|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:48
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
papó írta: zoi írta: Tegnap újra hadrendbe állítottam a CO2 reaktoromat. Bízom benne, hogy ez is elég lesz az ecset alga visszaszorításához. Másik témában tárgyaltuk a világítást, egyelőre maradok a fénycsövek cseréjénél, a komplett világításcserét elnapoltam. Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774 T5 24W 6500K egyébként
Érdekesség: Egy ideje a halaim mindig a jobb hátsó sarokban bandáztak, úgy vettem észre valamitől beijedtek. Gondoltam valami vízparaméterre, fényre, bár konkrét lépést nem tettem az ügyben. Tegnap viszont, hogy kivettem a difit, láss csodát egyből előre merészkedtek, és újra úszkálnak az aki frontjánál. Valamiért beijedtek a diffúzortól. A Silvania fénycsövek nagyon jók . Én is a CO2 mennyiségére gyanakodom . Egy kis levegőztetés éjszaka ?
2015. április 30., csütörtök 19:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Tegnap újra hadrendbe állítottam a CO2 reaktoromat. Bízom benne, hogy ez is elég lesz az ecset alga visszaszorításához. Másik témában tárgyaltuk a világítást, egyelőre maradok a fénycsövek cseréjénél, a komplett világításcserét elnapoltam. Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774 T5 24W 6500K egyébként
Érdekesség: Egy ideje a halaim mindig a jobb hátsó sarokban bandáztak, úgy vettem észre valamitől beijedtek. Gondoltam valami vízparaméterre, fényre, bár konkrét lépést nem tettem az ügyben. Tegnap viszont, hogy kivettem a difit, láss csodát egyből előre merészkedtek, és újra úszkálnak az aki frontjánál. Valamiért beijedtek a diffúzortól. A Silvania fénycsövek nagyon jók . Én is a CO2 mennyiségére gyanakodom .
2015. április 30., csütörtök 18:00 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Nem hiszem, ugyanis a reaktor után még vissza is vettem, mikor olvastam itt a fórumon, hogy Papó mennyivel tolja. Nem volt 2 buborék/mp. Nem pipáltak a halak, és garnélaszökés sem volt, pedig azért vagy 2 hónapig biztos ment a difi. Bár drop checkert egy jó ideje már nem használok. Azt is azóta mióta visszavettem a CO2-t.
|
2015. április 30., csütörtök 13:39 |
|
|
jack
|
zoi írta: Tegnap újra hadrendbe állítottam a CO2 reaktoromat. Bízom benne, hogy ez is elég lesz az ecset alga visszaszorításához. Másik témában tárgyaltuk a világítást, egyelőre maradok a fénycsövek cseréjénél, a komplett világításcserét elnapoltam. Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774 T5 24W 6500K egyébként
Érdekesség: Egy ideje a halaim mindig a jobb hátsó sarokban bandáztak, úgy vettem észre valamitől beijedtek. Gondoltam valami vízparaméterre, fényre, bár konkrét lépést nem tettem az ügyben. Tegnap viszont, hogy kivettem a difit, láss csodát egyből előre merészkedtek, és újra úszkálnak az aki frontjánál. Valamiért beijedtek a diffúzortól. Túltolhattad a co2-t és ezért bújtak a halak . Egyébként a sok co2 segíti az algásodást .
|
2015. április 30., csütörtök 13:16 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Tegnap újra hadrendbe állítottam a CO2 reaktoromat. Bízom benne, hogy ez is elég lesz az ecset alga visszaszorításához. Másik témában tárgyaltuk a világítást, egyelőre maradok a fénycsövek cseréjénél, a komplett világításcserét elnapoltam. Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774 T5 24W 6500K egyébként
Érdekesség: Egy ideje a halaim mindig a jobb hátsó sarokban bandáztak, úgy vettem észre valamitől beijedtek. Gondoltam valami vízparaméterre, fényre, bár konkrét lépést nem tettem az ügyben. Tegnap viszont, hogy kivettem a difit, láss csodát egyből előre merészkedtek, és újra úszkálnak az aki frontjánál. Valamiért beijedtek a diffúzortól.
|
2015. április 30., csütörtök 10:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Nincs tesztem, de utánaolvasgatva nekem is volt egy ilyen gyanúm. Megpróbálok tesztet keríteni. Milyet ajánlasz, vagy midegy? Tudod én Serat használok Arra gyanakodom sok a vas és az bizony képes ilyen galibát okozni . Előbb jön a fonal alga azután a többi .
2015. április 27., hétfő 20:05 |
|
|
zoi
|
Nincs tesztem, de utánaolvasgatva nekem is volt egy ilyen gyanúm. Megpróbálok tesztet keríteni. Milyet ajánlasz, vagy midegy?
|
2015. április 27., hétfő 19:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: papó írta: Mitől lett ecseted ? Jó kérdés... leginkább az akvárium első részében van, a bal oldalon gondoltam a nagy áramlás miatt lehet, de jobb oldalon a beömlő alatt is megjelent a parvula szálakon, aztán a köveken is egyre több helyen. Carboval tüneti kezelést végzek, de nem akar szűnni. Takarítottam szűrőt, próbáltam minél több mulmot is összeszedni, de nem tűnik jó megoldásnak. Még a difis CO2 beoldásra tudok gondolni, lehet, hogy nem valami egyenletes a szint az akvában. Próbálok majd jövő hónapban új csöveket keríteni a quad lámpába, és megpróbálom helyrerakni a reaktoromat, hátha megoldja a helyzetet. A csőcsere után lehet, hogy picit erőteljesebb CO2 beoldásra lesz szükség... Ha van tipp, hogy mitől lehet az ecsetem, szívesen meghallgatom! Ja és hogy mire gondoltál, az előző hozzászólásodban papó írta: Ha baloldalt a kövek magassága alá nyírod a növényeket A bal hátsó stemeket a kövek alá nyírjam? Egyelőre hagyom picit nőni őket, aztán visszavágom, és újraültetem. Remélem a hónap végére összejön egy versenyfotó-féleség. Vasat tudnál mérni Zoi ?
2015. április 27., hétfő 15:00 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
Így is tetszik az akváriumod Zoi . Szerintem áramlás lesz a bűnös .
|
2015. április 27., hétfő 14:45 |
|
|
zoi
|
papó írta: Mitől lett ecseted ? Jó kérdés... leginkább az akvárium első részében van, a bal oldalon gondoltam a nagy áramlás miatt lehet, de jobb oldalon a beömlő alatt is megjelent a parvula szálakon, aztán a köveken is egyre több helyen. Carboval tüneti kezelést végzek, de nem akar szűnni. Takarítottam szűrőt, próbáltam minél több mulmot is összeszedni, de nem tűnik jó megoldásnak. Még a difis CO2 beoldásra tudok gondolni, lehet, hogy nem valami egyenletes a szint az akvában. Próbálok majd jövő hónapban új csöveket keríteni a quad lámpába, és megpróbálom helyrerakni a reaktoromat, hátha megoldja a helyzetet. A csőcsere után lehet, hogy picit erőteljesebb CO2 beoldásra lesz szükség... Ha van tipp, hogy mitől lehet az ecsetem, szívesen meghallgatom! Ja és hogy mire gondoltál, az előző hozzászólásodban papó írta: Ha baloldalt a kövek magassága alá nyírod a növényeket A bal hátsó stemeket a kövek alá nyírjam? Egyelőre hagyom picit nőni őket, aztán visszavágom, és újraültetem. Remélem a hónap végére összejön egy versenyfotó-féleség.
|
2015. április 27., hétfő 13:57 |
|
|