Ma Dorcival (barátnőmmel) mi is tiszteletünket tettük a Terraplaza-n, eddig csak a gigantea-n voltunk, ahhoz képest ez jelentős visszalépés szerintem. A sorbanállás, a tömegnyomor, a helyenként szervezetlenség. Illetve a sok terrarista egyeduralma
Nah, de persze nem jöttünk el üres kézzel, a biotóp őrületemnek hála: Echinodorus Bleheri és Spathiphyllum-al bővítettük a növények listáját, sajnos limnobium-ot nem találtuk, illetve egy helyen, de baromi drágán...
Kavicsos kollégának hála, 15 kilónyi lávakő is itt pihen a felső szinten. Persze a hazafuvarozása bkv expresszel nem volt kellemes, de megérte!
Nagggggyon komoly, beleszerettem a lávakőbe! hihetetlen textúrája van, és lehet vele játszani eleget.
De, hogy is van ez?? Nem biotóp lesz? Minek ide lávakő? Háát kéremszépen biotóp lesz, de nem csak az... Úgy döntöttem hosszas vívódás után, hogy megtartom a régi akváriumomat, ami igencsak lowtech-ként fog üzemelni, de lesz új aksi is, ami inkább idevaló a fórumra! A következőképpen állunk most:
I. AKVÁRIUM - BIOTÓPMéret: 80x35x50 - bruttó 140 liter
Szűrés: Eheim 2010 - hamarosan csere
Világítás: Exo Terra Glow Light - hamarosan csere
Berendezés: red moor ágak + catappa levelek
Aljzat: finom homok
növények: Echinodorus Bleheri , Spathiphyllum - hamarosan: Limnobium laevigatum, salvinia natans + ?
extra: Ultrahangos hidegpárásító
II. AKVÁRIUM - NÖVÉNYESMéret: 70x30x35 - bruttó 73,5 liter
Szűrés: Tetratec EX1200
Világítás: Hagen Glo 2x24W
Berendezés: lávakövek
Aljzat: Akadama + dekorhomok
növények: Eleocharis parvula + mohák
Képek hamarosan!