Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
daniel018 írta: Sziasztok! Szeretném a kedves akvarista társak segítségét kérni egy problémámmal. Az a helyzet hogy vettem a boltban 2 db nagyméretű követ és azt az ukázt kaptam hogy álljak neki flexszel és daraboljam fel hogy több kisebb legyen belőle. Szerintetek hogy oldhatnám meg úgy a flexet hogy a lehető legtöbb felület maradjon érintetlen amit kifelé fordíthatok és nem látszik rajta hogy hozzá lett nyúlva. Vagy esetleg vésés? Ha az érintetlen felületet fordítod a frontüveg felé senki nem fogja észrevenni a "csalást Főleg a Dragon kőnél , hiszen olyan mint az ementáli sajt
2011. augusztus 18., csütörtök 22:05 |
|
|
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Sziasztok! Szeretném a kedves akvarista társak segítségét kérni egy problémámmal. Az a helyzet hogy vettem a boltban 2 db nagyméretű követ és azt az ukázt kaptam hogy álljak neki flexszel és daraboljam fel hogy több kisebb legyen belőle. Szerintetek hogy oldhatnám meg úgy a flexet hogy a lehető legtöbb felület maradjon érintetlen amit kifelé fordíthatok és nem látszik rajta hogy hozzá lett nyúlva. Vagy esetleg vésés?
|
2011. augusztus 18., csütörtök 21:49 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
SlyChocolate írta: KaZe írta: Köszi, én is úgy gondoltam, hogy valami patikai dolog jó lehet, az vélhetően tiszta. Majd beszerzek má' vazelint a patikábó' magyarázkodás nélkül Hát igen-igen nem lesz egyszerű kidumálni. Amúgy mivel bőrbarát és ph semleges nem hiszem, hogy gond lenne vele. Max ha sokat kensz belőle a szűrőd induláskor behavazza az akvád. De ez semmilyen gondot nem okoz, a halaknak-garnuszokan nem árt. Visszatérve a dologra:én már régen a patikai vazelint használom,és csak vékonyan szinte filmréteg vastagsággal kennem! Igy is ugyanaz a hatás.
|
2011. április 25., hétfő 21:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: papó írta: SlyChocolate írta: Már megint eszembe ötlött egy okosság. Komolyan mondom tiszta szégyen. Növénytápok. Tudom sokunk tisztában van ezzel de mégis leírom hátha... Mint tudjuk a tápok jó része a meleg és a fény hatására lebomlik. Ezt a bomlást csökkentsük azzal, hogy mindig tartsuk sötét helyen a tápokat. Ui: ...érdekes, hogy a nagy gyártok közül csak páran figyelnek erre a dologra. Nagyon sokan lehet direkt átlátszó flakonba dobozos csomagolás nélkül árulják. Neveket hadd ne említsek... hmmm.... . A "nagy gyártók figyelnek erre a dologra. Nem véletlenül vannak elsötétített flakkonban az anyagok. Elsötétítést meg lehet oldani nagy méretü cimkékkel is Az oxidáció nagy ellensége minden hasonló terméknek Az lehet de itthon nem nem mindenki ért egyet azzal, hogy érdemes a tápokat sötét helyen tárolni. Én itt ilyet nem olvastam De nem is ésszerü , hiszen fénytől védve minden hasonló terméknél tovább kitólható a szav . idő.
