|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 4:43
|
Vol.3 - Célállomás: Dél-Amerika
Szerző |
Üzenet |
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: stevo írta: papó írta: Egy jó asszimetrikus foglalat simán bevilágít 70x30x30 at. Ettől ne félj. Én hiszek Neked! Frankó hqi-val sosem volt még dolgom. Akkor a rövidebb oldalra/oldalon kell valahogy felhekkelnem, és akkor onnan "átlövi" a medencét. Egy ilyen lámpa súlyra mennyi kb. ? Most már csak egy dilemma van, az ára... Holnap megmérek egy lámpát ha gondolod , de egy dupla fénycsöves armatúránál nem sokkal nehezebb. Rendben, ha nem nagy gond, megköszönném, csak úgy hozzávetőlegesen gondolnám.
|
2012. szeptember 16., vasárnap 22:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevo írta: papó írta: Egy jó asszimetrikus foglalat simán bevilágít 70x30x30 at. Ettől ne félj. Én hiszek Neked! Frankó hqi-val sosem volt még dolgom. Akkor a rövidebb oldalra/oldalon kell valahogy felhekkelnem, és akkor onnan "átlövi" a medencét. Egy ilyen lámpa súlyra mennyi kb. ? Most már csak egy dilemma van, az ára... Holnap megmérek egy lámpát ha gondolod , de egy dupla fénycsöves armatúránál nem sokkal nehezebb.
2012. szeptember 16., vasárnap 22:02 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: Egy jó asszimetrikus foglalat simán bevilágít 70x30x30 at. Ettől ne félj. Én hiszek Neked! Frankó hqi-val sosem volt még dolgom. Akkor a rövidebb oldalra/oldalon kell valahogy felhekkelnem, és akkor onnan "átlövi" a medencét. Egy ilyen lámpa súlyra mennyi kb. ? Most már csak egy dilemma van, az ára...
|
2012. szeptember 16., vasárnap 21:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egy jó asszimetrikus foglalat simán bevilágít 70x30x30 at. Ettől ne félj.
2012. szeptember 16., vasárnap 21:43 |
|
|
stevo
|
papó írta: stevo írta: papó írta: Dehogy is kérdezel hülyeségeket. Nem veszíti el a színét a víz. Nem beszélve arról , hogy mivel az uv sugaraknak a behatolását a víz alá nagymértékben csökkenti így nyugodtan használhatsz 70 W HQI lámpát. Tehát a HQI a megoldás. De a HQI inkább pontszerű fényforrás, hogy fogja nekem a 70cm hosszú aksimat bevilágítani? Attól nem félek, hogy melegszik, mert távol lenne a víztől, attól viszont, hogy csak egy helyen van fény, attól annál jobban... Nagyon zavaros amit írtál .. hogy lenne pontszerű ??? Mire való a reflektorral ellátott foglalat ? Ezen is 70 w HQÍ van : viewtopic.php?f=35&t=659&p=17145#p17145Kb a Te akvárium méreted. Úgy értem, hogy az én akvárium hosszúságomhoz/szélességemhez az 1x 70W hqi nem elég, túl sok lenne a sötétebb rész, ahova nem világít a lámpa. A pontszerűt meg arra értettem, hogy 1 pontból jön a fény, míg egy fénycső vonalmenti fényforrás. Szerintem az én aksim 2x olyan széles, mint Bevi-é.
|
2012. szeptember 16., vasárnap 21:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
stevo írta: papó írta: Dehogy is kérdezel hülyeségeket. Nem veszíti el a színét a víz. Nem beszélve arról , hogy mivel az uv sugaraknak a behatolását a víz alá nagymértékben csökkenti így nyugodtan használhatsz 70 W HQI lámpát. Tehát a HQI a megoldás. De a HQI inkább pontszerű fényforrás, hogy fogja nekem a 70cm hosszú aksimat bevilágítani? Attól nem félek, hogy melegszik, mert távol lenne a víztől, attól viszont, hogy csak egy helyen van fény, attól annál jobban... Nagyon zavaros amit írtál .. hogy lenne pontszerű ??? Mire való a reflektorral ellátott foglalat ? Ezen is 70 w HQÍ van : viewtopic.php?f=35&t=659&p=17145#p17145Kb a Te akvárium méreted.
