|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:41
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagy szűrőket nem a teljesítményük miatt használnak , hanem a megnövelt hasznos baci telep miatt. Az áramlás akkor ideális ha a növényeken észre sem veszed. A szűrből úgy kell visszavezetni az akváriumba a vizet , hogy a vízfelszín intenzíven mozogjon , de csak az ..
2014. június 8., vasárnap 21:12 |
|
|
DomeSL
|
Valami bizonyíték? asera írta: DomeSL írta: Pontosan. Csak ezt a nagy flow => Ecset dolgot mindig olyan általánosan mondjuk. Pedig ez nem igaz. Akkor igaz, ha más gond is van az akváriumban. Ha a nagy flow ecsetet okoz egy akváriumban akkor abból két dolog következik: az akvárium flow "eloszlása" nem jó A nagy áramlás pontosan azért segíti elő a kialakulását, mert a nagy flows helyek a legideálisabbak az akváriumban. Ott megfordul az összes gáz és tápanyag míg a többi helyen nem feltétlenül. Idézet: Az ecsetalga,csak úgy mint a többi alga,magas ammónia-bomlástermék jelenlétét kedveli. A nagy áramlás elősegíti a kialakulását. Ha a két feltétel Együttesen fennál,pillanatok alatt el tud terjedni. Tehát,addig,amig meg nem találod az első okot,addig vedd le az áramlást amennyire csak tudod! Ha már megszünt az ammónia utánpótlás,kongathatod a szűrőt ezerrel,akkor sem fog előjönni!
Frissen indított akvában ezért ajánlatos mértékkel bánni a flow-al. A nagy flow-os helyek az ideálisak,ez tévedés. A növények képtelenek normálisan felvenni a számukra hasznos dolgokat,ha túl nagy áramlás éri őket direktbe.
|
2014. június 8., vasárnap 21:08 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DomeSL írta: Pontosan. Csak ezt a nagy flow => Ecset dolgot mindig olyan általánosan mondjuk. Pedig ez nem igaz. Akkor igaz, ha más gond is van az akváriumban. Ha a nagy flow ecsetet okoz egy akváriumban akkor abból két dolog következik: az akvárium flow "eloszlása" nem jó A nagy áramlás pontosan azért segíti elő a kialakulását, mert a nagy flows helyek a legideálisabbak az akváriumban. Ott megfordul az összes gáz és tápanyag míg a többi helyen nem feltétlenül. Idézet: Az ecsetalga,csak úgy mint a többi alga,magas ammónia-bomlástermék jelenlétét kedveli. A nagy áramlás elősegíti a kialakulását. Ha a két feltétel Együttesen fennál,pillanatok alatt el tud terjedni. Tehát,addig,amig meg nem találod az első okot,addig vedd le az áramlást amennyire csak tudod! Ha már megszünt az ammónia utánpótlás,kongathatod a szűrőt ezerrel,akkor sem fog előjönni!
Frissen indított akvában ezért ajánlatos mértékkel bánni a flow-al. A nagy flow-os helyek az ideálisak,ez tévedés. A növények képtelenek normálisan felvenni a számukra hasznos dolgokat,ha túl nagy áramlás éri őket direktbe.
|
2014. június 8., vasárnap 20:53 |
|
|
DomeSL
|
Pontosan. Csak ezt a nagy flow => Ecset dolgot mindig olyan általánosan mondjuk. Pedig ez nem igaz. Akkor igaz, ha más gond is van az akváriumban. Ha a nagy flow ecsetet okoz egy akváriumban akkor abból két dolog következik: az akvárium flow "eloszlása" nem jó A nagy áramlás pontosan azért segíti elő a kialakulását, mert a nagy flows helyek a legideálisabbak az akváriumban. Ott megfordul az összes gáz és tápanyag míg a többi helyen nem feltétlenül. Idézet: Az ecsetalga,csak úgy mint a többi alga,magas ammónia-bomlástermék jelenlétét kedveli. A nagy áramlás elősegíti a kialakulását. Ha a két feltétel Együttesen fennál,pillanatok alatt el tud terjedni. Tehát,addig,amig meg nem találod az első okot,addig vedd le az áramlást amennyire csak tudod! Ha már megszünt az ammónia utánpótlás,kongathatod a szűrőt ezerrel,akkor sem fog előjönni!
