Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Akkor innentől kezdve csak egy kérdés újra Mivel teszteled a vizet csepp teszt csík teszt vagy van valami tartós teszted amit tudsz ajánlani? Csepp teszteket használunk , de ha valakinek komolyabb vizsgálat kell azt is megoldjuk : arzén stb.
2011. április 26., kedd 19:22 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
De jó Neked.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 26., kedd 19:11 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
Én jelenleg laborba küldöm! A kapcsolatom vegyész!:)
|
2011. április 26., kedd 18:57 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Papó tehát ha jól értelek itt nem a nitrát-foszfát mennyisége a lényeg hanem az egymáshoz képest az arányuk? Vagy az is számít mennyi van a vízben? Van erre valami szabály mondjuk pl. 1 liter vízben mennyi legyen a nitrát és mennyi legyen a foszfát mennyisége? Jah és még egy kérdés most ugye a erről a foszfátról van szó (PO4)? Hisz foszfát is lehet sokféle. Igen az arány nagyon fontos . De : Ha az akvárium vizében a nitrát jelenléte 25 mg/l, akkor az még kedvezőnek mondható. A magas nitráttartalom veszélyes ha 25mg/l -nél több .Az már káros lehet az élőlényekre , akkor már sok és részleges vízcserére van szükség. Ugyan is az élőlények szervezetében a nitrát nitritté alakul. A vérben az oxigén szállításáért felelős molekulát károsítja, így elégtelen oxigénellátást okoz. Akkor innentől kezdve csak egy kérdés újra Mivel teszteled a vizet csepp teszt csík teszt vagy van valami tartós teszted amit tudsz ajánlani?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 26., kedd 14:48 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
papó írta: kovka76 írta: Tudom,de csak félreírtam valamit és majdnem olyan mintha hazudnék. "majdnem olyan mintha hazudnék" Ez kizárt ! Aki ismer annak ez eszébe nem jutna.
|
2011. április 25., hétfő 21:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kovka76 írta: Tudom,de csak félreírtam valamit és majdnem olyan mintha hazudnék. "majdnem olyan mintha hazudnék" Ez kizárt ! Aki ismer annak ez eszébe nem jutna.
2011. április 25., hétfő 21:26 |
|
|
kovka76
|
Tudom,de csak félreírtam valamit és majdnem olyan mintha hazudnék.
|
2011. április 25., hétfő 21:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
No de Kovka ! Azért van ez a topic , hogy megbeszéljük.
2011. április 25., hétfő 20:53 |
|
|
kovka76
|
papó írta: SlyChocolate írta: papó írta: Ha a táblázatot használjuk a legtöbb algaprobléma megoldódik. Csak akkor veszem elő , ha valami probléma jelentkezik. Ha valami nem stimmel , akkor mérek egy nitrát és foszfát értéket. Vízcsere után újra és ekkor szoktam változtatni a macro összetételén . Érdemes pont ezért az alapanyogból -kálium foszfát, kálium nitrát stb- törzsoldatot készíteni és bármikor változtatható az arányuk. Kovkával üziztem ez ügyben mert engem is érdekel ez a dolog és gondolom nem sértődik meg ha az általam Neki küldött üzit ide bemásolom. " Tehát ahhoz, hogy működjön a dolog rendszeresen tesztelni kell mind a nitrát mind a foszfát szintet? Az 1:3 arányt, hogy értsem? Egy rész nitrát és ennek a háromszorosa a foszfát vagy fordítva? Vagy ha a nitrát és a foszfát értéket elosztom egymással az legyen 0.3333... tehát annyi mint amikor az 1-et osztom 3-mal? Jah és melyik értéket kell melyikkel osztani? A másik fontos dolog! Mivel és milyen sűrűn teszteled a vizet, cseppteszttel vagy valami tárcsás tartós teszttel ami a vízben van? További kérdés: Ha ezek az értékek változnak mikor mit kell tenni, hogy az alga inváziót elkerüljük? "Szóval csak ennyi kérdésem lenne a témában. Lehet hülyeségeket kérdeztem? Az arányt elnézthetted A helyes arány az 1:10. Tehát 1foszfát : 10 nitrát. Valamivel kevesebb foszfátot szoktam keverni , ha élőlények -értem alatta , halak stb.- vannak az akváriumban , hiszen az etetéssel valamennyivel nő a foszfát . Tapasztalatom szerint a foszfát inkább az előidézője a szakállas algáknak, melyektől nehezebb megszabadúlni. Ezért inkább az 1: 12 ill. 1: 13 arányt használom. Mérni csak akkor szoktam -és változtatni - ha valami probláma mégis van, amit ugye mink is okozhatunk-egy kis túletetés stb-. Bocsi SLY,én írtan félre 1:13.
|
2011. április 25., hétfő 19:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Papó tehát ha jól értelek itt nem a nitrát-foszfát mennyisége a lényeg hanem az egymáshoz képest az arányuk? Vagy az is számít mennyi van a vízben? Van erre valami szabály mondjuk pl. 1 liter vízben mennyi legyen a nitrát és mennyi legyen a foszfát mennyisége? Jah és még egy kérdés most ugye a erről a foszfátról van szó (PO4)? Hisz foszfát is lehet sokféle. Igen az arány nagyon fontos . De : Ha az akvárium vizében a nitrát jelenléte 25 mg/l, akkor az még kedvezőnek mondható. A magas nitráttartalom veszélyes ha 25mg/l -nél több .Az már káros lehet az élőlényekre , akkor már sok és részleges vízcserére van szükség. Ugyan is az élőlények szervezetében a nitrát nitritté alakul. A vérben az oxigén szállításáért felelős molekulát károsítja, így elégtelen oxigénellátást okoz.
2011. április 25., hétfő 19:22 |
|
|