Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:48

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Következő
 Út a vadonba 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

papó írta:
zoi írta:
Tegnap újra hadrendbe állítottam a CO2 reaktoromat. Bízom benne, hogy ez is elég lesz az ecset alga visszaszorításához. Másik témában tárgyaltuk a világítást, egyelőre maradok a fénycsövek cseréjénél, a komplett világításcserét elnapoltam.
Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774
T5 24W 6500K egyébként

Érdekesség: Egy ideje a halaim mindig a jobb hátsó sarokban bandáztak, úgy vettem észre valamitől beijedtek. Gondoltam valami vízparaméterre, fényre, bár konkrét lépést nem tettem az ügyben. Tegnap viszont, hogy kivettem a difit, láss csodát egyből előre merészkedtek, és újra úszkálnak az aki frontjánál. Valamiért beijedtek a diffúzortól.

A Silvania fénycsövek nagyon jók .
Én is a CO2 mennyiségére gyanakodom .

Egy kis levegőztetés éjszaka ?

2015. április 30., csütörtök 19:36
Adminisztrátor

zoi írta:
Tegnap újra hadrendbe állítottam a CO2 reaktoromat. Bízom benne, hogy ez is elég lesz az ecset alga visszaszorításához. Másik témában tárgyaltuk a világítást, egyelőre maradok a fénycsövek cseréjénél, a komplett világításcserét elnapoltam.
Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774
T5 24W 6500K egyébként

Érdekesség: Egy ideje a halaim mindig a jobb hátsó sarokban bandáztak, úgy vettem észre valamitől beijedtek. Gondoltam valami vízparaméterre, fényre, bár konkrét lépést nem tettem az ügyben. Tegnap viszont, hogy kivettem a difit, láss csodát egyből előre merészkedtek, és újra úszkálnak az aki frontjánál. Valamiért beijedtek a diffúzortól.

A Silvania fénycsövek nagyon jók .
Én is a CO2 mennyiségére gyanakodom .

2015. április 30., csütörtök 18:00

Nem hiszem, ugyanis a reaktor után még vissza is vettem, mikor olvastam itt a fórumon, hogy Papó mennyivel tolja. Nem volt 2 buborék/mp. Nem pipáltak a halak, és garnélaszökés sem volt, pedig azért vagy 2 hónapig biztos ment a difi. Bár drop checkert egy jó ideje már nem használok. Azt is azóta mióta visszavettem a CO2-t.

2015. április 30., csütörtök 13:39

zoi írta:
T5 24W 6500K egyébként

Túltolhattad a co2-t és ezért bújtak a halak .
Egyébként a sok co2 segíti az algásodást .

2015. április 30., csütörtök 13:16

T5 24W 6500K egyébként

2015. április 30., csütörtök 10:30
Adminisztrátor

zoi írta:
Nincs tesztem, de utánaolvasgatva nekem is volt egy ilyen gyanúm. Megpróbálok tesztet keríteni. Milyet ajánlasz, vagy midegy?

Tudod én Serat használok :)
Arra gyanakodom sok a vas és az bizony képes ilyen galibát okozni .
Előbb jön a fonal alga azután a többi .

2015. április 27., hétfő 20:05

Nincs tesztem, de utánaolvasgatva nekem is volt egy ilyen gyanúm. Megpróbálok tesztet keríteni. Milyet ajánlasz, vagy midegy?

2015. április 27., hétfő 19:56
Adminisztrátor

zoi írta:
papó írta:
Mitől lett ecseted ?

Jó kérdés... leginkább az akvárium első részében van, a bal oldalon gondoltam a nagy áramlás miatt lehet, de jobb oldalon a beömlő alatt is megjelent a parvula szálakon, aztán a köveken is egyre több helyen. Carboval tüneti kezelést végzek, de nem akar szűnni. Takarítottam szűrőt, próbáltam minél több mulmot is összeszedni, de nem tűnik jó megoldásnak. Még a difis CO2 beoldásra tudok gondolni, lehet, hogy nem valami egyenletes a szint az akvában. Próbálok majd jövő hónapban új csöveket keríteni a quad lámpába, és megpróbálom helyrerakni a reaktoromat, hátha megoldja a helyzetet. A csőcsere után lehet, hogy picit erőteljesebb CO2 beoldásra lesz szükség...
Ha van tipp, hogy mitől lehet az ecsetem, szívesen meghallgatom! Ja és hogy mire gondoltál, az előző hozzászólásodban
papó írta:
Ha baloldalt a kövek magassága alá nyírod a növényeket

A bal hátsó stemeket a kövek alá nyírjam?
Egyelőre hagyom picit nőni őket, aztán visszavágom, és újraültetem. Remélem a hónap végére összejön egy versenyfotó-féleség.

Vasat tudnál mérni Zoi ?

2015. április 27., hétfő 15:00

papó írta:
zoi írta:
Néhány ecsetalgás részlet még a hétvégi karbantartás előttről:

Kép

Kép

Kép

Mitől lett ecseted ?

Így is tetszik az akváriumod Zoi .
Szerintem áramlás lesz a bűnös .

2015. április 27., hétfő 14:45

papó írta:
Mitől lett ecseted ?

Jó kérdés... leginkább az akvárium első részében van, a bal oldalon gondoltam a nagy áramlás miatt lehet, de jobb oldalon a beömlő alatt is megjelent a parvula szálakon, aztán a köveken is egyre több helyen. Carboval tüneti kezelést végzek, de nem akar szűnni. Takarítottam szűrőt, próbáltam minél több mulmot is összeszedni, de nem tűnik jó megoldásnak. Még a difis CO2 beoldásra tudok gondolni, lehet, hogy nem valami egyenletes a szint az akvában. Próbálok majd jövő hónapban új csöveket keríteni a quad lámpába, és megpróbálom helyrerakni a reaktoromat, hátha megoldja a helyzetet. A csőcsere után lehet, hogy picit erőteljesebb CO2 beoldásra lesz szükség...
Ha van tipp, hogy mitől lehet az ecsetem, szívesen meghallgatom! Ja és hogy mire gondoltál, az előző hozzászólásodban
papó írta:
Ha baloldalt a kövek magassága alá nyírod a növényeket

A bal hátsó stemeket a kövek alá nyírjam?
Egyelőre hagyom picit nőni őket, aztán visszavágom, és újraültetem. Remélem a hónap végére összejön egy versenyfotó-féleség.

2015. április 27., hétfő 13:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Következő