Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:49

Hozzászólás a témához  [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 239  Következő
 Kérdések 
Szerző Üzenet

Kedves Papó!

Szombaton beugranék hozzád. Ozmó vízre lenne szükségem, és nem tudom, lehet-e nálad kapni egyáltalán...

Timi

2011. június 9., csütörtök 17:50

Köszönöm szépen!
Jővő héten sajnos csak hétfő-kedd, vagy szombat-vasárnap,( az utóbbi jobb lenne) érek rá,
mert a többi napon érettségim van.

2011. június 8., szerda 8:55
Adminisztrátor

nermal93 írta:
Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy bevihetnék-e halakat a közeljövőben valamikor?
Egy nagy ancit, egy nagyobb plecot és Neolamprologus Pulcher Daffodil "Kalambo"-kat szeretnék bevinni.
Egy felnőtt ikrázó F1 pár, amit még itt vettem ivadékként, és kb 10-12 ivadékuk (3cm-6cm), akikről szó van.

Fábián Balázs

Szia Balázs !
Ezer éve nem láttalak :(
Jövő héten azt hiszem lesz helyem és behozhatod.
Addig még pontosítsunk .

2011. június 7., kedd 19:26

Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy bevihetnék-e halakat a közeljövőben valamikor?
Egy nagy ancit, egy nagyobb plecot és Neolamprologus Pulcher Daffodil "Kalambo"-kat szeretnék bevinni.
Egy felnőtt ikrázó F1 pár, amit még itt vettem ivadékként, és kb 10-12 ivadékuk (3cm-6cm), akikről szó van.

Fábián Balázs

2011. június 7., kedd 19:16
Adminisztrátor

Balázs15 írta:
sziasztok!
Van egy nagy vitorláshalam ami valószínűleg hasvízkóros(felpuffadt has , kidülledt szemek,ürüléke alig van a halnak és az is málik)! Mivel tegnap délután vettem észre nem tudtam más gyógyszert szerezni csak bakto-killt, nem volt más gyógyszer a nyitva lévő üzletben! Így elkezdtem a kezelését, ami egy külön akváriumot jelent 30literrel és 2 tablettával! (adagolása 20l-ként egy tabletta)! Azt szeretném megtudni hogy megfelelő ez a gyógyszer vagy esetleg más kéne használnom? És persze mik a megfelelő, gyógyulást eredményező kúra lépései?

A választ előre is köszönöm!

Üdv:Balázs

Szia Balázs!
A Neptun bakto -kill. terméke nagyon jó antibioktikum.
A problémát ott látom , hogy az egész akváriumot kellett volna kezelned , hiszen nem valószínü , hogy csak ez az egy hal kapott volna bakteriális fertőzést.
Nem beszélve arról , hogy az áthelyezéssel külön streszt okozol az állatnak.
Most már ne helyezd vissza a tartó akváriumba az állatot , csak ha láthatóan rendben lesz.
Természetesen a többi lakót is figyeld , főleg -ha van - az eleven szűlő halakat.
Vidd fel a karantén akvárium vízhőmérsékletét 30 C közelébe.
6-8 nap alatt meg kellene gyógyuljon az állat.
Ha tubifexel etetsz , akkor az legalább 3 - 4 napos legyen , hogy a giliszta bélrendszere kiürűljön.
Üdv G.

2011. május 8., vasárnap 17:58

sziasztok!
Van egy nagy vitorláshalam ami valószínűleg hasvízkóros(felpuffadt has , kidülledt szemek,ürüléke alig van a halnak és az is málik)! Mivel tegnap délután vettem észre nem tudtam más gyógyszert szerezni csak bakto-killt, nem volt más gyógyszer a nyitva lévő üzletben! Így elkezdtem a kezelését, ami egy külön akváriumot jelent 30literrel és 2 tablettával! (adagolása 20l-ként egy tabletta)! Azt szeretném megtudni hogy megfelelő ez a gyógyszer vagy esetleg más kéne használnom? És persze mik a megfelelő, gyógyulást eredményező kúra lépései?

A választ előre is köszönöm!

Üdv:Balázs

2011. május 8., vasárnap 17:34
Adminisztrátor

Shedy írta:
Sziasztok!

Nem rég vásároltam halakat, sajnos nem nálatok.Jól sikerült választanom, mert az egész állomány lebetegedett. Először darakórra tippeltem és parakillel kezeltem, nem használt, így két nappal később sera omnipurral kezeltem, hátha bársonybetegség. Sikerült lemérgeznem a halakat, szépen lassan 70 százalékuk elpusztult. A maradék halakon továbbra is látható a betegség és lejárt a hét napos kezelési idő is. Esetleg így fotóról meg tudnátok mondani, mi a baja halaknak? Milyen újabb mérget használjak?

Köszönöm.

[]

A halaidon az Oodinium egy fajtája van.
Gyere be és adok holnap gyógyszert

2011. április 15., péntek 22:47

Sziasztok!

Nem rég vásároltam halakat, sajnos nem nálatok.Jól sikerült választanom, mert az egész állomány lebetegedett. Először darakórra tippeltem és parakillel kezeltem, nem használt, így két nappal később sera omnipurral kezeltem, hátha bársonybetegség. Sikerült lemérgeznem a halakat, szépen lassan 70 százalékuk elpusztult. A maradék halakon továbbra is látható a betegség és lejárt a hét napos kezelési idő is. Esetleg így fotóról meg tudnátok mondani, mi a baja halaknak? Milyen újabb mérget használjak?

Köszönöm.

Csatolmány:
feketeneon1v.jpg

Csatolmány:
feketeneon2v.jpg

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. április 15., péntek 19:36
Adminisztrátor

dentalman írta:
Sziasztok !
Voltam ma az üzletben.
A bejáratnál az akvárium meseszép !
A kiszolgálás 5*.
A Juwel Trigon akvárium viszont nem a "megszokott szinvonal.
Nem mondom , hogy csúnya , de az elmúlt látogatásomhoz képest kissé leamortizált.
Tessenek figyelni uraim!

Szia !
Köszi !
"Nem mondom , hogy csúnya , de az elmúlt látogatásomhoz képest kissé leamortizált."
Sajna idő hiányában nem tudtam a HC.-t megnyírni és az alja tönkrement sok helyen.
Inkább kiszedegettem és újra ültettem az egészet.
Ez az egyik.
A másik :
Ki kell próbáljak minden új terméket azért , hogy ha az akvarista tanácsot kér akkor ne "ökörségeket " mondjak.
Ezen az akváriumon próbáltam ki az egyik új növényi tápsót.
Hát... nem jött be , ezért most algát is írtok.

2011. április 14., csütörtök 18:49

Sziasztok !
Voltam ma az üzletben.
A bejáratnál az akvárium meseszép !
A kiszolgálás 5*.
A Juwel Trigon akvárium viszont nem a "megszokott szinvonal.
Nem mondom , hogy csúnya , de az elmúlt látogatásomhoz képest kissé leamortizált.
Tessenek figyelni uraim!

2011. április 14., csütörtök 15:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 239  Következő