|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:31
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Régen nem írtam már, és nem is sokat haladtam előre. A terv az, hogy saját magam építem meg az akváriumot. Az üveg beszerzése azonban picit problémás. Ha már akvárium, szeretném opti-féle üvegből elkészíteni. István barátom kb két éve Orosházáról szerzett ilyen üveget (annak a neve asszem ultra clear üveg volt). A gyártó viszont azt mondta, hogy csak nagy tételben szállítanak, próbálkozzam a viszonteladóiknál. Semmi gond, azonban a viszonteladók mind Pest környékén vannak. Az egyik helyről kaptam egy szép ajánlatot, egy baj van, a szállítás Székesfehérvárról potom 12000 Ft-ba kerülne, mert az útdíjat vagy mifenét is számlázniuk kell, bár amúgy is sok kb 5000 ft. lenne a szállítás. Szóval a kérdésem-kérésem az lenne, ha valaki tud ilyen üveg beszerzési forrást, ne habozzon szólni Melyek is méretek Zoi ?
2013. november 18., hétfő 18:32 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Régen nem írtam már, és nem is sokat haladtam előre. A terv az, hogy saját magam építem meg az akváriumot. Az üveg beszerzése azonban picit problémás. Ha már akvárium, szeretném opti-féle üvegből elkészíteni. István barátom kb két éve Orosházáról szerzett ilyen üveget (annak a neve asszem ultra clear üveg volt). A gyártó viszont azt mondta, hogy csak nagy tételben szállítanak, próbálkozzam a viszonteladóiknál. Semmi gond, azonban a viszonteladók mind Pest környékén vannak. Az egyik helyről kaptam egy szép ajánlatot, egy baj van, a szállítás Székesfehérvárról potom 12000 Ft-ba kerülne, mert az útdíjat vagy mifenét is számlázniuk kell, bár amúgy is sok kb 5000 ft. lenne a szállítás. Szóval a kérdésem-kérésem az lenne, ha valaki tud ilyen üveg beszerzési forrást, ne habozzon szólni
|
2013. november 18., hétfő 11:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Köszönöm Papó! Akkor asszem nincs több kérdés. Egyelőre Ha bármiben segíthetek akkor írj.
2013. október 30., szerda 21:01 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Köszönöm Papó! Akkor asszem nincs több kérdés. Egyelőre
|
2013. október 30., szerda 20:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Sikerült megejtenem a látogatást István barátomnál, és kezd körvonalazódni az akvárium. Viszont lenne néhány kérdésem azokhoz, akik már ragasztottak otthon akváriumot (vagy akár munka jelleggel készítenek másoknak). Hogyan célszerű az üveglapokat összeragasztani (itt arra gondolok pl, hogy az alsó lapra rárakjam az összes oldal- elő- hátlapot, vagy inkább ráragasszam oldalról - remélem érthető)? Ez azért lenne fontos, hogy pontosan milyen méretben rendeljem meg az üveget. A terv a Molroth által javasolt 75x40x35 méret lenne, 6-os opti üvegből. Ez a méret nem fog nagyon "hasasodni"? Mert akkor lehet inkább csak 70 cm lenne. Még egy technikai kérdés: a ragasztásra kell hagyni valamennyit, és ha igen mennyit? pl. ha az aljára ragasztom az oldallapot, akkor az a ragasztás miatt kb 1 mm-rel feljebb kerül, viszont ha az előlap az alsó oldalához van ragasztva, akkor annak 1 mm-rel magasabbnak kell lennie. vagy ha a két oldal és az előlap-hátlap közötti ragasztások 1-1 mm-esek, akkor az oldalaknak 2 mm-rel rövidebbnek kell lenniük. Szóval ilyen tecnikai infókra lenne szükségem, hogy megrendelhessem az üveget. Profik ne kíméljenek! Ha az aljzat mellé teszed az előlapokat akkor sokkal -sokkal stabílabb az egész akvárium , hiszen az egész aljzat üveg egy nagy merevítőként szolgál. A ragasztóra nem kell sehogyan rászámolni. 6 mm es üvegvastagságnak bírni kell ezt a méretet.
