Szerző |
Üzenet |
Dredd07
Csatlakozott: 2011. március 17., csütörtök 19:33 Hozzászólások: 3
|
Szia Papó!
Holnap lesz két hetes az akvárium, egy sera daylight és sylvania grolux 2x15 W megvilágításom van egy 54 l medence fölött. Tropica tápot és carbot használok olyan formában, ahogy mondtátok az üzletben. Mint mondtam csak és kizárólag a lassú növésű anubiason van barna alga, máshol egy pötty sincs. 8 ékfoltos razbóra és 2 pici sziámi algaevőm van. Sera 130-as külső szűrő dolgozik kristálytiszta víz mellett.
|
2011. március 17., csütörtök 21:57 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
És még a leállított szűrőnél a Liqui Carbót az algára!
|
2011. március 17., csütörtök 21:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Dredd07 írta: Üdvözlöm!
Az anubias barterin megjelenő barna algák eltávolítására a mechanikus módszeren kvül van-e más megoldás? Az algák csak és kizárólag itt jelentek meg a levél széleken illetve a leveleken pont formájában.
Köszönettel Szia ! A barna alga okát kellene elsősorban megkeresni. Ahol megjelenik ott ammónia problémák vannak az akváriumban./ új akvárium indítása ill. túltelepítés vagy a nem elegendő megvilágítás- esetleg nem megfelelő színhőmérsékletü fénycső/. Az otocinclus affinis az egyik legjobb barna alga pusztító , de az ancik is szeretik.
2011. március 17., csütörtök 20:53 |
|
|
Dredd07
Csatlakozott: 2011. március 17., csütörtök 19:33 Hozzászólások: 3
|
Üdvözlöm!
Az anubias barterin megjelenő barna algák eltávolítására a mechanikus módszeren kvül van-e más megoldás? Az algák csak és kizárólag itt jelentek meg a levél széleken illetve a leveleken pont formájában.
Köszönettel
|
2011. március 17., csütörtök 19:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
jozefbox írta: itt a várva várt total , Sajna Álvány nélkül nem tudok jobb képet csinálni. 4 nappal a vízcsere után , a frontüveget a fényképmiatt letakarítottam. A segítségeket előre is köszönöm. Ma megbeszéltük a boltban. Ha valamivel elakadsz .. írj ..
2010. március 22., hétfő 19:03 |
|
|
jozefbox
|
itt a várva várt total , Sajna Álvány nélkül nem tudok jobb képet csinálni. 4 nappal a vízcsere után , a frontüveget a fényképmiatt letakarítottam. A segítségeket előre is köszönöm.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2010. március 22., hétfő 11:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jó lett volna az egész akváriumról egy kép.
A lótust nézve csak a "gyógyszer allergiára " tippelek én is.
2010. március 19., péntek 20:55 |
|
|
jozefbox
|
Sajna pont most cseréltem vizet és már le is tisztítottam a leveleket. mivel algák nem csak a növényeken vannak hanem az üveglapon is és ugyanolyan tipusú mint a növényen így a póluselzáródásra nem nagyon gyanakszom.
|
2010. március 19., péntek 8:42 |
|
|
ati
|
Szia, A costapur festékanyagokat is tartalmaz, amit abból is észre lehet venni, hogy kézre kerülve "megfesti" a bőrünket, vagyis a Lotus levelére rákerülve elzárja a pórusokat és ennek egyenes következménye a növény elrohadása. A tanácsom az, hogy vagdosd le a sérült leveleit és ha a gumója egészséges, akkor rendbe jön a növényed. A növények eltérő módon reagálnak a vegyszerekre , de mindenképpen károsítja őket mindegyik halgyógyszer. Azért jó lenne az akváriumról egy nagy-totál kép, legalább megnéznénk a többi növényedet is. Üdv.
|
2010. március 18., csütörtök 9:54 |
|
|
jozefbox
|
Üdv,
1 Hónapja Darakórosak lettek a halaim nem tudom mitől (Lejárt szavatosságu nitrivec- vagy az hogy váltottam csapvízre a Beta filteres víztől vagy valami más.... )
Kezeltem őket Costapurral (sera) ezután meggyógyultak de megjelentek az algák.
Először a fénycsőre gyanakodtam de azóta rájöttem hogy ezek az algák az árnyékban nem fejlődnek csak a fényben. volt hogy egy napra lekapcsoltam a villanyt és az algák negyede elpusztult. Lekapcsolnám egy hétre is de félek hogy tönkremegy a növényvilágom is.
Az algákról a fényképet csatolom
Probléma: Sötétzöld nyálkás színű algaréteg van a leveleken és az üvegen és az aljzaton is (kicsit kellemetlen szagú az alga) Kézzel végigsimítva a növényt, az alga elválik a növénytől . Kézi tisztítás után négy nappal szinte tleljesen belepik az akváriumomat
Akváriumom 80 Liter 2*15 W os serra fénycső (plant egyelőre nemsokára belekerül egy blue sky) vízcsere heti 10-15 liter ozmo mineralt saltal. lassamn egy hónapja A szűrőm az egy belső bioszűrő siporaxal meg tőzeggel Szumátrai díszmárnákat tartok hőfok 28-30 között PH 7 Kh 6 No2 0 No3 50
Valakinek van ötlete hogy ez vajon Cyano baktérum által jött létre mert sajana mikroszkópom nincsen és nem vagyok benne biztos ?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2010. március 17., szerda 16:41 |
|
|