|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:53
|
Hasznos tippek, tanácsok Akvaristáknak.
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Srácok. Ez a téma anno ki lett tárgyalva bőven... De nem a vízfelszíne és a lámpa köztti magasság a fő algásodás oka. Persze az is sokat számíthat de maga az izzó színvisszaadása a lényeg. Azonos (gyártó, széria) izzó ami a trigon felett természetes színeket adott a boltban Az nálam pl. full zöld színeket produkált mindenhol. Amit anno a Mester is megtapasztalt és leírt itt is. Sajna a HQI-k közt nagy a szórás így szinte két azonos "körte" nincs egy adott szériában!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. április 29., szerda 18:21 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: zoi írta: Molroth írta: Ez egyáltalán nem necces olyan technikával, mint ami Neked is van! Igazából arra gondoltam, hogy nem lenne-e kevés? A két szélére vajon mennyi fény jutna? Ha meg nagyon megemelem, beragyogja az egész lakást, az lehet zavaró lenne. Szóval ez itt a nagy kérdés, meg az, hogy egy hqi izzó mennyi ideig használható? Mert azért egy izzó drágább, mint a 4 fénycső a quadba.. papó írta: A lényeget lehagytam én balga .. 2 db HQI volt és most , hogy 1db van több lett a fénye -természetesen a szemünknek ... És eladja a másikat? Rögtön berendezett még egy akváriumot Pitnek vajon mennyire van a vízfelszíntől a pilács ? Sziasztok, nem tudom hogy én vagyok e megszólítva de ha nem akkor is válaszolok Nekem 18 cm-re van a víz felszíntől, és 7 órát világítok.
|
2015. április 29., szerda 18:04 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Molroth írta: Ez egyáltalán nem necces olyan technikával, mint ami Neked is van! Igazából arra gondoltam, hogy nem lenne-e kevés? A két szélére vajon mennyi fény jutna? Ha meg nagyon megemelem, beragyogja az egész lakást, az lehet zavaró lenne. Szóval ez itt a nagy kérdés, meg az, hogy egy hqi izzó mennyi ideig használható? Mert azért egy izzó drágább, mint a 4 fénycső a quadba.. papó írta: A lényeget lehagytam én balga .. 2 db HQI volt és most , hogy 1db van több lett a fénye -természetesen a szemünknek ... És eladja a másikat? Rögtön berendezett még egy akváriumot Pitnek vajon mennyire van a vízfelszíntől a pilács ?
2015. április 29., szerda 17:21 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
zoi írta: Igazából arra gondoltam, hogy nem lenne-e kevés? A két szélére vajon mennyi fény jutna? Ha meg nagyon megemelem, beragyogja az egész lakást, az lehet zavaró lenne. Szóval ez itt a nagy kérdés, meg az, hogy egy hqi izzó mennyi ideig használható? Mert azért egy izzó drágább, mint a 4 fénycső a quadba.. Valami 20.000 óra az élettartamuk. Olyan közel 5 év után kell cserélni.
_________________ K.Tamás
|
2015. április 29., szerda 17:18 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: Molroth írta: Ez egyáltalán nem necces olyan technikával, mint ami Neked is van! Igazából arra gondoltam, hogy nem lenne-e kevés? A két szélére vajon mennyi fény jutna? Ha meg nagyon megemelem, beragyogja az egész lakást, az lehet zavaró lenne. Szóval ez itt a nagy kérdés, meg az, hogy egy hqi izzó mennyi ideig használható? Mert azért egy izzó drágább, mint a 4 fénycső a quadba.. papó írta: A lényeget lehagytam én balga .. 2 db HQI volt és most , hogy 1db van több lett a fénye -természetesen a szemünknek ... És eladja a másikat? Ha jól emlékszem, Pit 90-centis akvája felett 1db 150-es ada solar világít és gyönyörűek alatta a növények!
2015. április 29., szerda 13:29 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Molroth írta: Ez egyáltalán nem necces olyan technikával, mint ami Neked is van! Igazából arra gondoltam, hogy nem lenne-e kevés? A két szélére vajon mennyi fény jutna? Ha meg nagyon megemelem, beragyogja az egész lakást, az lehet zavaró lenne. Szóval ez itt a nagy kérdés, meg az, hogy egy hqi izzó mennyi ideig használható? Mert azért egy izzó drágább, mint a 4 fénycső a quadba.. papó írta: A lényeget lehagytam én balga .. 2 db HQI volt és most , hogy 1db van több lett a fénye -természetesen a szemünknek ... És eladja a másikat?