2012. szeptember 16., vasárnap 21:31 |
|
|
stevo
|
papó írta: Dehogy is kérdezel hülyeségeket. Nem veszíti el a színét a víz. Nem beszélve arról , hogy mivel az uv sugaraknak a behatolását a víz alá nagymértékben csökkenti így nyugodtan használhatsz 70 W HQI lámpát. Tehát a HQI a megoldás. De a HQI inkább pontszerű fényforrás, hogy fogja nekem a 70cm hosszú aksimat bevilágítani? Attól nem félek, hogy melegszik, mert távol lenne a víztől, attól viszont, hogy csak egy helyen van fény, attól annál jobban...
|
2012. szeptember 16., vasárnap 21:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
stevo írta: papó írta: Egy marék égerfa tobozt egy kis fémcsuporban alaposan főzzél ki./ nem kell ehhez lábos / A forrás után még vagy két percet "rotyogtasd " . Ha lehűlt a főzet az egészet öntsd hozzá vagy 3 liter lágy vízhez. Tedd el pár hétre míg kristálytisztára le nem tisztul . Ezután tetszés szerint használhatod. Ha halványbarna az akvárium vize azt imádni fogják a dél-amerikai halak. Annó a vörös neont tenyésztettem ezzel a módszerrel. Soha nem kellett mérnem a víz savasságát szemre mehetett a tényészmedence vize. Az olcsó jó dolgokat el akarják felejtetni a hobbistával is, hogy költsd a pénzed. Pedig sok- sőt a legtöbb - esetben jobbak vagy ugyanazok, mint amiért ezreseket kérnek. Nagyon szépen köszönöm! Használni fogom! Amúgy ez a "színezett víz" kb. meddig tartja meg a színét? Vagy nem veszti el? Lehet hülyeséget kérdezek. Világításról mit gondolsz? 63 lityóhoz, 2x24W már jó lenne, nem? megfelelő magasságban, de egy jófajta hqi-nak is örülnék, csak az a baj, hogy 70w a legkisebb, az úgy meg para... LED-el szintén el tudnám érni ezt a hatást (aljzaton árnyjáték), de nincs ötletem... Dehogy is kérdezel hülyeségeket. Nem veszíti el a színét a víz. Nem beszélve arról , hogy mivel az uv sugaraknak a behatolását a víz alá nagymértékben csökkenti így nyugodtan használhatsz 70 W HQI lámpát. Tehát a HQI a megoldás.
2012. szeptember 16., vasárnap 21:06 |
|
|
stevo
|
papó írta: Egy marék égerfa tobozt egy kis fémcsuporban alaposan főzzél ki./ nem kell ehhez lábos / A forrás után még vagy két percet "rotyogtasd " . Ha lehűlt a főzet az egészet öntsd hozzá vagy 3 liter lágy vízhez. Tedd el pár hétre míg kristálytisztára le nem tisztul . Ezután tetszés szerint használhatod. Ha halványbarna az akvárium vize azt imádni fogják a dél-amerikai halak. Annó a vörös neont tenyésztettem ezzel a módszerrel. Soha nem kellett mérnem a víz savasságát szemre mehetett a tényészmedence vize. Az olcsó jó dolgokat el akarják felejtetni a hobbistával is, hogy költsd a pénzed. Pedig sok- sőt a legtöbb - esetben jobbak vagy ugyanazok, mint amiért ezreseket kérnek. Nagyon szépen köszönöm! Használni fogom! Amúgy ez a "színezett víz" kb. meddig tartja meg a színét? Vagy nem veszti el? Lehet hülyeséget kérdezek. Világításról mit gondolsz? 63 lityóhoz, 2x24W már jó lenne, nem? megfelelő magasságban, de egy jófajta hqi-nak is örülnék, csak az a baj, hogy 70w a legkisebb, az úgy meg para... LED-el szintén el tudnám érni ezt a hatást (aljzaton árnyjáték), de nincs ötletem...
|
2012. szeptember 16., vasárnap 20:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egy marék égerfa tobozt egy kis fémcsuporban alaposan főzzél ki./ nem kell ehhez lábos / A forrás után még vagy két percet "rotyogtasd " . Ha lehűlt a főzet az egészet öntsd hozzá vagy 3 liter lágy vízhez. Tedd el pár hétre míg kristálytisztára le nem tisztul . Ezután tetszés szerint használhatod. Ha halványbarna az akvárium vize azt imádni fogják a dél-amerikai halak. Annó a vörös neont tenyésztettem ezzel a módszerrel. Soha nem kellett mérnem a víz savasságát szemre mehetett a tényészmedence vize. Az olcsó jó dolgokat el akarják felejtetni a hobbistával is, hogy költsd a pénzed. Pedig sok- sőt a legtöbb - esetben jobbak vagy ugyanazok, mint amiért ezreseket kérnek.
2012. szeptember 16., vasárnap 10:47 |
|
|