Pontos idő: 2024. november 30., szombat 17:30

Hozzászólás a témához  [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 239  Következő
 Kérdések 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Robi írta:
Szia Papó.

Ma délelőtt vettem egy tropica PNL növénytápot,és kisebb nagyobb úszkáló darabokat vettem észre benne.
Mik lehetnek ezek?

Üdv Robi

Semmi gond .. felrázod és tuti az anyag ;)

2011. november 6., vasárnap 19:17

Hasonlót véltem én is felfedezni egy TPN-ben, de megnyugtattak, hogy csak érdemes felrázni használat elött.
Felráztam, és tökéletes volt.. :pápá:
Robi írta:
Szia Papó.

Ma délelőtt vettem egy tropica PNL növénytápot,és kisebb nagyobb úszkáló darabokat vettem észre benne.
Mik lehetnek ezek?

Üdv Robi

2011. november 3., csütörtök 13:55

Szia Papó.

Mik lehetnek ezek?

Üdv Robi

2011. november 3., csütörtök 12:48
Adminisztrátor

tartomi írta:
Szia Papó!

Sajnos betegek lettek a halaim a tóban! A szemükön valami fehéres folt jelent meg, mint valami hályog. (alább belinkelem a picassa albumot, ahová feltettem 2 képet a halakról.) A baj az, hogy a megbetegedett halak el is pusztulnak! :( A különböző fórumokon nem tudtak tanácsot adni, hogyan kezelhetném őket, mert a víz már túl hideg bármiféle kezeléshez, és 30-40 halat (koit -aranyhalat vegyesen) nem tudok kiszedni a tóból, hogy esetleg egy medencében kezeljem. Mindenesetre azt írták próbáljam meg az FMC-t, nálatok lehet kapni?

https://picasaweb.google.com/1022019317 ... 8866575026

Előre is köszönöm a segítséget!

Tar Tomi

Szia Tamás !
Sajna a kép nem jelenik meg ..
Mindenesetre az FMC összetétele : formalin- malachit-metilén- nem megfelelő az elmondott betegségre , hiszen ez külső élősködökre való.
Esetedben inkább vagy baktériumos megbetegedés , vagy nagyfokú vízminőség romlásra gyanakszom.
Mindenképpen egy nagy vízfrissítés legyen az első megfelelő vízkezelő szerrel és gyere be gyógyszerért .
Légyszi mérj egy PH-t.

2011. november 2., szerda 20:59

Szia Papó!

Sajnos betegek lettek a halaim a tóban! A szemükön valami fehéres folt jelent meg, mint valami hályog. (alább belinkelem a picassa albumot, ahová feltettem 2 képet a halakról.) A baj az, hogy a megbetegedett halak el is pusztulnak! :( A különböző fórumokon nem tudtak tanácsot adni, hogyan kezelhetném őket, mert a víz már túl hideg bármiféle kezeléshez, és 30-40 halat (koit -aranyhalat vegyesen) nem tudok kiszedni a tóból, hogy esetleg egy medencében kezeljem. Mindenesetre azt írták próbáljam meg az FMC-t, nálatok lehet kapni?

https://picasaweb.google.com/1022019317 ... 8866575026

Előre is köszönöm a segítséget!

Tar Tomi

2011. november 2., szerda 20:22

Kedves Papó!

Köszönöm válaszaidat. Már kezdtem megijedni, hogy valami fertőzés van az akváriumban. Fogyókúrára fogom a neonjaimat :D.
Üdvözlettel: Shedy

2011. november 1., kedd 7:28
Adminisztrátor

Azt javaslom Shedy , hogy egy picit vegyél vissza az etetésből.
Heti 10-20 % vízfrissítés és kevesebb haleledel megoldja a problémát.

2011. október 31., hétfő 17:18

Kedves Papó!

Köszönöm válaszod.
A rákok vegyesen vannak fiatalok és öregek, kb 30-an. Évek óta meg vannak és még sosem csináltak ilyet. Lehet, hogy ezt az egyet kinézték maguknak? Tegnap áttettem karanténba (mármint a halat) és mára szépen begyógyult a sebe, pedig semmilyen vegyszert nem alkalmaztam.
A dudoros halat is sikerült lefényképezni. Csatolom.
Még egy kérdésem lenne, a barna algától nem tudok szabadulni. Mit tegyek? Sera sun fénycsövem van és plant nutritiont használok.
Csatolmány:
neon2_1.jpg
Csatolmány:
neon2_1.jpg

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. október 31., hétfő 16:29

Shedy írta:
Kedves Papó!

Megbetegedtek a neonjaim. Tudnál segíteni?
Egy halamról sikerült képet készíteni. Próbálom csatolni.
A másik kettőnek, olyan a hasa alja, mintha lefelé egy szögben élesen kidudorodna. Róluk, sajnos nem sikerült fotót készítenem.
Az akvárium 100 literes, citrom lazac, fekete, kék neon, petitella, szamuráj rák lakókkal.
Sera omnipurom és bactopuron van idehaza.
Csatolmány:
neon3.jpg
Csatolmány:
neon4.jpg

Szia Shedy.
Ezek a szamuráj rákok mekkora méretűek?
Esetleg nem lehet, hogy az éjszaka leple alatt ők csipkedték meg a neonokat? :?

2011. október 30., vasárnap 20:32

Kedves Papó!

Megbetegedtek a neonjaim. Tudnál segíteni?
Egy halamról sikerült képet készíteni. Próbálom csatolni.
A másik kettőnek, olyan a hasa alja, mintha lefelé egy szögben élesen kidudorodna. Róluk, sajnos nem sikerült fotót készítenem.
Az akvárium 100 literes, citrom lazac, fekete, kék neon, petitella, szamuráj rák lakókkal.
Sera omnipurom és bactopuron van idehaza.
Csatolmány:
neon3.jpg
Csatolmány:
neon4.jpg

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. október 30., vasárnap 20:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 239  Következő