Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Természetesen az a lényeg , hogy Te legyél vele megelégedve. A Riccia -szerintem- azért nem maradt meg , mert belefülledt a sűrű anyagba , nem kapott elég fényt és áramlást. /Ne bízz az intenetben / Gondolj arra , hogy ez egy víz felszínen úszó növény . No ott mennyi fényt kaphat és minden áramlásban részesül. Egy hajhálóval sikeresebb lett volna a próbálkozás . Remélem azért látunk még Tőled Riccia mezőt . A mostani akváriumba azért elférne egy kis háttér növény
2013. február 23., szombat 19:42 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
a sávfelező kimaratt
|
2013. február 23., szombat 18:52 |
|
|
veronica
Csatlakozott: 2012. szeptember 8., szombat 19:45 Hozzászólások: 25 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Újra változás történt nemrégen. Mivel a Riccia nem maradt meg, így úgy döntöttem kiveszem... : ) Helyette növény nem került be. A háttérbe a régi kő helyére láva köveket raktam be és másmilyen színű talajból ki alakítottam egy utat. Nekem és a környezetemben lévőknek tetszik, és ez a lényeg Csatolmány: 2013-02-16 19.18.08.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
_________________ Turóczi Veronika
|
2013. február 23., szombat 18:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
veronica írta: Fordított esetben "biztos..." én is jókat nevettem volna... ; )
Jajj , nem akartalak megbántani , de ilyet még nem láttam. Egymástól tanulunk ..
2013. január 20., vasárnap 21:49 |
|
|
veronica
Csatlakozott: 2012. szeptember 8., szombat 19:45 Hozzászólások: 25 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: papó írta: SlyChocolate írta: Az a zöld háló mi célt szolgál? Védi a füvet a kecskéktől ? Nem bíroooom,meghalok a nevetéstől Fordított esetben "biztos..." én is jókat nevettem volna... ; )
_________________ Turóczi Veronika
|
2013. január 20., vasárnap 21:45 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Az a zöld háló mi célt szolgál? Védi a füvet a kecskéktől ? Nem bíroooom,meghalok a nevetéstől
|
2013. január 20., vasárnap 21:06 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akinél megláttam a megoldást: Kezdetben Jelen:
_________________ Sólyom Gábor
|
2013. január 19., szombat 23:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
DeKol írta: papó írta: Most komolyan . mi célból van bent a háló ? Papótól kapott alapanyagot tartja a talaj szinten. Vera olyasmit akar mint ami nekem volt régen a kicsi akvárium /Riccia szőnyeg/. Viszont a damilos megoldás nálam még eléggé kiforratlan volt mert egy idő után engedetlenül elvágta a damil a növényt és felszállt.Sokat gondolkoztam ezen hogy mégis hogy lehetne stabilabban lent tartani.Végül belebotlottam egy angol fórumon ahol a srác is szúnyoghálót használt a riccia helyben marasztalásához.Több hónap elteltével még mindig megvan neki a szőnyeg.Szerencsére én már régebben használtam moha tartására régebbi szúnyoghálót és akkor semmi meg azóta se semmi gond nem jelentkezett.Tegnap este a papótól kapott alapanyaggal neki estünk hogy na most megcsináljuk.A háló két rétegbe van. Alsó réteg fölé került egy kis bazalt / ami az akva talaja/ utána a riccia meg a plusz moha. Majd felső rétegnek meg a háló másik fele.Ezt utána Vera körbevarta, majd keresztbe is.Így kaptunk egy szép kis szendvicset.Remélhetőleg jó megoldást választottunk.Most eléggé furán néz ki az akvárium de remélem hogy sikeres lesz a próbálkozás. Nos erre nagyon kíváncsi vagyok . Drukkolok
2013. január 19., szombat 23:07 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Most komolyan . mi célból van bent a háló ? Papótól kapott alapanyagot tartja a talaj szinten. Vera olyasmit akar mint ami nekem volt régen a kicsi akvárium /Riccia szőnyeg/. Viszont a damilos megoldás nálam még eléggé kiforratlan volt mert egy idő után engedetlenül elvágta a damil a növényt és felszállt.Sokat gondolkoztam ezen hogy mégis hogy lehetne stabilabban lent tartani.Végül belebotlottam egy angol fórumon ahol a srác is szúnyoghálót használt a riccia helyben marasztalásához.Több hónap elteltével még mindig megvan neki a szőnyeg.Szerencsére én már régebben használtam moha tartására régebbi szúnyoghálót és akkor semmi meg azóta se semmi gond nem jelentkezett.Tegnap este a papótól kapott alapanyaggal neki estünk hogy na most megcsináljuk.A háló két rétegbe van. Alsó réteg fölé került egy kis bazalt / ami az akva talaja/ utána a riccia meg a plusz moha. Majd felső rétegnek meg a háló másik fele.Ezt utána Vera körbevarta, majd keresztbe is.Így kaptunk egy szép kis szendvicset.Remélhetőleg jó megoldást választottunk.Most eléggé furán néz ki az akvárium de remélem hogy sikeres lesz a próbálkozás.
_________________ Sólyom Gábor
|
2013. január 19., szombat 22:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Most komolyan . mi célból van bent a háló ?
2013. január 19., szombat 21:09 |
|
|