|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 4:38
|
Vol.3 - Célállomás: Dél-Amerika
Szerző |
Üzenet |
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: A Sera nak direkt van vegyszere : http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... -100ml?p=0Más megoldás is létezik a víz színezésére és kevésbé kell pénzt költened. Pld az égerfa tobozokból szoktunk teát főzni. Jobb cucc nem is nagyon létezik . A növényi tápsó nem lesz ... szerintem .. A TPN t kell átalakítani egy kicsit , vagy pedig a más megoldás is szóba jöhet A Drak ot csak nem nézted át ? A sorok között érdemes olvasgatni Ez az égerfa toboz főzés nagy ötlet! Használni fogom, csak anyám meg ne lássa hogy a húsleveses edényben bugyog a toboz. De papó, értettem a célzást, még nem volt időm átolvasni, de fogom. Először még a mostani aksit kell elpattintanom, és utána indulhat a mandula...
|
2012. szeptember 16., vasárnap 8:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A Sera nak direkt van vegyszere : http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... -100ml?p=0Más megoldás is létezik a víz színezésére és kevésbé kell pénzt költened. Pld az égerfa tobozokból szoktunk teát főzni. Jobb cucc nem is nagyon létezik . A növényi tápsó nem lesz ... szerintem .. A TPN t kell átalakítani egy kicsit , vagy pedig a más megoldás is szóba jöhet A Drak ot csak nem nézted át ? A sorok között érdemes olvasgatni
2012. szeptember 15., szombat 20:35 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Mexx2 írta: Jól néz ki. Halakat miket gondoltál bele?
A hqi izzók azok a mélyebb területen is jobban leadják a fényerejüket mint a fénycsövek vgy rosszul tudom? Mert ha igen akkor lehet az jobb lenne. Köszi. Halak tekintetében corydoras-ok mindenképp lesznek, talán panda, sterbai, vagy habrosus. Egy hím és 2 nőstény, vagy 1-1 apistogramma-t is tervezek bele, és egy kisebb csapat neonhal, természetesen. Igen, jól tudod, hqi izzók esetében 50-60cm-es aksimagasságnál is simán lejut a fény az aljzatra. Jó magasról egy 70W-os hqi-val, hmm, lehet, tényleg működne Dobok fel egy képet, a magasságot hogyan képzeljétek el: Világoskék: 30cm Sötétebbkék: 40cm (magas) Water level test by [stevo], on Flickr
|
2012. szeptember 15., szombat 8:21 |
|
|
stevo
|
N-emy írta: Szia Stevo! Örülök ,hogy ismét elkaptad a fonalat .Szóval a fás elrendezésed nagyon szuper ,tényleg biotóp hangulata van. Pár falevéllel és a tőzegen átszűrt vízzel elég dél-amerikás lesz. Világításnak akár elég is lehet a 2x 24 W T5 ,amennyiben a biotópos sötét víz nem fog le sokat a fényből. bár azt hiszem George is hasonló fényerővel világította a sajátját. Kívánok sok sikert az új projecthez ,remélem mihamarabb láthatjuk . Volt egy kis kiesés, de most újult erővel vagyok. Régebben mangrove-ok voltak az aksiban, azok elvégezték a színezést, de most "kénytelen" leszek tőzeges szűrőanyagot használni. Talán Eheim Torfpellets a befutó?! Még eldől. A falevél, vagy catappa levelél 100 % hogy lesz benne, vagy tölgyfa, az is nagyon jól néz ki, bár kétség kívül biotóphoz nem sok köze van. Jaja, George ennél kisebb akit lőtt 2x24W-al, ha jól tudom. Bár kétség kívül a hqi/led világításnál a vízfelszín fodrozódása esetén az aljzaton megjelenő árnyék hihetetlen hangulatot ad az egésznek.
|
2012. szeptember 15., szombat 8:17 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jól néz ki. Halakat miket gondoltál bele?
