|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:45
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ketchikan írta: zeppelin írta: Nyilván először a növényekkel telepítsd be az akváriumot . Mikor meggyökeresedtek jöhetnek a halak. A halak sorrendjére gondoltam. Egyszerre csak nem kellene belezúdítani mindenkit.... vagy ez nem okoz gondot? Ha jól számolom akkor összesen 26 hal. Én 3 részre bontanám. Mikor az akvárium beállt akkor először 10-et, rá 1 hétre másik 10-et és rá még egy hétre az utolsó csapatot.
_________________ K.Tamás
|
2012. szeptember 20., csütörtök 16:38 |
|
|
Ketchikan
Csatlakozott: 2012. szeptember 19., szerda 17:48 Hozzászólások: 5
|
zeppelin írta: Nyilván először a növényekkel telepítsd be az akváriumot . Mikor meggyökeresedtek jöhetnek a halak. A halak sorrendjére gondoltam. Egyszerre csak nem kellene belezúdítani mindenkit.... vagy ez nem okoz gondot?
|
2012. szeptember 20., csütörtök 15:30 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Nyilván először a növényekkel telepítsd be az akváriumot . Mikor meggyökeresedtek jöhetnek a halak.
|
2012. szeptember 20., csütörtök 15:17 |
|
|
Ketchikan
|
zeppelin írta: Ketchikan írta: Köszönöm az eddig segítséget. Szerencsére pozitív dolgok történtek tegnap óta. Egyik rokonomtól sikerült beszereznem pár dolgot. Egy Hydor Prime 10-es külső szűrőt, egy Tetratec ASP 300-as légpumpát, valamint egy Jager 100W-os fűtőt. Így már merészebb terveim vannak. Mégpedig arra gondoltam, hogy mivel sok helyen olvastam nagyobb akváriummal könnyebb bánni, így módosíthatom a dolgokat. Így arra gondoltam, hogy beszerzek egy 80x30x40-es (96 l-es) akváriumot (kb 8-9 ezer) és erre való tetőt világítással (13-15 ezer). Az élővilág így változna: 10 db Neon, 6 db Dánió, 4 db Black Molly, 6 db Razbóra, valamint maradna a 10 db Red Cherry Garnéla. Mit szóltok? Nem lesznek sokan? Valamint milyen növények kellenének, hogy mindenki jól érezze magát? Előre is köszönöm, Tomi. A növényekről akkor lesz érdemes beszélni , ha már tudható mennyi és milyen világításod van. A halmennyiség bőven elfér 96 literben. Igaz ez még odébb van, de milyen sorrendben kellene őket majd telepíteni?
|
2012. szeptember 20., csütörtök 13:50 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Ketchikan írta: Köszönöm az eddig segítséget. Szerencsére pozitív dolgok történtek tegnap óta. Egyik rokonomtól sikerült beszereznem pár dolgot. Egy Hydor Prime 10-es külső szűrőt, egy Tetratec ASP 300-as légpumpát, valamint egy Jager 100W-os fűtőt. Így már merészebb terveim vannak. Mégpedig arra gondoltam, hogy mivel sok helyen olvastam nagyobb akváriummal könnyebb bánni, így módosíthatom a dolgokat. Így arra gondoltam, hogy beszerzek egy 80x30x40-es (96 l-es) akváriumot (kb 8-9 ezer) és erre való tetőt világítással (13-15 ezer). Az élővilág így változna: 10 db Neon, 6 db Dánió, 4 db Black Molly, 6 db Razbóra, valamint maradna a 10 db Red Cherry Garnéla. Mit szóltok? Nem lesznek sokan? Valamint milyen növények kellenének, hogy mindenki jól érezze magát? Előre is köszönöm, Tomi. A növényekről akkor lesz érdemes beszélni , ha már tudható mennyi és milyen világításod van. A halmennyiség bőven elfér 96 literben.
