|
Pontos idő: 2024. december 1., vasárnap 22:12
|
Hasznos tippek, tanácsok Akvaristáknak.
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
KaZe írta: Köszi, én is úgy gondoltam, hogy valami patikai dolog jó lehet, az vélhetően tiszta. Majd beszerzek má' vazelint a patikábó' magyarázkodás nélkül Hát igen-igen nem lesz egyszerű kidumálni. Amúgy mivel bőrbarát és ph semleges nem hiszem, hogy gond lenne vele. Max ha sokat kensz belőle a szűrőd induláskor behavazza az akvád. De ez semmilyen gondot nem okoz, a halaknak-garnuszokan nem árt.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 5., kedd 16:01 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Köszi, én is úgy gondoltam, hogy valami patikai dolog jó lehet, az vélhetően tiszta. Majd beszerzek má' vazelint a patikábó' magyarázkodás nélkül
2011. április 5., kedd 15:32 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
KaZe írta: Ha az ember fia nem szeretne az eheim kenő spray-be invesztálni, milyen alternatív módja lehet mondjuk a 2 db. 2080-asom gumitömítéseinek/csapjainak karbantartására? Ha nincs más, persze befektetek a sziszegősbe is, de ha nem kell, a pénzt inkább tápsóra költeném. Csak tipp de nálam a gyógyszertári vazelin tökéletesen bevált. Mikor csövet takarítok a két fehér golyót egy fültisztító segítségével szoktam vékonyan bekenni. Majd jól megjáratva a csapot eloszlatni az anyagot a felületén. Ez annó a régi fluval 403-as csapjainál is bevált módszer volt, semmi bajt nem okozott a tömítésekben egy év tízed alatt.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 5., kedd 14:56 |
|
|
naturland
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 12:46 Hozzászólások: 4
|
Szerintem nem mindegy , hogy mivel kenegetjük a gumi cuccokat , hiszen az akvarisztikában csak vegytiszta szilikont lehet használni. A sima szilikon ha jól tudom tele van tartosító szerekkel.
|
2011. április 5., kedd 14:26 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Ha az ember fia nem szeretne az eheim kenő spray-be invesztálni, milyen alternatív módja lehet mondjuk a 2 db. 2080-asom gumitömítéseinek/csapjainak karbantartására? Ha nincs más, persze befektetek a sziszegősbe is, de ha nem kell, a pénzt inkább tápsóra költeném.
2011. április 5., kedd 10:30 |
|
|
SlyChocolate
|
Az is valami vazelkás cucc lehet. Mert mikor visszajött a szervizből az eheim szűrőm és beüzemeltem fehér vazelines darabokat nyomott ki magából. (Sajna a pro3-nak a csap a leggyengébb láncszeme.)
|
2011. április 3., vasárnap 10:47 |
|
|
Bálint
|
SlyChocolate írta: Hú nem is írtam Nektek, hogy jártam két hete. Papó biztos majd jól letol mit tettem. Meg persze idővel egy újat is be kell szereznem. Van ugye a Sera diffuzorom. Amit ki akartam takarítani csak épp a kupakot nem bírtam lecsavarni. Rá volt gyógyulva... Ahogy szokott lenni átvillant a fejemen a megérzés: törni fog!!! De nem, hogy elengedtem volna csavartam tovább... ...és a szára el is tört... ahogy a megérzésemben úgy a valóságban is sikerült a jobb hüvelyk ujjamat szétszabdalni. Szóval a tipp. Van ez a jó kis anyag a vazelka sok mindenre jó de az akvarisztikában főleg jó. Amikor eltört epoxival megragasztottam, majd bekentem a menetet illetve a gumi külsejét vékonyan vazelinnel. Tegnap, hogy újra takarítottam láss csodát egy pici erő és már csavarodott is szét a cucc. Van az Eheim szűrőkhöz az a szlikon kenőcs -az enyémhez volt- azzal kentem be a menetet mikor szétszedtem.
|
2011. április 3., vasárnap 10:19 |
|
|
SlyChocolate
|
Hú nem is írtam Nektek, hogy jártam két hete. Papó biztos majd jól letol mit tettem. Meg persze idővel egy újat is be kell szereznem. Van ugye a Sera diffuzorom. Amit ki akartam takarítani csak épp a kupakot nem bírtam lecsavarni. Rá volt gyógyulva... Ahogy szokott lenni átvillant a fejemen a megérzés: törni fog!!! De nem, hogy elengedtem volna csavartam tovább... ...és a szára el is tört... ahogy a megérzésemben úgy a valóságban is sikerült a jobb hüvelyk ujjamat szétszabdalni. Szóval a tipp. Van ez a jó kis anyag a vazelka sok mindenre jó de az akvarisztikában főleg jó. Amikor eltört epoxival megragasztottam, majd bekentem a menetet illetve a gumi külsejét vékonyan vazelinnel. Tegnap, hogy újra takarítottam láss csodát egy pici erő és már csavarodott is szét a cucc.
|
2011. április 3., vasárnap 6:44 |
|
|
SlyChocolate
|
Ha külső szűrőt használsz a biológia töltet védelme érdekében. A szívó kosárra egy közepesen durva szivacsot érdemes ráhúzni.
|
2011. február 20., vasárnap 10:55 |
|
|
SlyChocolate
|
Röviden, kommentár nélkül.
Vízcserekor, mikor jelentősen lecsökken a vízszint. Mindig húzzuk ki a fűtőt nehogy szétrepedjen az üvegcső azon része ami már nem merül vízbe.
Várom a Ti hasznos tippjeiteket...
|
2011. február 20., vasárnap 10:53 |
|
|