|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:37
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
edit86 írta: sziasztok A kérdés a következő lenne : a reduktorba jó a sima piros gázpalackos tömités is , vagy ha nem , milyen kell bele és hol lehet beszerezni esetleg?????? Próbáld meg és ellenőrizd le habbal, hogy jól tömít .
2013. január 25., péntek 19:53 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szerintem nem jó. Én annó mikor a papilon tömítéseim kifutottak. Bementem egy viz-gáz-fűtés szerelési üzletbe és CO2 palack nyomáscsökkentőjéhez való tömítést vettem. Az árakat ne kérdezt, nem is merem ide leírni mekkora barom voltam annó.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 25., péntek 17:05 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
sziasztok A kérdés a következő lenne : a reduktorba jó a sima piros gázpalackos tömités is , vagy ha nem , milyen kell bele és hol lehet beszerezni esetleg??????
2013. január 25., péntek 16:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vaszabi írta: Ebből a növényből lehet szerezni: Barclaya Red : Szokott lenni . A jövő héten is fog érkezni, de van olyan , hogy csak a gumója jön.
2013. január 25., péntek 11:24 |
|
|
vaszabi
Csatlakozott: 2012. június 17., vasárnap 10:40 Hozzászólások: 200 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Ebből a növényből lehet szerezni: Barclaya Red :
|
2013. január 25., péntek 11:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vaszabi írta: Ilyet látott már valaki? Netán be is lehet szerezni? Azt hiszem ez szárazföldi növény amely egy kis ideig -mint a Spatiphillum- el van víz alatt.
2013. január 25., péntek 10:46 |
|
|
vaszabi
Csatlakozott: 2012. június 17., vasárnap 10:40 Hozzászólások: 200 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Ilyet látott már valaki? Netán be is lehet szerezni?
|
2013. január 24., csütörtök 22:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Shedy írta: köszönöm, az oldatot beszerezni könnyebb lesz , de gondolkodom az új tető lehetőségén is Nem biztos , hogy új tető kell, sokan építenek a tetőkbe plusz fényforrásokat. Egy osram compact fénycső megoldás lenne.
2013. január 21., hétfő 20:29 |
|
|
Shedy
|
köszönöm, az oldatot beszerezni könnyebb lesz , de gondolkodom az új tető lehetőségén is
|
2013. január 21., hétfő 20:23 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Shedy írta: Több mint fél éve küzdök az algákkal az akváriumomban, úgy látszik ők győznek . Egy 96 literes akváriumom van, amiben 10 naponta 35 liter vizet cserélek. Vízcserénél használok aquatant, 10 ml nitrivecet, 5 ml plant nutritiont (micrisorium miatt), 5ml sera florát (a cryptocorinek miatt). 11,5 órát világít a Sera sun 18 Wattos fénycső. Barna és zöld algáim vannak, a legtöbb zöld alapon barna nyálkás lassan nincs olyan levelem, amin ne lenne. A nagy levelű echinodorusok szörnyen mutatnak, eddig leszedtem az algás leveleket, de most ha leszedném ,eltűnne a növény. Vízcserénél a szűrő és a víz is úgy néz ki, mintha több hónapja nem cseréltem volna, barna zavaros. 8 neonom 6 citrom lazacom, 4 petitellám, 8 szamuráj rákom van. Mióta van algám a rákjaim száma a harmadára csökken, viszont van egy mohafajtám (nem tudom a nevét), ami megerősödött és terjeszkedik. A cryptocorinék is szaporodnak, a mycrosorium siralmas, tele van barnaalgával. Röviden ennyi . Remélem tudsz nekem segíteni, előre is köszönöm. Szia ! Üdv a fórumon !. A 96 literes akváriumhoz nagyon kevés a 18W megvilágítás. Valahogyan legalább ugyanennyit kellene még fölé "varázsolni ". A vízcserét nagyon jól csinálod , de jó lenne a tápok mellé egy kis kálium no és egy kis CO2 .A Liqui carbóban van kálium és a CO2 is megoldódna az adagolásával valamilyen szinten.
2013. január 21., hétfő 19:18 |
|
|