|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:36
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Akkor ez a "Bumm! Szívtál!" kategória Felmerül a kérdés, hogy mókuskázzak-e a DIY világítással. Mert csak a világításhoz az elektronika, meg minden az kb egy 20-as, és akkor még valamibe bele is kellene tenni. Akkor már majdnem egy Quad árában lennék, és azt nem én gányoltam össze, hanem a kínai vagy mittomén milyen nemzetiségű ügyes szakik ... vagy HQI? ÁÁÁÁ A lehetőségek határtalanok, csak dönteni nehéz. Még jó, hogy nincs most rávalóm. Amíg összegyűjtöm, biztos meglesz a legoptimálisabb megoldás. Ráadásul a Quadokkal jár a fénycső is.
2014. január 17., péntek 19:42 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Akkor ez a "Bumm! Szívtál!" kategória Felmerül a kérdés, hogy mókuskázzak-e a DIY világítással. Mert csak a világításhoz az elektronika, meg minden az kb egy 20-as, és akkor még valamibe bele is kellene tenni. Akkor már majdnem egy Quad árában lennék, és azt nem én gányoltam össze, hanem a kínai vagy mittomén milyen nemzetiségű ügyes szakik ... vagy HQI? ÁÁÁÁ A lehetőségek határtalanok, csak dönteni nehéz. Még jó, hogy nincs most rávalóm. Amíg összegyűjtöm, biztos meglesz a legoptimálisabb megoldás.
|
2014. január 17., péntek 17:39 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Én úgy tudom a t5-ös csöveket csak elektronikus előtéttel lehet üzemeltetni!
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. január 14., kedd 16:39 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Jogos. Csak már nagyon elvonási tüneteim vannak kb egy éve számoltam fel az előző akváriumot. Nem néztem utána, de gondolom ha a világítást hagyományos előtéttel oldom meg, azt később át tudom szerelni elektronikusra... Mert akkor lehet az lesz a járható út, hogy hagyok helyet az elektronikus előtéteknek, és később, ha lesz rá keret, akkor átépítem a világítást. És akkor már csak az üveg kérdéses. Azt nehezebb lenne átépíteni
|
2014. január 14., kedd 16:25 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Attól függ mennyire vagy türelmes magaddal szemben. Szépet technikailag jót és számodra megfelelőt szeretnél akkor még halasztod vagy belevágsz és utána fejleszted ha lesz hozzá erőd:) Én több mint 2 éve gyűjtöm az otthoni 120x40x45-ös akihoz a cuccot igaz volt közben két költözés is. Emiatt is húzódott.
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. január 14., kedd 13:24 |
|
|
zoi
|
Lett néhány fejlemény, bár még mindig csak tervek vannak... Az első, hogy úgy néz ki, hogy sikerül egy szűrőt beszereznem, amivel már lehet szűrni egy ekkora akit akár high tech módban is. És ez lehet, hogy felborít minden eddigi tervet. Üveget még mindig nem sikerült szereznem, ami picit elszomorít, mert nem gondoltam hogy ilyen "fehér holló" jellegű az "opti" vagy "ultra clear" vagy bármilyen fantázianevű üveg. Ezzel együtt néhány dilemmám van, kíváncsi lennék ki hogy döntene a helyemben?
Világítás: írtam régebben a LED-et, de mivel nincs akkora tapasztalat, és lehet, hogy fogyasztásban is ugyanott lennék, ezért végül a t5 mellett döntöttem. A kérdés az, hogy elektronikus, vagy hagyományos előtétet használjak? A hagyományossal elég nagy összeget lehetne megspórolni.
Üveg: hajtsam-e még az opti üveget valahol, vagy nyugodjak bele, hogy nem lesz ilyen akvám (ezzel is lehet valamennyit spórolni). Csak úgy gondoltam, hogy azt egyszer összerakom, és nem fog fájni a szívem egy ilyenért, és az egyszeri összerakás után nem kér enni.
És akkor a dilemma fő oka: mivel a szűrés megfelelő lehet, indítsak-e high-tech akvát? Amit megspórolok a világításon és üvegen, az bele mehetne egy CO2 palack árába. A világítást úgyis olyanra csináltam volna, hogy ha később adottak a feltételek, csak fel kelljen kapcsolni még két csövet. A szűrés okozta volna az egyetlen hiányosságot, ami úgy néz ki, hogy elhárult.
Szóval: Csillivilli akva és elektronikus előtét, vagy CO2?
|
2014. január 14., kedd 9:08 |
|
|
zoi
|
papó írta: Mert utána nézek , de kell vagy két nap. Ja, köszönöm az utánanézést! A címből is adódik, hosszútávú a projekt. Időm mint a tenger. Próbálok ismerősöket faggatni, hátha akad egy ismerős ismerőse. Eddig nem sok sikerült, de meglesz ez.
|
2013. november 21., csütörtök 20:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: zoi írta: papó írta: Melyek is méretek Zoi ? 75 cm szé*40 cm mé*35 cm ma Miért? Mert utána nézek , de kell vagy két nap.
2013. november 21., csütörtök 18:47 |
|
|
zoi
|
zoi írta: papó írta: Melyek is méretek Zoi ? 75 cm szé*40 cm mé*35 cm ma Miért?
|
2013. november 21., csütörtök 17:56 |
|
|
zoi
|
papó írta: Melyek is méretek Zoi ? 75 cm szé*40 cm mé*35 cm ma
|
2013. november 19., kedd 11:51 |
|
|