|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:40
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Tamás írta: Sosem küldeném el az semmilyen megmérettetésre azt a kis "hazalopott " közösséget melyet gondozok.A családom részei lettek. Pontosan elég elismerés, visszajelzés számomra az, ha az állataim szaporodnak . Az Amanó jó úton indult el , de egy üzletelő bohóc lett belőle , aki sok pénzt keres és sok pénzt lehet vele keresni. Tamás ez a víz alatti kertészkedés más mint a hagyományos akvarisztika. Válaszd külön a két hobbit , kérlek .... Vedd úgy , hogy ez csak egy verseny és tulajdonképpen nem is sokat tévedsz.
2011. december 9., péntek 22:02 |
|
|
Tamás
|
Sosem küldeném el az semmilyen megmérettetésre azt a kis "hazalopott " közösséget melyet gondozok.A családom részei lettek. Pontosan elég elismerés, visszajelzés számomra az, ha az állataim szaporodnak . Az Amanó jó úton indult el , de egy üzletelő bohóc lett belőle , aki sok pénzt keres és sok pénzt lehet vele keresni.
|
2011. december 9., péntek 16:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
weak írta: papó írta: Sajna nagyon egyet értek Veled , hogy csak a 4. amiről objektív véleménye lehet egy zsűri tagnak. Azt viszont figyelembe kell vegyed , hogy azáltal , hogy ha benevezel egy ilyen versenyre melynek a zsűrije ismert , akkor el kell fogadd a véleményüket is Niylván elvitathatatlan a zsűri hozzáértése, hiszen nem véletlenül őket kérik föl egy világverseny zsűrizésére. Már pusztán az is megtisztelő lehet egy embernek, ha ők leírják vagy elmondják a véleményüket a versenyző munkájáról. Az agymenésem nem is igazán ennek szólt. Csak arra gondoltam, hogy jó lenne egy olyan kategória ilyen versenyeken ahol fontos minden szabály ami a növények állapotával vagy az elrendezés szimmetriájával foglalkozik, de ne végezzen egy munka hátul azért, mert annak alkotója Vasarely-stílusban ültette be és trimmelte a növényeket. Talán nem mi fogjuk megváltani a világot - de támogatnék egy mozgalmat, ahol az is kaphatna komoly szakmai elismerést egy ilyen versenyen akinél egy szögletesre gyalult gerenda áll ki az akváriumból egy csapteleppel a közepén (vannak jobb ötleteim is ennél ). Lehet, hogy rosszul látom az egészet, de a festő sem csak tájképeket fest Nagyon jól látod Weak ezeket a dolgokat már boncolgattuk . Valamit ki kell találni , hogy a falak leomoljanak .
2011. december 8., csütörtök 21:28 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
papó írta: Sajna nagyon egyet értek Veled , hogy csak a 4. amiről objektív véleménye lehet egy zsűri tagnak. Azt viszont figyelembe kell vegyed , hogy azáltal , hogy ha benevezel egy ilyen versenyre melynek a zsűrije ismert , akkor el kell fogadd a véleményüket is Niylván elvitathatatlan a zsűri hozzáértése, hiszen nem véletlenül őket kérik föl egy világverseny zsűrizésére. Már pusztán az is megtisztelő lehet egy embernek, ha ők leírják vagy elmondják a véleményüket a versenyző munkájáról. Az agymenésem nem is igazán ennek szólt. Csak arra gondoltam, hogy jó lenne egy olyan kategória ilyen versenyeken ahol fontos minden szabály ami a növények állapotával vagy az elrendezés szimmetriájával foglalkozik, de ne végezzen egy munka hátul azért, mert annak alkotója Vasarely-stílusban ültette be és trimmelte a növényeket. Talán nem mi fogjuk megváltani a világot - de támogatnék egy mozgalmat, ahol az is kaphatna komoly szakmai elismerést egy ilyen versenyen akinél egy szögletesre gyalult gerenda áll ki az akváriumból egy csapteleppel a közepén (vannak jobb ötleteim is ennél ). Lehet, hogy rosszul látom az egészet, de a festő sem csak tájképeket fest