|
2015. április 29., szerda 13:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: zoi írta: papó írta: Egy igen tanulságos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket . Az egyik keretész társunk már lassan egy éve "szenved " a különböző algák miatt . 150 W HQI világítása van aszimmetrikus foglalatban . Ez idáig kb 25-30 cm - re volt a lámpatest a víz színétől. A kolléga bármivel próbálkozott , minden fondorlatot kipróbált , de valamilyen alga minduntalan bosszúságot okozott . Egy hete felemelte a lámpatesteket 70 !! cm -re a vízszinthez képest és egy csapásra megoldódott a probléma . Alga sehol az akváriumban szemmel láthatóan jobban érvényesül a a HQI "ereje " . Ja .. az akvárium 250 literes ha jól emlékezem . Érdekes. Nekem is úgy szűnt meg a fonál és a kócos kis másik alga, hogy feljebb emeltem a világítást, bár az "csak" egy Odyssea Quad. Gondolom az illetőnek nem egy db lámpája van a 250-es fölött. Én is gondolkodtam HQI lámpán, viszont 150 W 100 literre 75 cm szélességre necces lett volna. Bár most állok fénycső vásárlás előtt, ha meggyőztök, még váltás is lehet belőle Ez egyáltalán nem necces olyan technikával, mint ami Neked is van! A lényeget lehagytam én balga .. 2 db HQI volt és most , hogy 1db van több lett a fénye -természetesen a szemünknek ...
2015. április 29., szerda 10:48 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: papó írta: Egy igen tanulságos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket . Az egyik keretész társunk már lassan egy éve "szenved " a különböző algák miatt . 150 W HQI világítása van aszimmetrikus foglalatban . Ez idáig kb 25-30 cm - re volt a lámpatest a víz színétől. A kolléga bármivel próbálkozott , minden fondorlatot kipróbált , de valamilyen alga minduntalan bosszúságot okozott . Egy hete felemelte a lámpatesteket 70 !! cm -re a vízszinthez képest és egy csapásra megoldódott a probléma . Alga sehol az akváriumban szemmel láthatóan jobban érvényesül a a HQI "ereje " . Ja .. az akvárium 250 literes ha jól emlékezem . Érdekes. Nekem is úgy szűnt meg a fonál és a kócos kis másik alga, hogy feljebb emeltem a világítást, bár az "csak" egy Odyssea Quad. Gondolom az illetőnek nem egy db lámpája van a 250-es fölött. Én is gondolkodtam HQI lámpán, viszont 150 W 100 literre 75 cm szélességre necces lett volna. Bár most állok fénycső vásárlás előtt, ha meggyőztök, még váltás is lehet belőle Ez egyáltalán nem necces olyan technikával, mint ami Neked is van!
2015. április 29., szerda 9:15 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
papó írta: Egy igen tanulságos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket . Az egyik keretész társunk már lassan egy éve "szenved " a különböző algák miatt . 150 W HQI világítása van aszimmetrikus foglalatban . Ez idáig kb 25-30 cm - re volt a lámpatest a víz színétől. A kolléga bármivel próbálkozott , minden fondorlatot kipróbált , de valamilyen alga minduntalan bosszúságot okozott . Egy hete felemelte a lámpatesteket 70 !! cm -re a vízszinthez képest és egy csapásra megoldódott a probléma . Alga sehol az akváriumban szemmel láthatóan jobban érvényesül a a HQI "ereje " . Ja .. az akvárium 250 literes ha jól emlékezem . Érdekes. Nekem is úgy szűnt meg a fonál és a kócos kis másik alga, hogy feljebb emeltem a világítást, bár az "csak" egy Odyssea Quad. Gondolom az illetőnek nem egy db lámpája van a 250-es fölött. Én is gondolkodtam HQI lámpán, viszont 150 W 100 literre 75 cm szélességre necces lett volna. Bár most állok fénycső vásárlás előtt, ha meggyőztök, még váltás is lehet belőle
|
2015. április 29., szerda 8:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egy igen tanulságos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket . Az egyik keretész társunk már lassan egy éve "szenved " a különböző algák miatt . 150 W HQI világítása van aszimmetrikus foglalatban . Ez idáig kb 25-30 cm - re volt a lámpatest a víz színétől. A kolléga bármivel próbálkozott , minden fondorlatot kipróbált , de valamilyen alga minduntalan bosszúságot okozott . Egy hete felemelte a lámpatesteket 70 !! cm -re a vízszinthez képest és egy csapásra megoldódott a probléma . Alga sehol az akváriumban szemmel láthatóan jobban érvényesül a a HQI "ereje " . Ja .. az akvárium 250 literes ha jól emlékezem .
2015. április 28., kedd 18:01 |
|
|