|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 8:30
|
Szerző |
Üzenet |
Hellac
Csatlakozott: 2013. május 28., kedd 11:12 Hozzászólások: 77 Tartózkodási hely: Ófehértó (Nyíregyháza és Nyírtelek)
|
Én is ledeztem az első 3 hónapban (smd led spot), szeretik a növények, jól is néz ki csak én alulméreteztem keveset raktam, nem akartam továb bővítgetni gányolni, de majd indítok egyszer egy nanot ahhoz majd megint beüzemelem Illetve kérdéses még hogy meddig bírják, mennyit vesztenek a fényerejükből. Viszont neked a 100 literre kéne vagy 15 spot 500 lm-esekkel számolva, vagy még több, hogy tutti elég legyen, így ha már ledezni szeretnél lehet érdemesebb ahogy Icepeak csinálta nagy kocka ledekből összerakni bika hűtéssel hogy garantált legyen az élettartama meg a lumen is.
|
2013. október 11., péntek 13:58 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Köszi az eddigieket! Jöhet még! Aztán együtt eldöntjük, hogy mit akarok Hellac írta: Üdv Kalkuláld bele hogy mivel fogsz világítani gondolok itt a magasságra amiket itt írtak 35-40 cm pont jó, szerintem ne szabd magasabbra, ha csak nem HQI világításod lesz, az levilágít 60cm-t is , a másik két méret szélesség, hosszúság már csak ízlés kérdése. A takarékosság jegyében, meg mivel még csak tervezek, eljátszottam világítás terén a COB led gondolatával ( viewtopic.php?f=62&t=856) Mire oda jutok, remélem több tapasztalat is lesz a témában, kicsit megfeneklett az a topik. Arra gondoltam, hogy egy olyan világítást építenék, amiben meglenne a hely a high tech követelményeknek is, csak egyelőre low mennyiségű leddel. HQI kilőve a low tech miatt, bár a plafonról lehet jó lenne... de egyébként sem tervezek nagy mélységet.
|
2013. október 10., csütörtök 20:14 |
|
|
Hellac
Csatlakozott: 2013. május 28., kedd 11:12 Hozzászólások: 77 Tartózkodási hely: Ófehértó (Nyíregyháza és Nyírtelek)
|
Üdv Kalkuláld bele hogy mivel fogsz világítani gondolok itt a magasságra amiket itt írtak 35-40 cm pont jó, szerintem ne szabd magasabbra, ha csak nem HQI világításod lesz, az levilágít 60cm-t is , a másik két méret szélesség, hosszúság már csak ízlés kérdése.
|
2013. október 10., csütörtök 12:21 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
75 széles, 40 mély és 35 magas = 105L
2013. október 10., csütörtök 12:06 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
60x40x42 hxszxm =100,8 Pont kiadja.
_________________ K.Tamás
|
2013. október 10., csütörtök 11:56 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Üdv mindenkinek! Próbáltam beszédes címet írni, és asszem sikerült is, de azért írok néhány sort, hogy tisztázzam a dolgokat. Mióta felszámoltam akváriumomat egyre jobban hiányzik a vízben való matatás, és persze egy szép aki az otthonomból. Ezért már egy jó ideje belém bújt a kisördög, hogy össze kéne rakni egy low tech akváriumot, amit ha idő és anyagiak engedik, majd egyre jobban "feltechnikáznék" egészen a high levelig. Viszont maximalizmusom nem engedi, hogy összecsapjak valamit. Nem kell átgondolatlan gyors lépéseket tennem, a lehető legjobb megoldásokat szeretném kihozni a hozzám mért anyagi és egyéb lehetőségekből. Ezért szép lassan fogom összehozni az indításhoz szükséges dolgokat. Azért low tech, mert egyelőre nem akarnék pénzt költeni egy új CO2 palackra, és a szűrőmet is lehet, le kellene cserélni ha high tech lenne. És azért hosszútávú, mert egyszerre nem szeretnék kiadni túl sokat ezügyben, így ütemekre bontottam a megvalósítást. Úgy gondolom először az akváriumot kellene összehozni, aztán a világítást és végül a bútort (az első kettő kisebb helyet foglal, amíg el nem indul az egész) Első ütem: Tehát a tervek a következők. Szeretnék egy új akváriumot, olyan 100 liter körülit. Az akváriumot azért cserélném le, mert az előző egy ajándékba kapott 60 liter körüli üveg volt, elég csúnya ragasztással. Az egyik felső éle le volt pattanva egy picit, és a hátsó üvegen volt egy fehér folt, amit az üveg produkált, tehát nem lehetett sehogy leszedni róla. Ennek egy orvoslása volt, ha egy áttetsző fóliát tettem a hátuljára. Az akváriumot szeretném optiwhite üvegből összerakni, van egy ismerős, akinek sikerült 10 körül kihoznia az üveget, úgy, hogy az alja normál üveg, és ő ragasztotta (kis segítséggel). A 100 litert azért céloztam meg, mert ez tűnik olyan kategóriának, amit még high techben üzemeltetve is elbírna a költségvetés. Most nagyjából ott tartok, hogy azon gondolkodom, milyen arányokkal kéne összehozni az akváriumot. Egy pont passzentos bútort szeretnék alá, tehát a méretei ebből a szempontból is fontosak. Nem írom, hogy én milyen méretekre gondoltam, de arra kérlek titeket, hogy írjatok javaslatokat, ti milyen méretekkel csinálnátok meg egy 100 liter körüli akváriumot (legyen mondjuk pluszminusz 5 liter - bár inkább plusz). Aztán összevetjük az én gondolataimmal, és jól eszmét cserélünk, hogy mi-hogy. Elsőre jó bő lére sikerült ereszteni a dolgokat, de ha volt energiád elolvasni, akkor más semmibe nem telik egy akváriumméret kalkulációt dobnod
|
2013. október 10., csütörtök 11:29 |
|
|