|
2011. december 8., csütörtök 11:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
weak írta: papó írta: Tudod Weak nem tudom mi alapján pontoznak . Annak idején mikor a HAC- ra fel voltam kérve zsűri tagnak , nagyon egyértelműnek tűnt az egész. A következő szempontokat vettük figyelembe :
Kompozíció, egyensúly, összhang maximum 20 pont
A halak, növények harmóniája maximum 20 pont
Természetesség maximum 20 pont
Növények kondíciója, fejlettségi állapota maximum 20 pont
Az összes pontszám automatice felállított egy sorrendet. Bár lehet szívem szerint változtattam volna a kategóriák között az adható pontszámoknál , de mégis ez egy átlátható bírálatnak tekinthető. A külföldi versenyeken bizony erős kétségeim vannak nekem is a helyezéseket illetően. Nem értékelik az eredetiséget , mindent be akarnak szorítani egy bizonyos látásmódba _egy pár kővel vegyél kőrül egy fát , az lógjon be balról jobbra és passz- pedig ugye a természet igen változatos . Persze, világos... azonban az alábbiakat tekintve akár létezhet egy tuti recept, ahogy írtad is az utolsó mondatodban... Egy kis agymenés... 1. Kompozíció, egyensúly, összhang maximum 20 pont2. A halak, növények harmóniája maximum 20 pont3. Természetesség maximum 20 pont4. Növények kondíciója, fejlettségi állapota maximum 20 pont1. Valóban léteznek erre vonatkozó szabályok, de hogyan lehetséges 1-20 között pontozni ezt? Vagy ez a pont vonatkozik az "eredetiségre", "egyediségre"? 2. Itt a halak méretét, színére kell figyelni elsősorban? Mi van akkor ha bedobok egy csapat hemigrammus armstrongit egy akváriumba? Akkor kapásból meg lehet a 20 pont (?) hiszen - szvsz - színben bármilyen akváriumba passzol és méret alapján is a 40l-től a több100 literesig jól tud mutatni. Vagy vannak olyan szabályok, hogy nem teszek neont csak iwagumiba? Vagy nem teszek guppyt növényesbe? Mennyire kapcsolódik ez a következő ponthoz? 3. Mitől lesz természetes? Ha pl. egy iwagumi esetében valóban úgy néz ki, mint egy hegyvidék? Vagy a divatos erdős elrendezésnél úgy néz ki, mintha tényleg egy erdő lenne? Vagy ez csupán arra vonatkozik, hogy ne derékszögben legyenek nyírva a növények? Vagy ne tűnjön olyannak, mint amit emberi kéz alkotott? 4. Ez az egyetlen ami igazán mérhetőnek tűnik és lehet róla objektív véleményt alkotni. A legtöbb ilyen kérdést - mint az előző postomban is - provokációnak szánom (pedagógiai célzattal ) úgyhogy tessék velem vitatkozni és kioktatni Kiváncsi lennék, hogy ha ide betennénk a versenyben szereplő akváriumok képét és indítanánk egy szavazást, vajon ugyanaz nyerne-e. Szóval én több díjat is adnék (mint a skandinávlottón a kézihúzás ) szavazzon a köz, aztán alkosson róla véleményt a zsűri, bár ezt úgysem én döntöm el... Jó lenne kiírni évente 1-2 fórum háziversenyt... Sajna nagyon egyet értek Veled , hogy csak a 4. amiről objektív véleménye lehet egy zsűri tagnak. Azt viszont figyelembe kell vegyed , hogy azáltal , hogy ha benevezel egy ilyen versenyre melynek a zsűrije ismert , akkor el kell fogadd a véleményüket is Folyt. köv.
