|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:41
|
Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Köszi! Úgy indult, csak kihalt a változatosság
|
2014. március 10., hétfő 8:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Jó kis Wabi , bár lehetne változatosabb
2014. március 9., vasárnap 21:30 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Jó rég írtam ide, nagyjából azért, mert stagnál a projekt. A világítás és a szűrő beszerzése hazavágta a költségvetést, ami mostanában kezd magához térni. A következő a CO2 palack beszerzése, aztán a szekrény megvalósítása lenne. Remélem a jó idő beköszöntével én is beköszönhetek a faiparba, és nekiláthatok a barkácsolásnak a szekrénnyel Amíg ezek a programok futnak, nem sok változás várható. Mióta megszüntettem a régi akváriumot, csak nyomokban található növényes akvarisztika a lakásban. Az akvárium megszűnése előtt még elindítottam egy wabi projektet, ami mára már több, mint egy éves. A változatos flórából mára csak az egyetlen kitartó és minden hozzáértésemet nélkülöző törődésemet toleráló növény maradt meg. A hydrocotyle sp. japan. Őkelme azonban azóta is rendíthetetlenül tör a fény felé, amíg ollóba nem ütközik. A megosztást egy új telefonnak köszönheti, aminek fényképezőjét próbálgattam nemrég. Tessék! Lássék!
|
2014. március 9., vasárnap 21:04 |
|
|
zoi
|
Még nem is üzemel a szűrőm, de máris gyűjtöm a tapasztalatokat. Köszi! Egyébként nekem a 2224-es Eheim-mel is meggyűlt a bajom. Abban a két kosár között van egy gumi tömítés, ami szívesen gondol egyet, és nem marad a helyén. Persze ez nem nagyon látszik, miután összeraktad a szűrőt, ezért volt, hogy mikor szétszedtem, akkor láttam, hogy a gumitömítés nem állt megfelelően.
|
2014. február 20., csütörtök 7:07 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
hzshalas írta: asera írta: A Tetra EX 1200 kosarainak az a titka,hogy nem szabad agyig tömni őket,ha nagyon megtömitek,nem illeszkednek,sőt,nekem úgy összeszorultak,hogy egybe ki tudtam húzni a négyet Az áráról meg annyit,hogy lehet kapni ennyiért meg annyiért is Miután én is sokat kínlódtam ezzel a dologgal, egyszer csak jött az isteni szikra a kosarakat kívül rakom össze, kicsit megnyomom, hogy összeszoruljanak és egyben teszem a szűrőházba. Mióta így csinálom, nincs az idegőrlő játszadozás ... Ezért szerintem egy virtuális vállveregetés jár Neked! Erre nem gondoltam még... köszi! Mint kínlódó EX1200 tulaj egészen nyugodtan mondom...
|
2014. február 19., szerda 20:48 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
asera írta: A Tetra EX 1200 kosarainak az a titka,hogy nem szabad agyig tömni őket,ha nagyon megtömitek,nem illeszkednek,sőt,nekem úgy összeszorultak,hogy egybe ki tudtam húzni a négyet Az áráról meg annyit,hogy lehet kapni ennyiért meg annyiért is Miután én is sokat kínlódtam ezzel a dologgal, egyszer csak jött az isteni szikra a kosarakat kívül rakom össze, kicsit megnyomom, hogy összeszoruljanak és egyben teszem a szűrőházba. Mióta így csinálom, nincs az idegőrlő játszadozás ...
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2014. február 19., szerda 19:38 |
|
|
zoi
|
papó írta: Azt vettem észre , hogy ezek a quad világítások nem is az akvárium hosszúságánál , hanem a bevilágított terület szélességével okoznak kellemetlen meglepetést. Azért remélem a 40cm-t futja a teljesítményéből. Ma kicsomagoltam és nézegettem picit, lehet, ha lejár a garancia, lesz rajta egy-két módosítás (akkorra már úgyis kitapasztalom remélhetőleg) Leginkább a reflektort akarnám valahogy feljavítani.
|
2014. február 19., szerda 19:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Azt vettem észre , hogy ezek a quad világítások nem is az akvárium hosszúságánál , hanem a bevilágított terület szélességével okoznak kellemetlen meglepetést.
2014. február 19., szerda 19:25 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A Tetra EX 1200 kosarainak az a titka,hogy nem szabad agyig tömni őket,ha nagyon megtömitek,nem illeszkednek,sőt,nekem úgy összeszorultak,hogy egybe ki tudtam húzni a négyet Az áráról meg annyit,hogy lehet kapni ennyiért meg annyiért is
|
2014. február 19., szerda 18:42 |
|
|
zoi
|
boszeb írta: Apám mi kell még. Lámpa, szűrő megvan ragasztass össze egy szép akváriumot átlátszó ragasztással normál üvegből. Nekem is ilyen a 120x40-es, szépen gépi csiszolt. Amit az optira szántál volna költsd másra(szűrőanyag, co2 okosan, nővények) aztán indítsd el Még valamire rá is akarom tenni az akvát. Optiról már letettem, hagyományos üveg lesz, de mivel én készítem a szekrényt, ezért inkább előbb azt kezdeném, ha esetleg néhány milit tévedek, az mindegy lesz az üvegesnek. Meg amíg épül a bútor, addig tudok spórolgatni az akvára és a belevalókra. Azonban a következő lépés tényleg a CO2 lesz, mivel szeretném tudni, hogy milyen méretekkel bíró palackhoz sikerül hozzájutni, ugyanis be szeretném tenni a szekrénybe. Az akvárium méreteivel kapcsolatban azonban lenne kérdésem, mégpedig az, hogy mivel a lámpa adott, nem lenne túl széles a 75cm? Csak hogy ne kelljen visszaolvasni, egy Quad lámpáról lenne szó, 60cm széles. Hajlok inkább a 70cm felé, hogy a szélein is elég legyen. És így talán jobban is kiszolgálná a világítás az akit. 98liter vs. 105 liter Mexx2 írta: gazság szerint szerintem már lassan nem éri meg az árát. Még ezelőtt 2-3 éve 30-ért lehetett venni egy EX1200-ast, most meg már 40-be kerül. És mire megtölti bio anyaggal annyiből már egy hasonló kategóriájú sera-t vagy hydor-t vesz az ember, de még az eheim is szóba jöhet. Na igen... Újat én sem vettem volna, de egy jóárasított használt azért megdobogtatta a szívem.
|
2014. február 19., szerda 17:39 |
|
|