Szerző |
Üzenet |
flotyesz
|
markkk írta: A black out az amikor lesötétítjük az egész akváriumot, esetemben 3 napig? így igaz CO kikapcs, tápozás nincs, haletetés nincs! és valami olyan takaróval takard le ami nem ereszti át a fényt! Ez egy hatásos módszer csak ajánlani tudom! utána pedig egy vízcsere! (én legalábbis csináltam) üdv
|
2014. április 15., kedd 21:03 |
|
|
markkk
|
A black out az amikor lesötétítjük az egész akváriumot, esetemben 3 napig?
|
2014. április 15., kedd 20:53 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
markkk írta: Sziasztok! Cianobaktérium ellen hogyan kell eljárni? Még csak nagyon kevés jelent meg de nem szeretném megvárni míg mindent ellep. Válaszotokat előre is köszönöm! Csinálj egy 3 napos black outot,az a legkíméletesebb módszer és eltünteti.
|
2014. április 15., kedd 17:10 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
markkk írta: Sziasztok! Cianobaktérium ellen hogyan kell eljárni? Még csak nagyon kevés jelent meg de nem szeretném megvárni míg mindent ellep. Válaszotokat előre is köszönöm! A nagyon picit mindenképp el kell távolítani manuálisan nagyon sok kiváltó oka lehet, alaposan át kell gondolnod mindent.. tápozás, vízcserék, ozmó-csapvíz arány .. stb Üdv
2014. április 15., kedd 15:59 |
|
|
markkk
|
Sziasztok! Cianobaktérium ellen hogyan kell eljárni? Még csak nagyon kevés jelent meg de nem szeretném megvárni míg mindent ellep. Válaszotokat előre is köszönöm!
|
2014. április 15., kedd 15:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
lakly írta: Sajnos abban az időszakban amikor sokakat elért a cyano, hozzám is betalált (nem létezik, hogy nem levegőn keresztül terjed). Érdekes módon a először tartósan a szívócső alján (belül a vízáramban) kezdet terjeszkedni. A talajban is láttam az üvegnél, de az minimális, és azt is eltávolítottam, de a szívócsőben 1-2 hét alatt visszatelepül. Próbáltam a baktopur kezelést, de meg sem kottyant neki. Valami jó megoldás kéne, mert most már ott is van ahol eddig nem volt. Ha Aseránal elvégezte a dolgát cucc akkor küldök Neked is. Napok kérdése.
2013. december 6., péntek 19:37 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
Sajnos abban az időszakban amikor sokakat elért a cyano, hozzám is betalált (nem létezik, hogy nem levegőn keresztül terjed). Érdekes módon a először tartósan a szívócső alján (belül a vízáramban) kezdet terjeszkedni. A talajban is láttam az üvegnél, de az minimális, és azt is eltávolítottam, de a szívócsőben 1-2 hét alatt visszatelepül. Próbáltam a baktopur kezelést, de meg sem kottyant neki. Valami jó megoldás kéne, mert most már ott is van ahol eddig nem volt.
|
2013. december 6., péntek 16:05 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Oksa.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 9., szerda 20:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Holnap délelőtt beszaladok. Mindegy mikor veszem a mintát, este, reggel? Fél liter viz elég a tesztekhez? Mindegy mikor veszel mintát , de tápozás előtt kellene. Fél liter elég lesz.
2013. január 9., szerda 20:42 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Holnap délelőtt beszaladok. Mindegy mikor veszem a mintát, este, reggel? Fél liter viz elég a tesztekhez?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 9., szerda 20:40 |
|
|