|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:27
|
Szerző |
Üzenet |
ndani
Csatlakozott: 2014. december 20., szombat 15:48 Hozzászólások: 46 Tartózkodási hely: Budapest
|
papó írta: ndani írta: Sziasztok! Ezt a növényt ismeri valaki? Köszi! Kellene egy kép a teljes növényről .
|
2016. december 4., vasárnap 18:53 |
|
|
Sztrapacska
|
Johnifiú írta: Most nézem hogy szett az akva. Azokba a szűrő elég gyenge szokott lenni. Arról nem is találtam leírást. Igen, szűrőt külön vennék hozzá, ha látom, hogy rossz a gyári, viszont árban még mindig megfelelő, nekem csak a tető lenne a lényeg macskák miatt, meg amúgyis. Rákerestem külön-külön akváriumra és tetőre egy másik üzletben, de ahogy láttam, kb ott lennék mint ezzel, és ki tudja, nem-e nézték el 1 miliméterrel a dolgokat, aztán rá sem menne a külön vett dolog, ezért lenne jó így. Van 112 literes is pár száz forint különbséggel, de az a szekrényre már épphogy rámenne, úgy meg mégsem akarnám, nem tudom a terhelhetőségét, én a 115 kilómmal ráültem direkt ezért, meg sem reccsent, de a 112 literes már kicsit többet nyomna...
|
2016. december 4., vasárnap 18:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
ndani írta: Sziasztok! Ezt a növényt ismeri valaki? Köszi! Kellene egy kép a teljes növényről .
2016. december 4., vasárnap 18:38 |
|
|
ndani
Csatlakozott: 2014. december 20., szombat 15:48 Hozzászólások: 46 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok! Ezt a növényt ismeri valaki? Köszi!
|
2016. december 4., vasárnap 16:07 |
|
|
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
Most nézem hogy szett az akva. Azokba a szűrő elég gyenge szokott lenni. Arról nem is találtam leírást.
|
2016. december 3., szombat 21:24 |
|
|
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
Sztrapacska írta: Sziasztok! Mindenféle akvarisztikával kapcsolatos kérdésem lenne, mindenek előtt leszögezném, hogy kezdő vagyok, így az esetleges hülye kérdésekért elnézést guppik vannak a birtokomban évek óta, de azok tartásáról nem beszélnék, mert nem szeretném, ha felkeresnétek, legfőképp miattuk szeretném ezt rendesen csinálni, aztán persze kicsit guppikon túl is bővíteni a dolgokat. Tehát kinéztem egy akváriumot, ami árban megfelelő lenne a méretéhez képest, mennyire látjátok megfelelőnek, esssetleg van-e valakinek tapasztalata egy pont ilyennel? https://www.mall.hu/allattartas-akvariu ... parametersNagy akvárium lenne, szóval szeretnék a guppik mellé vásárolni még, úgy terveztem, hogy csak max nyolcat raknék át egyelőre, mert annyi nagy van, a többi kisebb, nem akarnám, hogy a többi hal kikezdje őket. Nézegettem más fajtákat, és a vöröstorkú díszcsuka, celebeszi vitorláshal, zebracsíkos kövicsík, foltos páncélosharcsa és a pillangó törpesügér volt a legszimpatikusabb. Kérdés lenne, hogy ezekből melyek férnének össze guppikkal, és mennyit kéne rakni 1-1 fajtából, hogy jól érezzék magukat? Plusz ahogy olvastam (diszhal.inforól van minden tudásom velük kapcsolatban) a vöröstorkú díszcsuka hím nem kedveli fajtársait, ha vennék pár nőstényt (tehát teljesen hímek helyett) akkor a többi hal mennyire érezné a késztetést az erőszakra irányukba? Vagy a hímek agresszivitását sem úgy kell elképzelni, hogy megtépázzák egymást, max odacsípnek a másiknak, az visszacsíp, és elúszik máshová? Írták még, hogy szeret kiugrálni a vízből, persze amit linkeltem tetővel rendelkezik, és mindenképp olyat vennék, viszont nem veszélyes, ha nekicsappan a világításnak? Aztán az alja az egésznek, milyen anyagot ajánlanátok? Ha bírja a guppit, akkor páncélosharcsát mindenképp szeretnék, esetleg zebracsíkosat, noha nem tudom, hogy utóbbit mennyire lehet kapni, azonban olvastam, hogy nekik homok kéne, zebracsíkosnak a táplálkozás miatt, páncélosnak meg hogy ne csesződjön szét a bajsza. Mindenképp homok lenne a