2011. december 7., szerda 21:17 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
papó írta: Tudod Weak nem tudom mi alapján pontoznak . Annak idején mikor a HAC- ra fel voltam kérve zsűri tagnak , nagyon egyértelműnek tűnt az egész. A következő szempontokat vettük figyelembe :
Kompozíció, egyensúly, összhang maximum 20 pont
A halak, növények harmóniája maximum 20 pont
Természetesség maximum 20 pont
Növények kondíciója, fejlettségi állapota maximum 20 pont
Az összes pontszám automatice felállított egy sorrendet. Bár lehet szívem szerint változtattam volna a kategóriák között az adható pontszámoknál , de mégis ez egy átlátható bírálatnak tekinthető. A külföldi versenyeken bizony erős kétségeim vannak nekem is a helyezéseket illetően. Nem értékelik az eredetiséget , mindent be akarnak szorítani egy bizonyos látásmódba _egy pár kővel vegyél kőrül egy fát , az lógjon be balról jobbra és passz- pedig ugye a természet igen változatos . Persze, világos... azonban az alábbiakat tekintve akár létezhet egy tuti recept, ahogy írtad is az utolsó mondatodban... Egy kis agymenés... 1. Kompozíció, egyensúly, összhang maximum 20 pont2. A halak, növények harmóniája maximum 20 pont3. Természetesség maximum 20 pont4. Növények kondíciója, fejlettségi állapota maximum 20 pont1. Valóban léteznek erre vonatkozó szabályok, de hogyan lehetséges 1-20 között pontozni ezt? Vagy ez a pont vonatkozik az "eredetiségre", "egyediségre"? 2. Itt a halak méretét, színére kell figyelni elsősorban? Mi van akkor ha bedobok egy csapat hemigrammus armstrongit egy akváriumba? Akkor kapásból meg lehet a 20 pont (?) hiszen - szvsz - színben bármilyen akváriumba passzol és méret alapján is a 40l-től a több100 literesig jól tud mutatni. Vagy vannak olyan szabályok, hogy nem teszek neont csak iwagumiba? Vagy nem teszek guppyt növényesbe? Mennyire kapcsolódik ez a következő ponthoz? 3. Mitől lesz természetes? Ha pl. egy iwagumi esetében valóban úgy néz ki, mint egy hegyvidék? Vagy a divatos erdős elrendezésnél úgy néz ki, mintha tényleg egy erdő lenne? Vagy ez csupán arra vonatkozik, hogy ne derékszögben legyenek nyírva a növények? Vagy ne tűnjön olyannak, mint amit emberi kéz alkotott? 4. Ez az egyetlen ami igazán mérhetőnek tűnik és lehet róla objektív véleményt alkotni. A legtöbb ilyen kérdést - mint az előző postomban is - provokációnak szánom (pedagógiai célzattal ) úgyhogy tessék velem vitatkozni és kioktatni Kiváncsi lennék, hogy ha ide betennénk a versenyben szereplő akváriumok képét és indítanánk egy szavazást, vajon ugyanaz nyerne-e. Szóval én több díjat is adnék (mint a skandinávlottón a kézihúzás ) szavazzon a köz, aztán alkosson róla véleményt a zsűri, bár ezt úgysem én döntöm el... Jó lenne kiírni évente 1-2 fórum háziversenyt...
|
2011. december 7., szerda 8:09 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Köszi!
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. december 7., szerda 0:23 |
|
|
weak
|
atti76 írta: Miért nem látom Viktor a képeket? Most már ott vannak...
|
2011. december 6., kedd 23:33 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Miért nem látom Viktor a képeket?
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. december 6., kedd 22:37 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Án ebből a zsűriből egyedül Randall asszonyt tisztelem. Neki van fogalma talán a legjobban hogyan kell egy növényt jó kondícióba hozni/tartani. Bár az elrendezéshez meg a "műveszethez" lövése sincs de mint "növényfej" szerintem a legjobb ötben van a világon.
|
2011. december 6., kedd 22:24 |
|
|