Nagyon kevés a macro ami készen van , de nagyon kevés is kell belőle. Az egyik egy komlex cucc ami egybe van gyúrva . Gabi ebből kapott egy keveset. Ez egyben macro-micro és 5 ml / 100 liter per hét az adagolása.Le lehet bontani napokra is , de mint látható nano akváriumokban csak cseppek az adagolása. A másik egy új macro. Lényege , hogy nem esik le a nitrát szint reggelre , tehát stabíl marad és nincsenek benne olyan anyagok melyek kiválva algásodást okozhatnak.
A komplex cuccra szivesen beruháznék,éppen tápot akartam venni(tpn-t),de akkor inkább a mester cuccát használnám.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
2012. november 17., szombat 0:34
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Nagyon kevés a macro ami készen van , de nagyon kevés is kell belőle. Az egyik egy komlex cucc ami egybe van gyúrva . Gabi ebből kapott egy keveset. Ez egyben macro-micro és 5 ml / 100 liter per hét az adagolása.Le lehet bontani napokra is , de mint látható nano akváriumokban csak cseppek az adagolása. A másik egy új macro. Lényege , hogy nem esik le a nitrát szint reggelre , tehát stabíl marad és nincsenek benne olyan anyagok melyek kiválva algásodást okozhatnak.
Örömmel hallom a biztató fejleményeket, ma hajnalban dobtam össze az új akvámat ,lehet megkóstoltatnám vele. Amúgy is fogyóban a TPN-em szóval valami jó micro után kell néznem .
Örömmel hallom a biztató fejleményeket, ma hajnalban dobtam össze az új akvámat ,lehet megkóstoltatnám vele. Amúgy is fogyóban a TPN-em szóval valami jó micro után kell néznem .
Már én régebb óta tudok erről az új tápról amit Papó mostanában fejlesztett ki.Tegnap amikor bent voltam akkor is beszéltük hogy hogy áll az új szer.Erre pont akkor készült el a mostani verzió.Papó szépen kiméregette a különböző akváriumoknak megfelelő mennyiséget és beadagolta majd várt és várt.Mondanom se kellet hogy olyan reakciót láttam amire nem nagyon számítottam.Az UG-s akváriumom eddig stagnáló állapotba volt erre a szer után fél órával intenzív bubizásba kezdett.Ekkor említette Papó hogy ha szeretném akkor ad nekem belőle egy kicsit hogy próbáljam ki hogy milyen.Itt még nem láttam a UG bubizást és igazat megvallva nemet mondtam akkor.Mivel jelenleg 2 növényes akváriumom van az egyik a HC mezős akváriumom amit most minden újdonságtól féltek.A másik amit már rég naplóztam és azóta át is alakult az a CRS garnis nano akváriumom.Viszont kb 20-25 perc múlva meggondoltam magam, hogy miért ne , a kicsi akváriumom már sok mindent megélt akkor ezt is megpróbálom rajta.Ekkor szólt Papó hogy nézzem meg az Ug-s akváriumot.Megnéztem és utána mondtam Papónak hogy akkor én is szívesen tesztelném a kicsi akváriumon.És így Papó adott egy kis teszt adagot.Délután még a világítás felkapcsolódás előtt beadagoltam a heti adagot.Vízcserét nem csináltam előtte mivel hétvégén volt és kb 2 hetente cserélgetek rajta vizet.Nálam egy picit később jelentkezett a fentebb említett bubizás, kb kellet neki 1,5 óra de ha azt nézzük hogy teljesen low tech az akvárium akkor szerintem eléggé jó hatás.Kb 2 hónapja van átrendezve az akvárium és azóta igazából semmilyen alacsony igényű növény nem mutatott fotoszintézisre utaló jeleket.Erre a tápoldat beadagolása után az anubiasok és a cryptok elkezdtek a levél fonákján nagy mennyiségbe bubit termelni.Majd később az Anubias szép egyenes bubi "vonatot" engedett.Eddig a növények és a CRS garnik is tökéletes állapotba vannak.Szerintem jó kis anyag.Bármilyen változás van az akváriumba a akkor jelzem, valószínűleg jövőhét hétvégei vízcserénél a nagy akváriumba is ezt a szert fogom kipróbálni, persze ott úgymond High-tech körülmények között.
_________________ Sólyom Gábor
2012. november 16., péntek 20:11
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
Nos . Számtalan kudarc után - majdnem sikerült kipusztítanom pár akváriumban a növényzetet- úgy néz ki végre sikerült stabilizálni az új növényi tápsónkat. Az eredmények minden eddigi várakozásomat felülmúljak. Bevi akváriuma , nagy részben ennek az eredménye. Kis türelem és az érdeklődőknek is fogok tudni küldeni belőle.
Eddig tetszik
2012. november 16., péntek 16:08
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.