|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:24
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nyugodtan ki lehet írni hol vetted ..
2015. május 12., kedd 17:55 |
|
|
Marika
|
Kimondottan tetszik ez a zöld szín . Jó lenne látni mitől is 6 500 K.
|
2015. május 12., kedd 15:04 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: 700 ft volt darabja Az viszint nem viszonlag olcsó, hanem k...ul olcsó. Privátban elküldenéd a linkjét?
2015. május 12., kedd 11:26 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
700 ft volt darabja
|
2015. május 12., kedd 10:39 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: zoi írta: Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774 T5 24W 6500K egyébként Egy személyes megjegyzés: ha quad lámpába lesz, ahhoz szerintem túl drága. Mivel ezeknek a lámpáknak az előtétje nem egy minőségi darab, ezért simán jó a legolcsóbb Osram, vagy GE cső is, mert nem lesz akkora a teljesítménycsökkenés, mint amennyit az árukból gondolna az ember. Egy ATI, vagy minőségi DIY lámpában már inkább a drágábbat használnám. Annyi, hogy az olcsó csöveket érdemes fél évente cserélni, ha a max fényerőn akarod mindig járatni a lámpádat, de még így is gazdaságosabb.
2015. május 12., kedd 10:36 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
zoi írta: Találtam egy fénycsövet viszonylag olcsón. Ha valaki használ ilyet írhatna véleményt. Nem adnék meg konkrét webshop címet, de itt a gyártói azonosítója: SYLVANIA 0002774 T5 24W 6500K egyébként
|
2015. május 12., kedd 9:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Megérkeztek az új fénycsöveim. 6500 K-sek, mégis elég zöldes az összkép nekem. Fehérebbre számítottam. A zöld fal plusz gellert ad a témának de azért kezdem megszokni. Hétvégén nagy kaszálás volt, visszavágtam a stemeket, és a rotalát visszasűrítettem picit. Lejjebb raktam a lámpát, és picit feljebb tornáztam a CO2-t, hátha az ecsetnek nem jut elég kaja. Mára pezsgőfürdő lett az akvárium, annyira tolják a buborékokat a növények. Hoztam előtte-utána képeket, de nem volt időm játszani a fehéregyensúllyal, és amúgy is telefonnal készültek, szóval csak megmutatni, hogy mi a helyzet. A csöveket is ki fogom takarítani Előtte: Utána: Marha jó .. már bocsi .. ilyet még nem is láttam . Milyen csövek ezek ?
2015. május 11., hétfő 19:41 |
|
|
zoi
|
Megérkeztek az új fénycsöveim. 6500 K-sek, mégis elég zöldes az összkép nekem. Fehérebbre számítottam. A zöld fal plusz gellert ad a témának de azért kezdem megszokni. Hétvégén nagy kaszálás volt, visszavágtam a stemeket, és a rotalát visszasűrítettem picit. Lejjebb raktam a lámpát, és picit feljebb tornáztam a CO2-t, hátha az ecsetnek nem jut elég kaja. Mára pezsgőfürdő lett az akvárium, annyira tolják a buborékokat a növények. Hoztam előtte-utána képeket, de nem volt időm játszani a fehéregyensúllyal, és amúgy is telefonnal készültek, szóval csak megmutatni, hogy mi a helyzet. A csöveket is ki fogom takarítani Előtte: Utána:
|
2015. május 11., hétfő 19:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Amikor nem felejtem el, illetve ha nincs vendégünk, akkor csobog a beömlő egész éjszaka. A difi miatt picit hártyásodott a felszín, így azért is, de szinte a kezdetektől megy az éjszakai csobogó. Szerencsére a hálóba csak távoli neszként szűrődik be, így nem zavaró. A csövek baktériumlerakódásaiból is arra következtetek, hogy jól vannak a bacik, tehát nem pusztulnak esetleges CO2 túladagolás miatt. Lehet az utóbbi idők több nyírása is nyomot hagyott. Most hagyom a stemeket nőni még vagy egy hétig, aztán megint irtás és remélem addigra a parvula is benövi a hézagokat, az ecset felszívódik, Amano bácsi meg felköti a gatyáját, mert olyan akvát rittyentek neki, hogy személyesen hozza el a repjegyet " Amano bácsi meg felköti a gatyáját, mert olyan akvát rittyentek neki, hogy személyesen hozza el a repjegyet " Ha találkozol vele , add át , hogy egy panyolai almapálinkára a vendégem
2015. április 30., csütörtök 21:29 |
|
|
zoi
|
Amikor nem felejtem el, illetve ha nincs vendégünk, akkor csobog a beömlő egész éjszaka. A difi miatt picit hártyásodott a felszín, így azért is, de szinte a kezdetektől megy az éjszakai csobogó. Szerencsére a hálóba csak távoli neszként szűrődik be, így nem zavaró. A csövek baktériumlerakódásaiból is arra következtetek, hogy jól vannak a bacik, tehát nem pusztulnak esetleges CO2 túladagolás miatt. Lehet az utóbbi idők több nyírása is nyomot hagyott. Most hagyom a stemeket nőni még vagy egy hétig, aztán megint irtás és remélem addigra a parvula is benövi a hézagokat, az ecset felszívódik, Amano bácsi meg felköti a gatyáját, mert olyan akvát rittyentek neki, hogy személyesen hozza el a repjegyet
|
2015. április 30., csütörtök 21:11 |
|
|