jó, vagy tudtok ajánlani más, jól bevált aljzatot, ami megfelelő ezen halaknak? Táptalajt meg ilyesmit nem rakok, növénynek csak mohát és páfrányt szeretnék. Aztán a dekorációról pár szót, lehet, hogy most lesz a fejfogás, de tervezek egy ilyet is beszerezni netről http://www.ebay.com/itm/Treasure-Diver- ... SwRgJXgOgJlenne ez hatással a halakra? Gondolok itt arra, hogy ez ugye mozog, fel-le nyitogatja a ládát, én meg örülök a fejemnek 2 percig, amíg meg nem unom, de mégis jópofának találom, illetve kicsit megrémíti-e a halat, és nem repül nagyon a mozgó láda közelébe, vagy lehet azzal számolni, hogy hülye lesz, és kicsit rácsukódik? Itt egy pár másodperces videó a gyorsaságáról https://www.youtube.com/watch?v=HSsLcqLdti0Végezetül szeretnék almacsigát is, annál mennyire áll fent a veszély, hogy elkezd szaporodni mint a rákfene? Valahonnan ezer éve kaptam csigát, de csak annyira emlékszem, hogy teljesen beleptek mindent egy idő után, fajtát nem tudnék mondani, 10+ éve történt. Elnézést, ha 1-2 kérdés egyértelmű, olvastam a neten dolgok után, de hol ezt írják, hol azt, ezért is lenne jó egy olyan véleménye, aki tapasztalattal tud beszélni a dologról. A guppi endler, illetve fekete-endler, egyszer lett hozva kettő fekete, amik aztán a következő generációra örökítettek rendesen. Még annyi, hogy olvastam ezt a 21 napos halnélküliséget, utána raknám át a guppikat, kábé milyen hamar lehetne venni a következő fajt, és lehetne-e rögtön beszerezni a többieket, vagy nem tudom, 1-1 heteket várni, hogy szokják egymást, és a nitrát se emelkedjen olyan tempóban? Ha tudtok megfelelő növényt még, amiben elbújhatnak, és nem kell ültetni, szívesen fogadom az ötleteket ültetésbe nem bonyolódnék bele, örülök, ha szimpla halaknál nem rontok majd el semmit. Igaz nem vagyok egy nagy gógyi én se így Gabi bácsi majd biztos segít meg a többiek is szivessen. Szerintem a dekorral nem lesz gond az akvával se. Attól függ persze milyen növényeket szeretnél bele. Mert a fény az ami megköti a dolgokat.
|
2016. december 3., szombat 21:22 |
|
|
Sztrapacska
|
Sziasztok! Mindenféle akvarisztikával kapcsolatos kérdésem lenne, mindenek előtt leszögezném, hogy kezdő vagyok, így az esetleges hülye kérdésekért elnézést guppik vannak a birtokomban évek óta, de azok tartásáról nem beszélnék, mert nem szeretném, ha felkeresnétek, legfőképp miattuk szeretném ezt rendesen csinálni, aztán persze kicsit guppikon túl is bővíteni a dolgokat. Tehát kinéztem egy akváriumot, ami árban megfelelő lenne a méretéhez képest, mennyire látjátok megfelelőnek, esssetleg van-e valakinek tapasztalata egy pont ilyennel? https://www.mall.hu/allattartas-akvariu ... parametersNagy akvárium lenne, szóval szeretnék a guppik mellé vásárolni még, úgy terveztem, hogy csak max nyolcat raknék át egyelőre, mert annyi nagy van, a többi kisebb, nem akarnám, hogy a többi hal kikezdje őket. Nézegettem más fajtákat, és a vöröstorkú díszcsuka, celebeszi vitorláshal, zebracsíkos kövicsík, foltos páncélosharcsa és a pillangó törpesügér volt a legszimpatikusabb. Kérdés lenne, hogy ezekből melyek férnének össze guppikkal, és mennyit kéne rakni 1-1 fajtából, hogy jól érezzék magukat? Plusz ahogy olvastam (diszhal.inforól van minden tudásom velük kapcsolatban) a vöröstorkú díszcsuka hím nem kedveli fajtársait, ha vennék pár nőstényt (tehát teljesen hímek helyett) akkor a többi hal mennyire érezné a késztetést az erőszakra irányukba? Vagy a hímek agresszivitását sem úgy kell elképzelni, hogy megtépázzák egymást, max odacsípnek a másiknak, az visszacsíp, és elúszik máshová? Írták még, hogy szeret kiugrálni a vízből, persze amit linkeltem tetővel rendelkezik, és mindenképp olyat vennék, viszont nem veszélyes, ha nekicsappan a világításnak? Aztán az alja az egésznek, milyen anyagot ajánlanátok? Ha bírja a guppit, akkor