|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:33
|
Hasznos tippek, tanácsok Akvaristáknak.
Szerző |
Üzenet |
laszkan
Csatlakozott: 2011. november 10., csütörtök 10:36 Hozzászólások: 25
|
SlyChocolate írta: Minap jelentősen csökkent a szűrőm (2075) teljesítménye. Oka a garnélák védelme érdekében a szívó ág kosarára húzott közepesen durva szivacs teljesen elmulmosodott. Takarítást követően a szűrő újra régi fényében tolja a vizet. Szóval tanulság ha drasztikusan lecsökken a vízhozama a külső szűrőnknek az első megnézni a szívó ágat! Ha van rajta szivacs kitakarítani! Én is tapasztaltam. Alternatíva, ha a szívó ág kosarára damillal körbe egy színben is passzoló szunyoghálót kötsz. Garnik nem férnek át és nem is dugul el, mint a szivacs. Vizcserénél lehajtod róla a garnikat (mert imádnak ott eszegetni), és a leszippantott vizzel együtt ezt a hálót is meg tudod tisztitani.
_________________További képek/akváriumok: www.picasaweb.com/laszkan
|
2011. november 18., péntek 16:29 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Minap jelentősen csökkent a szűrőm (2075) teljesítménye. Oka a garnélák védelme érdekében a szívó ág kosarára húzott közepesen durva szivacs teljesen elmulmosodott. Takarítást követően a szűrő újra régi fényében tolja a vizet. Szóval tanulság ha drasztikusan lecsökken a vízhozama a külső szűrőnknek az első megnézni a szívó ágat! Ha van rajta szivacs kitakarítani!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. november 12., szombat 10:28 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Hűtésnél elpárolgott víz után keletkező vízkőcsík eltávolítására eddigi legjobb módszer nekem a Tetratec Easy Wipe tisztítókendő.Próbáltam a pengét,citromlevet,vízelőkészítőt,de messze ez a legkényelmesebb és leghatékonyabb.Ajánlom mindenkinek aki eddig még nem próbálta,pillanatok alatt lehozza a vízkőcsíkot és algát az üvegről.Egy kendőt kétszer szoktam használni,takarítás után berakom egy zárható kis zacsiba,és jó a következő takarításhoz is!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. augusztus 30., kedd 16:14 |
|
|
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
a sok likacs.... bár mondjuk annyi eszem nekem is lehetett volna hogy beleteszem egy rongyba de már mindegy
|
2011. augusztus 21., vasárnap 20:07 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. augusztus 21., vasárnap 17:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Bocsi, hogy csak most írok a témában. Anno mikor vettem a Dragon köveket épp Te Gabi bá ajánlottad, hogy kalapáccsal törjem össze. Annyi a titok, hogy ne legyenek repeszek semerre egy vastagabb ruhába be kell göngyölni a követ. Utána már nyugodtan rá lehet sújtani. Mivel kemény szikláról van szó legalább az 5 Kg-os "samú" szükséges a szétrobbantásukhoz. No ige n , de nekem a legutolsó akcióm nem jött össze . Túlságosan jukacsos volt a kő és nem maradt az egészből csak a sok likacs
2011. augusztus 21., vasárnap 17:02 |
|
|
SlyChocolate
|
Bocsi, hogy csak most írok a témában. Anno mikor vettem a Dragon köveket épp Te Gabi bá ajánlottad, hogy kalapáccsal törjem össze. Annyi a titok, hogy ne legyenek repeszek semerre egy vastagabb ruhába be kell göngyölni a követ. Utána már nyugodtan rá lehet sújtani. Mivel kemény szikláról van szó legalább az 5 Kg-os "samú" szükséges a szétrobbantásukhoz.
|
2011. augusztus 21., vasárnap 16:37 |
|
|
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
papó írta: daniel018 írta: Sziasztok! csak nem bírtam ki hétfőig hogy megvegyem a kővágó flexkorongot, így hát belekezdtem egy vésővel és egy nagy fejű kalapáccsal a feldarabolásnak. Úgy találtam ki az elején hogy egy követ 4 nagy részre vágok, de mivel nem úgy törik ahogy én akarom lett belőle 9 nagyobb darab (>15cm) és kb 6 kisebb. Szerintem sokkal jobban jártam így mert tök természetesen tört az egész és nagyon szép kis darabok születtek belőle. És tényleg olyan mint az ementáli sajt... Kb 15 percig ütlegeltem és kész is lettem és megspóroltam azt hogy a flex miatt lett volna egy egyenes felületem. A szomszédbácsi közben megkérdezte hogy bányában szeretnék dolgozni, vagy szobrásznak készülök e... De jó , hogy sikerült ! Azért nem mertem ajánlani a kalapácsot mert én egyszer kipróbáltam és sehogy sem úgy tört ahogyan én szerettem volna. Igaz , hogy egy "samu" akadt a kezembe samuval én sem mertem mert gondoltam hogy az összes törmelék a szememben fog landolni... de így nagyon kis csinosak lettek
|
2011. augusztus 21., vasárnap 16:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
daniel018 írta: Sziasztok! csak nem bírtam ki hétfőig hogy megvegyem a kővágó flexkorongot, így hát belekezdtem egy vésővel és egy nagy fejű kalapáccsal a feldarabolásnak. Úgy találtam ki az elején hogy egy követ 4 nagy részre vágok, de mivel nem úgy törik ahogy én akarom lett belőle 9 nagyobb darab (>15cm) és kb 6 kisebb. Szerintem sokkal jobban jártam így mert tök természetesen tört az egész és nagyon szép kis darabok születtek belőle. És tényleg olyan mint az ementáli sajt... Kb 15 percig ütlegeltem és kész is lettem és megspóroltam azt hogy a flex miatt lett volna egy egyenes felületem. A szomszédbácsi közben megkérdezte hogy bányában szeretnék dolgozni, vagy szobrásznak készülök e... De jó , hogy sikerült ! Azért nem mertem ajánlani a kalapácsot mert én egyszer kipróbáltam és sehogy sem úgy tört ahogyan én szerettem volna. Igaz , hogy egy "samu" akadt a kezembe
2011. augusztus 21., vasárnap 16:19 |
|
|
daniel018
|
Sziasztok! csak nem bírtam ki hétfőig hogy megvegyem a kővágó flexkorongot, így hát belekezdtem egy vésővel és egy nagy fejű kalapáccsal a feldarabolásnak. Úgy találtam ki az elején hogy egy követ 4 nagy részre vágok, de mivel nem úgy törik ahogy én akarom lett belőle 9 nagyobb darab (>15cm) és kb 6 kisebb. Szerintem sokkal jobban jártam így mert tök természetesen tört az egész és nagyon szép kis darabok születtek belőle. És tényleg olyan mint az ementáli sajt... Kb 15 percig ütlegeltem és kész is lettem és megspóroltam azt hogy a flex miatt lett volna egy egyenes felületem. A szomszédbácsi közben megkérdezte hogy bányában szeretnék dolgozni, vagy szobrásznak készülök e...
|
2011. augusztus 21., vasárnap 16:05 |
|
|