|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 17:30
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Robi írta: Szia Papó.
Ma délelőtt vettem egy tropica PNL növénytápot,és kisebb nagyobb úszkáló darabokat vettem észre benne. Mik lehetnek ezek?
Üdv Robi Semmi gond .. felrázod és tuti az anyag
2011. november 6., vasárnap 19:17 |
|
|
angyalföld69
|
Hasonlót véltem én is felfedezni egy TPN-ben, de megnyugtattak, hogy csak érdemes felrázni használat elött. Felráztam, és tökéletes volt.. Robi írta: Szia Papó.
Ma délelőtt vettem egy tropica PNL növénytápot,és kisebb nagyobb úszkáló darabokat vettem észre benne. Mik lehetnek ezek?
Üdv Robi
|
2011. november 3., csütörtök 13:55 |
|
|
Robi
Csatlakozott: 2011. január 19., szerda 16:28 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: debrecen
|
Szia Papó.
Üdv Robi
|
2011. november 3., csütörtök 12:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tartomi írta: Szia Papó! Sajnos betegek lettek a halaim a tóban! A szemükön valami fehéres folt jelent meg, mint valami hályog. (alább belinkelem a picassa albumot, ahová feltettem 2 képet a halakról.) A baj az, hogy a megbetegedett halak el is pusztulnak! A különböző fórumokon nem tudtak tanácsot adni, hogyan kezelhetném őket, mert a víz már túl hideg bármiféle kezeléshez, és 30-40 halat (koit -aranyhalat vegyesen) nem tudok kiszedni a tóból, hogy esetleg egy medencében kezeljem. Mindenesetre azt írták próbáljam meg az FMC-t, nálatok lehet kapni? https://picasaweb.google.com/1022019317 ... 8866575026Előre is köszönöm a segítséget! Tar Tomi Szia Tamás ! Sajna a kép nem jelenik meg .. Mindenesetre az FMC összetétele : formalin- malachit-metilén- nem megfelelő az elmondott betegségre , hiszen ez külső élősködökre való. Esetedben inkább vagy baktériumos megbetegedés , vagy nagyfokú vízminőség romlásra gyanakszom. Mindenképpen egy nagy vízfrissítés legyen az első megfelelő vízkezelő szerrel és gyere be gyógyszerért . Légyszi mérj egy PH-t.
2011. november 2., szerda 20:59 |
|
|
tartomi
|
Szia Papó! Sajnos betegek lettek a halaim a tóban! A szemükön valami fehéres folt jelent meg, mint valami hályog. (alább belinkelem a picassa albumot, ahová feltettem 2 képet a halakról.) A baj az, hogy a megbetegedett halak el is pusztulnak! A különböző fórumokon nem tudtak tanácsot adni, hogyan kezelhetném őket, mert a víz már túl hideg bármiféle kezeléshez, és 30-40 halat (koit -aranyhalat vegyesen) nem tudok kiszedni a tóból, hogy esetleg egy medencében kezeljem. Mindenesetre azt írták próbáljam meg az FMC-t, nálatok lehet kapni? https://picasaweb.google.com/1022019317 ... 8866575026Előre is köszönöm a segítséget! Tar Tomi
|
2011. november 2., szerda 20:22 |
|
|
Shedy
|
Kedves Papó! Köszönöm válaszaidat. Már kezdtem megijedni, hogy valami fertőzés van az akváriumban. Fogyókúrára fogom a neonjaimat . Üdvözlettel: Shedy
|
2011. november 1., kedd 7:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Azt javaslom Shedy , hogy egy picit vegyél vissza az etetésből. Heti 10-20 % vízfrissítés és kevesebb haleledel megoldja a problémát.
2011. október 31., hétfő 17:18 |
|
|
Shedy
|
Kedves Papó! Köszönöm válaszod. A rákok vegyesen vannak fiatalok és öregek, kb 30-an. Évek óta meg vannak és még sosem csináltak ilyet. Lehet, hogy ezt az egyet kinézték maguknak? Tegnap áttettem karanténba (mármint a halat) és mára szépen begyógyult a sebe, pedig semmilyen vegyszert nem alkalmaztam. A dudoros halat is sikerült lefényképezni. Csatolom. Még egy kérdésem lenne, a barna algától nem tudok szabadulni. Mit tegyek? Sera sun fénycsövem van és plant nutritiont használok.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2011. október 31., hétfő 16:29 |
|
|
Daníí
|
Shedy írta: Kedves Papó! Megbetegedtek a neonjaim. Tudnál segíteni? Egy halamról sikerült képet készíteni. Próbálom csatolni. A másik kettőnek, olyan a hasa alja, mintha lefelé egy szögben élesen kidudorodna. Róluk, sajnos nem sikerült fotót készítenem. Az akvárium 100 literes, citrom lazac, fekete, kék neon, petitella, szamuráj rák lakókkal. Sera omnipurom és bactopuron van idehaza. Szia Shedy. Ezek a szamuráj rákok mekkora méretűek? Esetleg nem lehet, hogy az éjszaka leple alatt ők csipkedték meg a neonokat?
|
2011. október 30., vasárnap 20:32 |
|
|
Shedy
|
Kedves Papó! Megbetegedtek a neonjaim. Tudnál segíteni? Egy halamról sikerült képet készíteni. Próbálom csatolni. A másik kettőnek, olyan a hasa alja, mintha lefelé egy szögben élesen kidudorodna. Róluk, sajnos nem sikerült fotót készítenem. Az akvárium 100 literes, citrom lazac, fekete, kék neon, petitella, szamuráj rák lakókkal. Sera omnipurom és bactopuron van idehaza.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2011. október 30., vasárnap 20:27 |
|
|