páncélosharcsát mindenképp szeretnék, esetleg zebracsíkosat, noha nem tudom, hogy utóbbit mennyire lehet kapni, azonban olvastam, hogy nekik homok kéne, zebracsíkosnak a táplálkozás miatt, páncélosnak meg hogy ne csesződjön szét a bajsza. Mindenképp homok lenne a jó, vagy tudtok ajánlani más, jól bevált aljzatot, ami megfelelő ezen halaknak? Táptalajt meg ilyesmit nem rakok, növénynek csak mohát és páfrányt szeretnék. Aztán a dekorációról pár szót, lehet, hogy most lesz a fejfogás, de tervezek egy ilyet is beszerezni netről http://www.ebay.com/itm/Treasure-Diver- ... SwRgJXgOgJlenne ez hatással a halakra? Gondolok itt arra, hogy ez ugye mozog, fel-le nyitogatja a ládát, én meg örülök a fejemnek 2 percig, amíg meg nem unom, de mégis jópofának találom, illetve kicsit megrémíti-e a halat, és nem repül nagyon a mozgó láda közelébe, vagy lehet azzal számolni, hogy hülye lesz, és kicsit rácsukódik? Itt egy pár másodperces videó a gyorsaságáról https://www.youtube.com/watch?v=HSsLcqLdti0Végezetül szeretnék almacsigát is, annál mennyire áll fent a veszély, hogy elkezd szaporodni mint a rákfene? Valahonnan ezer éve kaptam csigát, de csak annyira emlékszem, hogy teljesen beleptek mindent egy idő után, fajtát nem tudnék mondani, 10+ éve történt. Elnézést, ha 1-2 kérdés egyértelmű, olvastam a neten dolgok után, de hol ezt írják, hol azt, ezért is lenne jó egy olyan véleménye, aki tapasztalattal tud beszélni a dologról. A guppi endler, illetve fekete-endler, egyszer lett hozva kettő fekete, amik aztán a következő generációra örökítettek rendesen. Még annyi, hogy olvastam ezt a 21 napos halnélküliséget, utána raknám át a guppikat, kábé milyen hamar lehetne venni a következő fajt, és lehetne-e rögtön beszerezni a többieket, vagy nem tudom, 1-1 heteket várni, hogy szokják egymást, és a nitrát se emelkedjen olyan tempóban? Ha tudtok megfelelő növényt még, amiben elbújhatnak, és nem kell ültetni, szívesen fogadom az ötleteket ültetésbe nem bonyolódnék bele, örülök, ha szimpla halaknál nem rontok majd el semmit.
|
2016. december 2., péntek 17:52 |
|
|
Johnifiú
|
papó írta: Johnifiú írta: jó reggelt Volna egy kisebb kérdésem bár lehet hülyeség így előre is elnézést Volna egy bejáratott szűrőm amit egy ismerősömnek szeretnék ma eljuttatni az út 50 km és még hó is van szóval 1 óra. Számít valamit bacipusztulás szempontjából ha úgy vinném a szűrőt, hogy egy 20literes kannába szívok le vizet az akvából és abba buríttom bele a szűrőtöltetet és úgy vinném? Vagy maradjon a szűrőbe mert nem oszt nem szoroz? köszönöm Mosd ki és szárazon vidd el . Az ismerősöd vagy 3 napig adagoljon az akváriumhoz Aqualine startert . Köszönöm
|
2016. november 12., szombat 11:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Johnifiú írta: jó reggelt Volna egy kisebb kérdésem bár lehet hülyeség így előre is elnézést Volna egy bejáratott szűrőm amit egy ismerősömnek szeretnék ma eljuttatni az út 50 km és még hó is van szóval 1 óra. Számít valamit bacipusztulás szempontjából ha úgy vinném a szűrőt, hogy egy 20literes kannába szívok le vizet az akvából és abba buríttom bele a szűrőtöltetet és úgy vinném? Vagy maradjon a szűrőbe mert nem oszt nem szoroz? köszönöm Mosd ki és szárazon vidd el . Az ismerősöd vagy 3 napig adagoljon az akváriumhoz Aqualine startert .
2016. november 12., szombat 9:39 |
|
|
Johnifiú
|
jó reggelt Volna egy kisebb kérdésem bár lehet hülyeség így előre is elnézést Volna egy bejáratott szűrőm amit egy ismerősömnek szeretnék ma eljuttatni az út 50 km és még hó is van szóval 1 óra. Számít valamit bacipusztulás szempontjából ha úgy vinném a szűrőt, hogy egy 20literes kannába szívok le vizet az akvából és abba buríttom bele a szűrőtöltetet és úgy vinném? Vagy maradjon a szűrőbe mert nem oszt nem szoroz? köszönöm
|
2016. november 12., szombat 8:44 |
|
|