2013. október 29., kedd 21:16 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
zoi írta: Sikerült megejtenem a látogatást István barátomnál, és kezd körvonalazódni az akvárium. Viszont lenne néhány kérdésem azokhoz, akik már ragasztottak otthon akváriumot (vagy akár munka jelleggel készítenek másoknak). Hogyan célszerű az üveglapokat összeragasztani (itt arra gondolok pl, hogy az alsó lapra rárakjam az összes oldal- elő- hátlapot, vagy inkább ráragasszam oldalról - remélem érthető)? Ez azért lenne fontos, hogy pontosan milyen méretben rendeljem meg az üveget. A terv a Molroth által javasolt 75x40x35 méret lenne, 6-os opti üvegből. Ez a méret nem fog nagyon "hasasodni"? Mert akkor lehet inkább csak 70 cm lenne. Még egy technikai kérdés: a ragasztásra kell hagyni valamennyit, és ha igen mennyit? pl. ha az aljára ragasztom az oldallapot, akkor az a ragasztás miatt kb 1 mm-rel feljebb kerül, viszont ha az előlap az alsó oldalához van ragasztva, akkor annak 1 mm-rel magasabbnak kell lennie. vagy ha a két oldal és az előlap-hátlap közötti ragasztások 1-1 mm-esek, akkor az oldalaknak 2 mm-rel rövidebbnek kell lenniük. Szóval ilyen tecnikai infókra lenne szükségem, hogy megrendelhessem az üveget. Profik ne kíméljenek! Szia Zoi! Egyszer én ezzel a leírással csináltam meg egy akit. Nekem mindegyik akváriumnak az aljára van ragasztva az oldal üveg http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/akvarium-keszites-hazilag-akvarium-hatter-berendezes/2259/
_________________ Sólyom Gábor
|
2013. október 29., kedd 21:13 |
|
|
zoi
|
Sikerült megejtenem a látogatást István barátomnál, és kezd körvonalazódni az akvárium. Viszont lenne néhány kérdésem azokhoz, akik már ragasztottak otthon akváriumot (vagy akár munka jelleggel készítenek másoknak). Hogyan célszerű az üveglapokat összeragasztani (itt arra gondolok pl, hogy az alsó lapra rárakjam az összes oldal- elő- hátlapot, vagy inkább ráragasszam oldalról - remélem érthető)? Ez azért lenne fontos, hogy pontosan milyen méretben rendeljem meg az üveget. A terv a Molroth által javasolt 75x40x35 méret lenne, 6-os opti üvegből. Ez a méret nem fog nagyon "hasasodni"? Mert akkor lehet inkább csak 70 cm lenne. Még egy technikai kérdés: a ragasztásra kell hagyni valamennyit, és ha igen mennyit? pl. ha az aljára ragasztom az oldallapot, akkor az a ragasztás miatt kb 1 mm-rel feljebb kerül, viszont ha az előlap az alsó oldalához van ragasztva, akkor annak 1 mm-rel magasabbnak kell lennie. vagy ha a két oldal és az előlap-hátlap közötti ragasztások 1-1 mm-esek, akkor az oldalaknak 2 mm-rel rövidebbnek kell lenniük. Szóval ilyen tecnikai infókra lenne szükségem, hogy megrendelhessem az üveget. Profik ne kíméljenek!
|
2013. október 29., kedd 21:00 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Nekem 70cm x 30cm x 35cm (magas) aksim van egy Hagen Glo 2x24W világítással együtt, és abszolút jó párosítás a két szélén 5-5 cm van csak árnyékban, de feljebb emelve a lámpát ez lecsökken. Hardscape tekintetében a 30cm mélység nem sok, de hosszabb is, mint az átlag.
|
2013. október 15., kedd 23:31 |
|
|
zoi
|
Úgy látom, fel kellett volna ajánlanom valami díjat az akváriumméret-tippekért cserébe, bár olyan nagy mozgástér nincs, hogy mindenki egy-egy centinként írjon egy ötletet, itt leginkább azok tapasztalatait vártam volna, akik maguk is készítenek-készítettek akváriumot. Az én ekső elképzelésem 70X35X42 volt. Ezt igazából onnan számítottam ki, hogy vettem egy átlagos akváriumméretet, aminek az arányai is általánosak (60X30X36) és mivel olyan 70 cm körüli volt a terv, hát a fenti arány jött ki. Most kérdés, hogy legyen a molroth kolléga által ajánlott 75 cm-es hossz, vagy maradjak a 70-nél. Másik az, hogy azok az arányok, amikkel számoltam 42 magasságra vonatkoztak. Hát nekem az egy picit magasnak tűnt, de megfordítva már szimpatikusabb lett: 35 magas, és 42 mély. Szeretem a picit hosszabb de kevésbé magas akváriumokat, úgyhogy köszönöm a javaslatot, mert lehet, hogy a 75-ös lesz a befutó. Annyi azért felmerül, hogy milyen hosszú akváriumot mekkora üvegvastagsággal lehet kivitelezni, mert merevítést nem szeretnék bele tenni. Szóval ha valaki jártas az efféle tudományban, ossza meg velem, hogy milyen üvegvastagságban gondolkodjam, ha a 75x35x45-ös akvát akarnám elkészíteni. Még azért valószínűleg lecsekkolom Fazekas István helyi akvapecér akváriumát is, hogy meríthessek belőle (persze nem vizet, csak arányokat, méreteket).
|
2013. október 15., kedd 12:22 |
|
|
zoi
|
Helló! Utánanéztem Icepeak LED-es világításának, lehet, hogy tényleg jobb ötlet ilyet készíteni. Majd kifaggatom a kollégát (ha ő is úgy gondolja), mennyire jött be neki a power LED.
|
2013. október 13., vasárnap 15:18 |
|
|