Frissen indított akvában ezért ajánlatos mértékkel bánni a flow-al.
|
2014. június 8., vasárnap 20:30 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DomeSL írta: Sziasztok! Új vagyok a forumon, de nem annyira vagyok új az akvarisztikában. Bocs, hogy így kezdem, és nagyon nagy respekttel vagyok az itteniek iránt. Rossz szándék 0 van bennem. (és éppen nagyon szívok egy akváriummal, de 15 év alatt ez az első eset, ez senkit ne zavarjon. ) Szóval, valaki világosítson fel, hogy az ecset algának mi köze a nagy flow-hoz. Meggyőzhető vagyok, komolyan kérdezem. Ugyan ezt a kérdést 1 hete feltettem egy hasonló forumon, ahol választ nem kaptam, csak annyit, hogy tapasztalat. Az egy kicsit kevés nekem, mert szeretném érteni is a helyzetet. Főleg, hogy én szerintem tudom a választ, csak az nem biztos, hogy itt meleg fogadtatásra fog találni. Amúgy a téma indító bejegyzésből 1 lényeges mondatot találtam (most leültem és az ÖSSZES forum bejegyzést elolvasom) és az ez: "Ha valami hiányzik a tápból vagy kevés van belőle már nem működnek jól a növények, jön az alga..." Az összes többi mondat, ugyan ide vezethető vissza. És itt most a CO2-t, a fényt és a vizet szintén tekintsük tápnak. papó írta: tamasir írta: Hát lenne nekem is problémám az ecset algával. Nem bírok vele. 60 literes aki. 76 LED-es világítás Tápozás GA makró, micró 1 ml/nap Easy Carbo 1.5 ml/nap. Vízcsere heti 50%. A világítást megemeltem 10 órára mert a növények nem fejlődtek rendesen. A CO2 eddig 30 bubi/perc volt, most emeltem 50 bubi/percre. Az ecset megjelenik a fán, a nagy levelű növények levélszélén. Nem lehet fizikailag letisztítani. Min változtassak????? Köszönöm Ecsetalga ott jelenik meg ahol nagy a víz áramlás. Az akváriumba visszaáramló víz a felszín felé irányuljon de annyira vedd vissza , hogy a növények levelei meg sem moccanjanak. Ha ezt megtetted akkor a carbot közvetlen az algára adagolva pár nap alatt el tudod tüntetni az algát. A világítás időtartamát vedd vissza nyolc óra időtartamra. Az ecsetalga,csak úgy mint a többi alga,magas ammónia-bomlástermék jelenlétét kedveli. A nagy áramlás elősegíti a kialakulását. Ha a két feltétel Együttesen fennál,pillanatok alatt el tud terjedni. Tehát,addig,amig meg nem találod az első okot,addig vedd le az áramlást amennyire csak tudod! Ha már megszünt az ammónia utánpótlás,kongathatod a szűrőt ezerrel,akkor sem fog előjönni! Frissen indított akvában ezért ajánlatos mértékkel bánni a flow-al.
|
2014. június 8., vasárnap 20:06 |
|
|
DomeSL
|
Sziasztok! Új vagyok a forumon, de nem annyira vagyok új az akvarisztikában. Bocs, hogy így kezdem, és nagyon nagy respekttel vagyok az itteniek iránt. Rossz szándék 0 van bennem. (és éppen nagyon szívok egy akváriummal, de 15 év alatt ez az első eset, ez senkit ne zavarjon. ) Szóval, valaki világosítson fel, hogy az ecset algának mi köze a nagy flow-hoz. Meggyőzhető vagyok, komolyan kérdezem. Ugyan ezt a kérdést 1 hete feltettem egy hasonló forumon, ahol választ nem kaptam, csak annyit, hogy tapasztalat. Az egy kicsit kevés nekem, mert szeretném érteni is a helyzetet. Főleg, hogy én szerintem tudom a választ, csak az nem biztos, hogy itt meleg fogadtatásra fog találni. Amúgy a téma indító bejegyzésből 1 lényeges mondatot találtam (most leültem és az ÖSSZES forum bejegyzést elolvasom) és az ez: "Ha valami hiányzik a tápból vagy kevés van belőle már nem működnek jól a növények, jön az alga..." Az összes többi mondat, ugyan ide vezethető vissza. És itt most a CO2-t, a fényt és a vizet szintén tekintsük tápnak. papó írta: tamasir írta: Hát lenne nekem is problémám az ecset algával. Nem bírok vele. 60 literes aki. 76 LED-es világítás Tápozás GA makró, micró 1 ml/nap Easy Carbo 1.5 ml/nap. Vízcsere heti 50%. A világítást megemeltem 10 órára mert a növények nem fejlődtek rendesen. A CO2 eddig 30 bubi/perc volt, most emeltem 50 bubi/percre. Az ecset megjelenik a fán, a nagy levelű növények levélszélén. Nem lehet fizikailag letisztítani. Min változtassak????? Köszönöm Ecsetalga ott jelenik meg ahol nagy a víz áramlás. Az akváriumba visszaáramló víz a felszín felé irányuljon de annyira vedd vissza , hogy a növények levelei meg sem moccanjanak. Ha ezt megtetted akkor a carbot közvetlen az algára adagolva pár nap alatt el tudod tüntetni az algát. A világítás időtartamát vedd vissza nyolc óra időtartamra.