2011. április 25., hétfő 12:45 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Már megint eszembe ötlött egy okosság. Komolyan mondom tiszta szégyen. Növénytápok. Tudom sokunk tisztában van ezzel de mégis leírom hátha... Mint tudjuk a tápok jó része a meleg és a fény hatására lebomlik. Ezt a bomlást csökkentsük azzal, hogy mindig tartsuk sötét helyen a tápokat. Ui: ...érdekes, hogy a nagy gyártok közül csak páran figyelnek erre a dologra. Nagyon sokan lehet direkt átlátszó flakonba dobozos csomagolás nélkül árulják. Neveket hadd ne említsek... hmmm.... . A "nagy gyártók figyelnek erre a dologra. Nem véletlenül vannak elsötétített flakkonban az anyagok. Elsötétítést meg lehet oldani nagy méretü cimkékkel is Az oxidáció nagy ellensége minden hasonló terméknek Az lehet de itthon nem nem mindenki ért egyet azzal, hogy érdemes a tápokat sötét helyen tárolni.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 25., hétfő 12:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Már megint eszembe ötlött egy okosság. Komolyan mondom tiszta szégyen. Növénytápok. Tudom sokunk tisztában van ezzel de mégis leírom hátha... Mint tudjuk a tápok jó része a meleg és a fény hatására lebomlik. Ezt a bomlást csökkentsük azzal, hogy mindig tartsuk sötét helyen a tápokat. Ui: ...érdekes, hogy a nagy gyártok közül csak páran figyelnek erre a dologra. Nagyon sokan lehet direkt átlátszó flakonba dobozos csomagolás nélkül árulják. Neveket hadd ne említsek... hmmm.... . A "nagy gyártók figyelnek erre a dologra. Nem véletlenül vannak elsötétített flakkonban az anyagok. Elsötétítést meg lehet oldani nagy méretü cimkékkel is Az oxidáció nagy ellensége minden hasonló terméknek
2011. április 25., hétfő 12:05 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Már megint eszembe ötlött egy okosság. Komolyan mondom tiszta szégyen. Növénytápok. Tudom sokunk tisztában van ezzel de mégis leírom hátha... Mint tudjuk a tápok jó része a meleg és a fény hatására lebomlik. Ezt a bomlást csökkentsük azzal, hogy mindig tartsuk sötét helyen a tápokat. Ui: ...érdekes, hogy a nagy gyártok közül csak páran figyelnek erre a dologra. Nagyon sokan lehet direkt átlátszó flakonba dobozos csomagolás nélkül árulják. Neveket hadd ne említsek... hmmm.... .
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 25., hétfő 9:41 |
|
|
SlyChocolate
|
Még egy amit nem rég kipróbáltam és működött. A redmooron észrevettem egy pici ecsetalga kezdeményt. Majd eszembe ötlött amit olvastam a carbo jellegű vegyszerekről. Vízcserekor a fa ezen ága szárazra került így fogtam egy fecskendőt amibe Liquid carbot felszívtam és az algára csepegtettem. Ez volt vagy 2-3 napja majd tegnap este nézegetem az akvát. És akkor tűnt fel JÉÉÉ nincs ecset alga azon a részen. Szóval nyírja a dögöket!!!
|
2011. április 25., hétfő 7:17 |
|
|
SlyChocolate
|
Újabb tipp: Külső szűrők! Eléggé sárgás-opálos volt már a víz az új akvában így jött a gondolat nézzük meg mi lehet a szűrővel.? A már 3 hónapja üzemelő a szűrőt, múlt héten szét is szedtem. Megdöbbenve tapasztaltam a perlon állapotát és azt, hogy már a biológiai szűrőanyag is mulmosodik. Miután kicseréltem a perlont és az akvából leengedett vízzel jól átöblítettem a szűrőanyagokat. Újra indítottam a szűrőt és 2-3 óra elteltével le eset az állam BRUTÁL tiszta lett a víz. Szinte olyan mintha aktívszenes szűrésem lenne Így a tipp a ha mást nem is de a perlont szerintem havonta érdemes cserélni. Az akva és a szűrő méretétől függetlenül 3 havonta (vagy hamarabb) teljes szűrőtakarítás. Másik tipp: Én ha szűrőt takarítok akkor nem takarítok csövet és mindig vízcsere után egy-két nappal csinálom. Így a lehető legkevesebb ideig áll a szűrő és van klórmentes vizem is az öblítéshez. Harmadik tipp: Soha nem kínlódom a pumpával, őszintén semmire nem jó. Takarítás után feltöltöm a szűrőt- és a csöveket akvárium vízzel és úgy rakom vissza a motorházat. Sokkal gyorsabb az indítás és levegő is könnyebben távozik amikor még nyitva van a szűrő.
|
2011. április 25., hétfő 6:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
KaZe írta: Köszi, én is úgy gondoltam, hogy valami patikai dolog jó lehet, az vélhetően tiszta. Majd beszerzek má' vazelint a patikábó' magyarázkodás nélkül Ha egyedül mész a patikába az a legjobb.
2011. április 5., kedd 19:02 |
|
|