Szerző |
Üzenet |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A richardianak nem tetszett az áramlás? Vagy mit láttál meg rajtuk?
|
2015. december 14., hétfő 23:36 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
CO2 mellett - ha elég a fény -, oxigén beoldás céljából szerintem felesleges a szellőztetés. Bár érdekes dolog ez az éjszakai szellőztetés, ki fogom próbálni
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. december 14., hétfő 23:34 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
papó írta: Selena írta: Papo. Az ejjel-nappali levegoztetes alatt legpumpat értesz? Igen .. éjjel nappal ment a levegőztető és a CO2 is .. nem volt aki kikapcsolja Co2 is...na ez már érdekes...nem volt sok a halaknak...vagy nem voltak halak?
|
2015. december 14., hétfő 23:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Selena írta: Papo. Az ejjel-nappali levegoztetes alatt legpumpat értesz? Igen .. éjjel nappal ment a levegőztető és a CO2 is .. nem volt aki kikapcsolja
2015. december 14., hétfő 23:33 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Papo. Az ejjel-nappali levegoztetes alatt legpumpat értesz?
|
2015. december 14., hétfő 23:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Egy érdekes dolgot feszegettek ... Ugyan is mikor most a sárkánvölgyet építettem sokat küzdöttem az áramlással az aljnövényzet miatt Egy kevés vízmozgásra is rosszul reagáltak a növények , nem szerették . Mégis ki kellett valamilyen módon szellőztetni az akváriumot . Erre a legjobban bevált megoldás az akvárium éjjel nappali levegőztetése bizonyul . Alga mai napig szinte semmi .Karbantartó személyzet - rákok- halak - nincs . Az akváriumban egyébként eléggé kényes növények is fellehetőek .
2015. december 14., hétfő 23:08 |
|
|
Selena
|
Igen, csak ha csökken a vízszint akkor elkezd csobogni és felveri a vizet... Persze ez is megoldhato...
|
2015. december 14., hétfő 23:08 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Selena írta: JANNUS333 írta: Selena írta: dexkill írta: Selena írta: Egyszerűbb egy legpumpat üzemeltetni, nem? Nálam napközben folyatosan megy... Az viszont szerintem nagyon sok CO2-t hajt ki, mivel nagyon nagy lesz a gáz-folyadék határfelület. Nálam a Co2 adagolás pH alapú...lehet kicsit még van bonyolitva... Szóval a pH 6.4-6.7 között mozog valamint megy a legpumpa az ozonnal...nem tudom így jo-e...de nem akarok beleszólni mivel csak amatőrködök... Szerintem nem lehet nálad gond, nem ezt mutatja az akvárium...max egy kicsit oda vissza játszik a rendszer...de jó. Szerintem... Köszi! A kérdés ugye az volt, hogy fodrozodjon-e a viz felszíne. A válasz - ha jól értettem - az hogy igen. De ha az nem megoldhato - pl a lily miatt - akkor egy legpumpa is segíthet? Erre szerettem volna csak rakerdezni... Egy lilyvel is teljesen megoldható, nálam a garnélásban ép hogy metöri a vízfelszint...sőt a lehető legalkalmasabb..
|
2015. december 14., hétfő 23:06 |
|
|
Selena
|
JANNUS333 írta: Selena írta: dexkill írta: Selena írta: Egyszerűbb egy legpumpat üzemeltetni, nem? Nálam napközben folyatosan megy... Az viszont szerintem nagyon sok CO2-t hajt ki, mivel nagyon nagy lesz a gáz-folyadék határfelület. Nálam a Co2 adagolás pH alapú...lehet kicsit még van bonyolitva... Szóval a pH 6.4-6.7 között mozog valamint megy a legpumpa az ozonnal...nem tudom így jo-e...de nem akarok beleszólni mivel csak amatőrködök... Szerintem nem lehet nálad gond, nem ezt mutatja az akvárium...max egy kicsit oda vissza játszik a rendszer...de jó. Szerintem... Köszi! A kérdés ugye az volt, hogy fodrozodjon-e a viz felszíne. A válasz - ha jól értettem - az hogy igen. De ha az nem megoldhato - pl a lily miatt - akkor egy legpumpa is segíthet? Erre szerettem volna csak rakerdezni...
|
2015. december 14., hétfő 23:00 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Selena írta: dexkill írta: Selena írta: Egyszerűbb egy legpumpat üzemeltetni, nem? Nálam napközben folyatosan megy... Az viszont szerintem nagyon sok CO2-t hajt ki, mivel nagyon nagy lesz a gáz-folyadék határfelület. Nálam a Co2 adagolás pH alapú...lehet kicsit még van bonyolitva... Szóval a pH 6.4-6.7 között mozog valamint megy a legpumpa az ozonnal...nem tudom így jo-e...de nem akarok beleszólni mivel csak amatőrködök... Szerintem nem lehet nálad gond, nem ezt mutatja az akvárium...max egy kicsit oda vissza játszik a rendszer...de jó. Szerintem...
|
2015. december 14., hétfő 22:53 |
|
|