Szerző |
Üzenet |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
papó írta: dexkill írta: Mit jelent az, hogy elmaradt vízcserék? Hány csere maradt ki? Arra gondolok , hogy mikor elkezdett az alga pusztulni - láthatóan - cserélni kellett volna a vizet .. de nem volt rá érkezésem ... Valamelyik nemzetközi fórumon olvastam egyszer hogy sokan az 1 hetes Black aut közben is napi szinten cserélnek vizet kb 30%-ot.
|
2015. december 23., szerda 14:58 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
papó írta: dexkill írta: Mit jelent az, hogy elmaradt vízcserék? Hány csere maradt ki? Arra gondolok , hogy mikor elkezdett az alga pusztulni - láthatóan - cserélni kellett volna a vizet .. de nem volt rá érkezésem ... Hm... mekkora ötlet. Ma is tanultam valamit (nemnevetki! )
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. december 23., szerda 0:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dexkill írta: Mit jelent az, hogy elmaradt vízcserék? Hány csere maradt ki? Arra gondolok , hogy mikor elkezdett az alga pusztulni - láthatóan - cserélni kellett volna a vizet .. de nem volt rá érkezésem ...
2015. december 22., kedd 23:17 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Mit jelent az, hogy elmaradt vízcserék? Hány csere maradt ki?
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. december 22., kedd 22:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
JANNUS333 írta: Nagyon jó és tanulságos írás ez papó, mérésekkel alátámasztva és ok-okozattal nem csak mendemondákon alapuló okoskodás. Igen elgondolkodtató hogy egy nagy mértékű algatámadás után amit sikerrel leküzdtünk még koránt se űlhtünk le nyugodtan. Folytatom majd az eszmefuttatást . Nem nyugszom meg míg a végére nem járok ..
2015. december 22., kedd 21:46 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Nagyon jó és tanulságos írás ez papó, mérésekkel alátámasztva és ok-okozattal nem csak mendemondákon alapuló okoskodás. Igen elgondolkodtató hogy egy nagy mértékű algatámadás után amit sikerrel leküzdtünk még koránt se űlhtünk le nyugodtan.
|
2015. december 22., kedd 21:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Sokan küzdünk ezzel az algafajtával . Nagyban hátráltatja a növények növekedését az esztétikai megjelenést nem is említem . A por alga nálam a tápozás kimaradásával jelent meg . Mi tagadás elhanyagoltam az ominózus akváriumomat . Az alga megjelenésekor rámértünk minden vízértékre . Gyakorlatilag minden nulla volt , kivétel a foszfát értéke volt 0,5 az ammónium pedig 0, 5 . Vízcsere majd tápozással beállítottam a megfelelő értékeket és innen kezdődött a vesszőfutásom . Ahelyett hogy az alga eltűnt volna , napról -napra több lett . Igaz , továbbra sem volt időm vízcserékre .. de akkor sem ezt az eredményt vártam . A mérések alapján minden jó volt , kivétel az ammónia , ammóniák . Az elpusztult alga megemelte az ammónia szintet és még több alga lett . A küzdelmet tehát csak a sűrű vízcserékkel lehetett felvenni . ...
2015. december 22., kedd 21:00 |
|
|