Szerző |
Üzenet |
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
edit86 írta: Az lenne a kérdésem ha összeteszek RC-ket sakurákkal egy akiba összepárzanak? Igen. Tulajdonképpen a sakura az erősen szelektált állományú (rc) heteropoda.
|
2012. december 5., szerda 20:26 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Az lenne a kérdésem ha összeteszek RC-ket sakurákkal egy akiba összepárzanak?
2012. december 5., szerda 20:12 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszönöm, most már legalább tudom hogy a fák nagyok és nem csak megvannak emelve.Már csak a moha fajtát és a fa fajtáját kéne kideríteni.
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. december 2., vasárnap 20:27 |
|
|
patzu
Csatlakozott: 2011. augusztus 31., szerda 21:02 Hozzászólások: 127
|
DeKol írta: Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy valaki nem e tud valami leírást tartalmazó oldalt ami az idei IAPLC győztes akváriumról szól? Erről van szó: Itt találsz néhány info-t: http://www.naturalaquariumdesign.com/who-is-the-2012-iaplc-winner/
|
2012. december 2., vasárnap 19:31 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
kisszsu írta: edit86 írta: :( hát ehez én még a jelenlegi tudásommal kevés vok! Jó sokáig elszarakodtam vele. És mivel ilyen pontos mérlegem sincs ezért kávéskanállal saccoltam meg a mennyiséget. És nagy nehezen kb. 1/2 óra alatt meglettem vele. Keverjünk 6 gramm szódabikarbonát 1 liter desztillált vízbe. Ezzel egy liter 200 dKH keménységű oldatot kapunk. Most vegyünk ebből az oldatból ki 10 ml-t és öntsük hozzá 490 ml desztillált vízhez. Ekkor 500 ml 4 dKH keménységű oldatunk lesz. Nem mindenkinek van 6 gram mérésére alkalmas mérlege viszont KH teszthez könnyű hozzájutni. A 4 dKH oldatot úgy lehet kikeverni, hogy egy nagyon kis mennyiségű szodabikarbonát teszünk desztillált vízbe és addig öntjük fel desztillált vízzel – folyamatosan mérve a KH-t csepteszttel – amígy a teszt 4-es KH-t mutat. A KH teszt pontosságában általában nem szabad bízni, de ebben az esetben a CO2 mérése szempontjából megfelelő keménységű folyadékot kapunk. Én úgy csináltam, hogy fogtam egy poharat és öntöttem bele deszt vizet és úgy bele a szódabikarbónát, és méregettem. Vagy sok volt a víz , vagy a szódabikarbóna... . De a végére sikerült, most van vagy 2 dl az nekem jó sokáig elég lesz. köszönöm a részletes leirást mejd probálkozok!
2012. december 2., vasárnap 19:20 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy valaki nem e tud valami leírást tartalmazó oldalt ami az idei IAPLC győztes akváriumról szól? Erről van szó:
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. december 2., vasárnap 18:25 |
|
|
kisszsu
Csatlakozott: 2011. szeptember 12., hétfő 17:41 Hozzászólások: 149 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
edit86 írta: :( hát ehez én még a jelenlegi tudásommal kevés vok! Jó sokáig elszarakodtam vele. És mivel ilyen pontos mérlegem sincs ezért kávéskanállal saccoltam meg a mennyiséget. És nagy nehezen kb. 1/2 óra alatt meglettem vele. Keverjünk 6 gramm szódabikarbonát 1 liter desztillált vízbe. Ezzel egy liter 200 dKH keménységű oldatot kapunk. Most vegyünk ebből az oldatból ki 10 ml-t és öntsük hozzá 490 ml desztillált vízhez. Ekkor 500 ml 4 dKH keménységű oldatunk lesz. Nem mindenkinek van 6 gram mérésére alkalmas mérlege viszont KH teszthez könnyű hozzájutni. A 4 dKH oldatot úgy lehet kikeverni, hogy egy nagyon kis mennyiségű szodabikarbonát teszünk desztillált vízbe és addig öntjük fel desztillált vízzel – folyamatosan mérve a KH-t csepteszttel – amígy a teszt 4-es KH-t mutat. A KH teszt pontosságában általában nem szabad bízni, de ebben az esetben a CO2 mérése szempontjából megfelelő keménységű folyadékot kapunk. Én úgy csináltam, hogy fogtam egy poharat és öntöttem bele deszt vizet és úgy bele a szódabikarbónát, és méregettem. Vagy sok volt a víz , vagy a szódabikarbóna... . De a végére sikerült, most van vagy 2 dl az nekem jó sokáig elég lesz.
|
2012. december 2., vasárnap 16:44 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
edit86 írta: :( hát ehez én még a jelenlegi tudásommal kevés vok! Keménység mérő tesztet kell venni és mérni kell, hogy jó legyen a keverési arány. De a többiek biztosan rutinból tudják nagyjából, vagy pontosan mennyi ioncserélt vízhez mennyi csapvíz kell.
_________________ K.Tamás
|
2012. december 2., vasárnap 15:36 |
|
|
edit86
|
hát ehez én még a jelenlegi tudásommal kevés vok!
2012. december 2., vasárnap 15:34 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
edit86 írta: 4 dKH vizet honnan tudok beszerezni? Elő kell állítani. Vagy veszel egy ozmó készüléket, vagy veszel ion cserélt vizet a bevársárlóközpontokból és úgy állítod elő magadnak.
_________________ K.Tamás
|
2012. december 2., vasárnap 15:32 |
|
|