|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:53
|
Vol.3 - Célállomás: Dél-Amerika
Szerző |
Üzenet |
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: stevo írta: novenyesakvariumok írta: Mióta számít a "ADA Rio Negro Sand" etalonnak? Maximum Törökbálinton az az etalon, de ott is csak azért, mert másféle szemcseméret(más termék) nincs a kínálatban.... Komolyra fordítva a szót, szerintem mindegy melyiket válaszod, mindnek vannak előnyei, és hátrányai is. Én a legnagyobb szemcséset választanám, könnyebben járjon benne a víz Félreértések elkerülése végett, nem azért mondtam, kérdeztem az ADA Rio Negro Sand-et, mert etalon termék, hanem mert tudtommal azt a Rio Negro folyó felső folyásából "termelték" ki, és akkor azonos szemcseméretű talajt raknék az aksiba, mint a természetben, bár ez a legkisebb gond, de felmerült kérdés gyanánt, és próbálnék biotóp vonalon maradni. Az azóta érkezett kommentek alapján a 0,4 - 1,0mm lett a befutó, nekem is szimpatikus, köszönöm a segítséget. " a Rio Negro folyó felső folyásából "termelték" ki" Ez csak egy fantázianév. Jelzem nem is rossz elnevezés , hiszen a képek alapján hasonló színe van a talajnak. Kérdés persze , hogy kimosva mennyire marad vöröses. Akkor át lettem verve, vmi külföldi oldalon, egy az egyben ezt olvastam... de végülis mindegy. Ma hozott a futár egy nagyobb csomagot vidékről, hamarosan képpel is jelentkezem.
|
2012. október 1., hétfő 21:37 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
papó írta: novenyesakvariumok írta: zeppelin, papó: miért választottátok a kettes megoldást, ha szabad kérdeznem? Én is meg szeretnék világosodni:) Mert én azt használok sok akváriumba , Laci meg a barátom Kitűnően lehet bele ültetni , a baciknak még jól átjárható , természetes és könnyen takarítható , nem áll még össze , de nem is túl laza .
|
2012. október 1., hétfő 21:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevo írta: novenyesakvariumok írta: Mióta számít a "ADA Rio Negro Sand" etalonnak? Maximum Törökbálinton az az etalon, de ott is csak azért, mert másféle szemcseméret(más termék) nincs a kínálatban.... Komolyra fordítva a szót, szerintem mindegy melyiket válaszod, mindnek vannak előnyei, és hátrányai is. Én a legnagyobb szemcséset választanám, könnyebben járjon benne a víz Félreértések elkerülése végett, nem azért mondtam, kérdeztem az ADA Rio Negro Sand-et, mert etalon termék, hanem mert tudtommal azt a Rio Negro folyó felső folyásából "termelték" ki, és akkor azonos szemcseméretű talajt raknék az aksiba, mint a természetben, bár ez a legkisebb gond, de felmerült kérdés gyanánt, és próbálnék biotóp vonalon maradni. Az azóta érkezett kommentek alapján a 0,4 - 1,0mm lett a befutó, nekem is szimpatikus, köszönöm a segítséget. " a Rio Negro folyó felső folyásából "termelték" ki" Ez csak egy fantázianév. Jelzem nem is rossz elnevezés , hiszen a képek alapján hasonló színe van a talajnak. Kérdés persze , hogy kimosva mennyire marad vöröses.
2012. október 1., hétfő 21:15 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
novenyesakvariumok írta: Mióta számít a "ADA Rio Negro Sand" etalonnak? Maximum Törökbálinton az az etalon, de ott is csak azért, mert másféle szemcseméret(más termék) nincs a kínálatban.... Komolyra fordítva a szót, szerintem mindegy melyiket válaszod, mindnek vannak előnyei, és hátrányai is. Én a legnagyobb szemcséset választanám, könnyebben járjon benne a víz Félreértések elkerülése végett, nem azért mondtam, kérdeztem az ADA Rio Negro Sand-et, mert etalon termék, hanem mert tudtommal azt a Rio Negro folyó felső folyásából "termelték" ki, és akkor azonos szemcseméretű talajt raknék az aksiba, mint a természetben, bár ez a legkisebb gond, de felmerült kérdés gyanánt, és próbálnék biotóp vonalon maradni. Az azóta érkezett kommentek alapján a 0,4 - 1,0mm lett a befutó, nekem is szimpatikus, köszönöm a segítséget.
|
2012. október 1., hétfő 21:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
novenyesakvariumok írta: zeppelin, papó: miért választottátok a kettes megoldást, ha szabad kérdeznem? Én is meg szeretnék világosodni:) Mert én azt használok sok akváriumba , Laci meg a barátom Kitűnően lehet bele ültetni , a baciknak még jól átjárható , természetes és könnyen takarítható , nem áll még össze , de nem is túl laza .
2012. október 1., hétfő 19:37 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
zeppelin, papó: miért választottátok a kettes megoldást, ha szabad kérdeznem? Én is meg szeretnék világosodni:)
|
2012. október 1., hétfő 19:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
2.: 0,4 - 1,0mmEzt ajánlom én is ha beledumálhatok
2012. október 1., hétfő 18:30 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
stevo írta: Találtam egy helyet, ahol nagy választékban kapható kvarchomok. Próbáltam utánanézni, hogy az ADA Rio Negro Sand szemcsemérete mekkora, de nem találtam semmi infót. Úgyhogy szerintetek melyiket illene/kellene választanom?
Szemcseméretek: 1.: 0,2 - 0,6mm 2.: 0,4 - 1,0mm 3.: 0,8 - 1,6mm 4.: 1 - 3mm A hármas a megoldás a rejtvényre, én viszont a kettest erőltetném. Biológiailag az a jobb.
|
2012. október 1., hétfő 16:25 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Mióta számít a "ADA Rio Negro Sand" etalonnak? Maximum Törökbálinton az az etalon, de ott is csak azért, mert másféle szemcseméret(más termék) nincs a kínálatban.... Komolyra fordítva a szót, szerintem mindegy melyiket válaszod, mindnek vannak előnyei, és hátrányai is. Én a legnagyobb szemcséset választanám, könnyebben járjon benne a víz
|
2012. október 1., hétfő 15:44 |
|
|
stevo
|
Találtam egy helyet, ahol nagy választékban kapható kvarchomok. Próbáltam utánanézni, hogy az ADA Rio Negro Sand szemcsemérete mekkora, de nem találtam semmi infót. Úgyhogy szerintetek melyiket illene/kellene választanom?
Szemcseméretek: 1.: 0,2 - 0,6mm 2.: 0,4 - 1,0mm 3.: 0,8 - 1,6mm 4.: 1 - 3mm
|
2012. október 1., hétfő 15:38 |
|
|