgetést moderálják ki, mivel sem az ő megjegyzései, sem az én válaszaim nem tartoznak szorosan a témába. köszönöm
|
2011. december 5., hétfő 6:56 |
|
|
robokuty
|
[/quote] novenyesakvariumok írta: A növényes akvarisztikában egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen hosszan, és milyen intenzitással világítsunk Ebben tökéletesen egyetértünk,ezért is furcsa,hogy kiemeled Délamerika egyik legkissebb államát,és ennek adatai alapján meghatározod ,mennyit is kell világítani.Szerintem ezekből az adatokból hitelesen,csak azt lehet megállapítani,hogy az adott térség növényei ilyen fényviszonyok között élnek.Az,hogy az akvakertészek által tartott Ázsiai ,Afrikai,Ausztrál ..stb növények is pont ezt igényilk az elég "nagyvonalú " átlagszámítás tőled. novenyesakvariumok írta: ennek a cikknek nem az a célja, hogy a kísérletezgetéssel tanuljunk Szerinted a netről összeolózott dolgokból lehet csak tanulni?,nem a saját megfigyeléseidből,tapasztalataidból? Akkor hogy tudod megítélni az állítások igazát .? novenyesakvariumok írta: A kísérletezgetéseddel és a tapasztalati értékeiddel soha nem kerülsz be az elitklubba. , quote] Akik benne vannak ebbe a klubba azok nem kísérleteztek,tapasztaltak,honnan veszik az infókat,talán tőled megkérdezik? novenyesakvariumok írta: Bár sztem inkább Papónak kellene erről írni - ő itt valószínűleg a legtapasztaltabb Ebben is valószínű ,igazad lesz, de akkor a tapasztalatát dobja sutba,hogy bekerülhessen az elitklubba ?:lol: ,szerintem ne bíztassuk ilyesmire. Nem csak a netes okoskodásokból lehet tanulni. [quote="novenyesakvariumok"]Más viszont szeretne olyan növényeket, melyeket a könyvekben lát, és nem alul felkopaszodott csenevész gazokat. Azért remélem ezeket a gazokat nem az én akimban láttad Ezúton is elnézésedet kérem,hogy eltérő véleményemmel elrontottam a szórakozásodat,és gratulálok a kiváló egyszemélyes fórumodhoz. Remélem a cikksorozat végére megvilágosítod, milyen erős fényt kell használnom a medencémben,és még én is rájövök mit rontottam eddig el. Üdv R
|
2011. december 5., hétfő 3:00 |
|
|