|
2012. szeptember 20., csütörtök 13:45 |
|
|
Ketchikan
|
Köszönöm az eddig segítséget. Szerencsére pozitív dolgok történtek tegnap óta. Egyik rokonomtól sikerült beszereznem pár dolgot. Egy Hydor Prime 10-es külső szűrőt, egy Tetratec ASP 300-as légpumpát, valamint egy Jager 100W-os fűtőt. Így már merészebb terveim vannak. Mégpedig arra gondoltam, hogy mivel sok helyen olvastam nagyobb akváriummal könnyebb bánni, így módosíthatom a dolgokat. Így arra gondoltam, hogy beszerzek egy 80x30x40-es (96 l-es) akváriumot (kb 8-9 ezer) és erre való tetőt világítással (13-15 ezer). Az élővilág így változna: 10 db Neon, 6 db Dánió, 4 db Black Molly, 6 db Razbóra, valamint maradna a 10 db Red Cherry Garnéla. Mit szóltok? Nem lesznek sokan? Valamint milyen növények kellenének, hogy mindenki jól érezze magát? Előre is köszönöm, Tomi.
|
2012. szeptember 20., csütörtök 12:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A danió és a neon is csapathal , inkább az ő létszámukat növelném pár-pár fővel. Egy pár darab molli hasznos lehet algaírtónak.
2012. szeptember 19., szerda 18:19 |
|
|
Ketchikan
|
Tamás írta: Ketchikan írta: Sziasztok! Most szeretnék beindítani egy aksit. Erre gondoltam: http://www.akvariumplus.hu/webshop/prod ... m-szett-42Kérdésem a következő, a szettben található technika megfelel az akvárium méretéhez? Valamint milyen halakat ajánlottok? Én kb 8 neonhalra, 4-5 dánióra gondoltam és melléjük red cherry garnélákat ( nem tudom kb 6-8at). Ez így megfelelő, illetve milyen növényeket ajánlottok? Előre is köszönöm. Üdvözlet a fórumon ! A halösszeállításod jó , sőt még elbír pár dániót és neonhalat az akvárium. Mivel elég kevést fényt ad a világítás , ezért cryptocoryne fajokat és Anubiast tudsz sikerrel nevelgetni. Előtéri növénynek szóba jöhet a marsilea-hirsuta. Az akvárium felszerelése elegendő? Illetve más halfaj szóba jöhet ezeken kívül pluszba, ha már van hely! Pl. black molly, citromlazac?
|
2012. szeptember 19., szerda 18:06 |
|
|
Tamás
|
Ketchikan írta: Sziasztok! Most szeretnék beindítani egy aksit. Erre gondoltam: http://www.akvariumplus.hu/webshop/prod ... m-szett-42Kérdésem a következő, a szettben található technika megfelel az akvárium méretéhez? Valamint milyen halakat ajánlottok? Én kb 8 neonhalra, 4-5 dánióra gondoltam és melléjük red cherry garnélákat ( nem tudom kb 6-8at). Ez így megfelelő, illetve milyen növényeket ajánlottok? Előre is köszönöm. Üdvözlet a fórumon ! A halösszeállításod jó , sőt még elbír pár dániót és neonhalat az akvárium. Mivel elég kevést fényt ad a világítás , ezért cryptocoryne fajokat és Anubiast tudsz sikerrel nevelgetni. Előtéri növénynek szóba jöhet a marsilea-hirsuta.
|
2012. szeptember 19., szerda 18:02 |
|
|
Ketchikan
|
Sziasztok! Most szeretnék beindítani egy aksit. Erre gondoltam: http://www.akvariumplus.hu/webshop/prod ... m-szett-42Kérdésem a következő, a szettben található technika megfelel az akvárium méretéhez? Valamint milyen halakat ajánlottok? Én kb 8 neonhalra, 4-5 dánióra gondoltam és melléjük red cherry garnélákat ( nem tudom kb 6-8at). Ez így megfelelő, illetve milyen növényeket ajánlottok? Előre is köszönöm.
|
2012. szeptember 19., szerda 17:50 |
|
|