A hqi izzók azok a mélyebb területen is jobban leadják a fényerejüket mint a fénycsövek vagy rosszul tudom? Mert ha igen akkor lehet az jobb lenne.
_________________ K.Tamás
|
2012. szeptember 15., szombat 8:02 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Szia Stevo! Örülök ,hogy ismét elkaptad a fonalat .Szóval a fás elrendezésed nagyon szuper ,tényleg biotóp hangulata van. Pár falevéllel és a tőzegen átszűrt vízzel elég dél-amerikás lesz. Világításnak akár elég is lehet a 2x 24 W T5 ,amennyiben a biotópos sötét víz nem fog le sokat a fényből. bár azt hiszem George is hasonló fényerővel világította a sajátját. Kívánok sok sikert az új projecthez ,remélem mihamarabb láthatjuk .
|
2012. szeptember 15., szombat 0:53 |
|
|
stevo
|
Mivel a régi aksi már árnyéka önmagának, így kivettem belőle a fákat és elkezdtem velük játszani, azt hiszem 15-20 perc dzsúdózás után a fákkal megtaláltam a végleges scape-et... Az aksi nemcsak méretre változik, hanem új helyre is költözik, nagyon közel hozzám, szinte az orrom elé, a fehér lap alatta jelzi a 70x30 alapterületet. Szárazon így nézne ki: (sorry a kis algamaradékért a fán ) Hardscape view from my chair by [stevo], on Flickr Hardscape front view by [stevo], on Flickr
|
2012. szeptember 14., péntek 23:37 |
|
|
stevo
|
Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy elindítom a naplót a következő projektemről, mely nem kapcsolódik annyira a csúcsrajáratott növényes akváriumokhoz, de a határon mozgok, ígérem. Ahogy címben is olvasható a célállomás: Dél-Amerika, már próbálkoztam hasonlóval, de azóta okosabb lettem jópár dologban, és tudom, hogy mit kell változtassak a jobb eredmény érdekében. Nem kell atomfizikusnak lenni, de kitalálható, hogy egyfajta biotóp akváriumot tervezek, ami persze tökéletes nem lehet, így inkább biotóp jellegűnek mondanám. Persze a spanyolviaszt nem én találtam fel, hanem egy angol akvakertész George Farmer, akinek is a Rio Negro inspirálta biotópja annyira lenyűgözött, hogy elhatároztam én is ilyet szeretnék, nem is szeretnék, akarok! Ő egy növényes akváriumot, vagy inkább akváriumot növényekkel ötvözött a fekete vizű Rio Negro biotóp sajátosságokkal és voila'. (Persze azért nem ilyen egyszerű...) Jelen pillanatban a tervezési stádiumban vagyok, így sok minden változhat, számítok rátok is, hogy öreg fejemet a jó irányba terelitek, pár világmegváltó ötlettel! Nézzük most hogyan képzelem el: AKVÁRIUM70x30x30 vagy 70x30x40 Bruttó 63 liter vagy 84 liter SZŰRÉSTetratec EX1200 VILÁGÍTÁSNagy dilemma... nem tudom még led/hqi/t5/t8 FŰTÉSJager 50W vagy Jager 100W HŰTÉSLakásklíma ALJZATHomok vagy Kvarchomok JBL Aquabasis Plus + Akadama DEKORÁCIÓRed moor fák + falevelek TÁPOZÁSGreen Aqua Micro + Macro Még elválik, vagy cserélem a TPN, TPN+-ra Easy Carbo Co2: nincs FLORA Echinodorus tenellus Echinodorus bolivianus Cabomba caroliniana Ceratophyllum submersum FAUNACorydoras Apistogramma Paracheirodon Minden hozzászólást, kommentet köszönök előre is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stevo 2012. szeptember 14., péntek 23:38-kor.
|
2012. szeptember 14., péntek 23:35 |
|
|