|
2014. június 8., vasárnap 19:56 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: tamasir írta: Hát lenne nekem is problémám az ecset algával. Nem bírok vele. 60 literes aki. 76 LED-es világítás Tápozás GA makró, micró 1 ml/nap Easy Carbo 1.5 ml/nap. Vízcsere heti 50%. A világítást megemeltem 10 órára mert a növények nem fejlődtek rendesen. A CO2 eddig 30 bubi/perc volt, most emeltem 50 bubi/percre. Az ecset megjelenik a fán, a nagy levelű növények levélszélén. Nem lehet fizikailag letisztítani. Min változtassak????? Köszönöm Ecsetalga ott jelenik meg ahol nagy a víz áramlás. Az akváriumba visszaáramló víz a felszín felé irányuljon de annyira vedd vissza , hogy a növények levelei meg sem moccanjanak. Ha ezt megtetted akkor a carbot közvetlen az algára adagolva pár nap alatt el tudod tüntetni az algát. A világítás időtartamát vedd vissza nyolc óra időtartamra. De a co2 beoldást is lehetne kicsivel növelni, szerintem. Olyan 60-90 bubi/perc
_________________ K.Tamás
|
2014. május 10., szombat 20:39 |
|
|
tamasir
Csatlakozott: 2014. március 24., hétfő 15:58 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budaörs
|
Köszönöm...kipróbálom...
|
2014. május 10., szombat 18:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tamasir írta: Hát lenne nekem is problémám az ecset algával. Nem bírok vele. 60 literes aki. 76 LED-es világítás Tápozás GA makró, micró 1 ml/nap Easy Carbo 1.5 ml/nap. Vízcsere heti 50%. A világítást megemeltem 10 órára mert a növények nem fejlődtek rendesen. A CO2 eddig 30 bubi/perc volt, most emeltem 50 bubi/percre. Az ecset megjelenik a fán, a nagy levelű növények levélszélén. Nem lehet fizikailag letisztítani. Min változtassak????? Köszönöm Ecsetalga ott jelenik meg ahol nagy a víz áramlás. Az akváriumba visszaáramló víz a felszín felé irányuljon de annyira vedd vissza , hogy a növények levelei meg sem moccanjanak. Ha ezt megtetted akkor a carbot közvetlen az algára adagolva pár nap alatt el tudod tüntetni az algát. A világítás időtartamát vedd vissza nyolc óra időtartamra.
2014. május 10., szombat 18:20 |
|
|
tamasir
Csatlakozott: 2014. március 24., hétfő 15:58 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budaörs
|
Hát lenne nekem is problémám az ecset algával. Nem bírok vele. 60 literes aki. 76 LED-es világítás Tápozás GA makró, micró 1 ml/nap Easy Carbo 1.5 ml/nap. Vízcsere heti 50%. A világítást megemeltem 10 órára mert a növények nem fejlődtek rendesen. A CO2 eddig 30 bubi/perc volt, most emeltem 50 bubi/percre. Az ecset megjelenik a fán, a nagy levelű növények levélszélén. Nem lehet fizikailag letisztítani. Min változtassak????? Köszönöm
|
2014. május 10., szombat 17:26 |
|
|