Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:41

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Következő
 Út a vadonba 
Szerző Üzenet

Köszi! Úgy indult, csak kihalt a változatosság :)

2014. március 10., hétfő 8:41
Adminisztrátor

Jó kis Wabi , bár lehetne változatosabb :smaci:

2014. március 9., vasárnap 21:30

Jó rég írtam ide, nagyjából azért, mert stagnál a projekt. A világítás és a szűrő beszerzése hazavágta a költségvetést, ami mostanában kezd magához térni. A következő a CO2 palack beszerzése, aztán a szekrény megvalósítása lenne. Remélem a jó idő beköszöntével én is beköszönhetek a faiparba, és nekiláthatok a barkácsolásnak a szekrénnyel :) Amíg ezek a programok futnak, nem sok változás várható.
Mióta megszüntettem a régi akváriumot, csak nyomokban található növényes akvarisztika a lakásban. Az akvárium megszűnése előtt még elindítottam egy wabi projektet, ami mára már több, mint egy éves. A változatos flórából mára csak az egyetlen kitartó és minden hozzáértésemet nélkülöző törődésemet toleráló növény maradt meg. A hydrocotyle sp. japan. Őkelme azonban azóta is rendíthetetlenül tör a fény felé, amíg ollóba nem ütközik. A megosztást egy új telefonnak köszönheti, aminek fényképezőjét próbálgattam nemrég. Tessék! Lássék!
Kép
Kép

2014. március 9., vasárnap 21:04

Még nem is üzemel a szűrőm, de máris gyűjtöm a tapasztalatokat. Köszi!
Egyébként nekem a 2224-es Eheim-mel is meggyűlt a bajom. Abban a két kosár között van egy gumi tömítés, ami szívesen gondol egyet, és nem marad a helyén. Persze ez nem nagyon látszik, miután összeraktad a szűrőt, ezért volt, hogy mikor szétszedtem, akkor láttam, hogy a gumitömítés nem állt megfelelően.

2014. február 20., csütörtök 7:07

hzshalas írta:
asera írta:
A Tetra EX 1200 kosarainak az a titka,hogy nem szabad agyig tömni őket,ha nagyon megtömitek,nem illeszkednek,sőt,nekem úgy összeszorultak,hogy egybe ki tudtam húzni a négyet :)
Az áráról meg annyit,hogy lehet kapni ennyiért meg annyiért is :)

Miután én is sokat kínlódtam ezzel a dologgal, egyszer csak jött az isteni szikra :!: a kosarakat kívül rakom össze, kicsit megnyomom, hogy összeszoruljanak és egyben teszem a szűrőházba. Mióta így csinálom, nincs az idegőrlő játszadozás ...

Ezért szerintem egy virtuális vállveregetés jár Neked! Erre nem gondoltam még... köszi! ;) Mint kínlódó EX1200 tulaj egészen nyugodtan mondom... :D

2014. február 19., szerda 20:48
Profil Honlap

asera írta:
A Tetra EX 1200 kosarainak az a titka,hogy nem szabad agyig tömni őket,ha nagyon megtömitek,nem illeszkednek,sőt,nekem úgy összeszorultak,hogy egybe ki tudtam húzni a négyet :)

Miután én is sokat kínlódtam ezzel a dologgal, egyszer csak jött az isteni szikra :!: a kosarakat kívül rakom össze, kicsit megnyomom, hogy összeszoruljanak és egyben teszem a szűrőházba. Mióta így csinálom, nincs az idegőrlő játszadozás ...

2014. február 19., szerda 19:38

papó írta:
Azt vettem észre , hogy ezek a quad világítások nem is az akvárium hosszúságánál , hanem a bevilágított terület szélességével okoznak kellemetlen meglepetést.

Azért remélem a 40cm-t futja a teljesítményéből. Ma kicsomagoltam és nézegettem picit, lehet, ha lejár a garancia, lesz rajta egy-két módosítás (akkorra már úgyis kitapasztalom remélhetőleg) Leginkább a reflektort akarnám valahogy feljavítani.

2014. február 19., szerda 19:36
Adminisztrátor

Azt vettem észre , hogy ezek a quad világítások nem is az akvárium hosszúságánál , hanem a bevilágított terület szélességével okoznak kellemetlen meglepetést.

2014. február 19., szerda 19:25

Hozzászólás 

2014. február 19., szerda 18:42

boszeb írta:
Apám mi kell még. Lámpa, szűrő megvan ragasztass össze egy szép akváriumot átlátszó ragasztással normál üvegből. Nekem is ilyen a 120x40-es, szépen gépi csiszolt.
Amit az optira szántál volna költsd másra(szűrőanyag, co2 okosan, nővények) aztán indítsd el :ostor:

Még valamire rá is akarom tenni az akvát. Optiról már letettem, hagyományos üveg lesz, de mivel én készítem a szekrényt, ezért inkább előbb azt kezdeném, ha esetleg néhány milit tévedek, az mindegy lesz az üvegesnek. Meg amíg épül a bútor, addig tudok spórolgatni az akvára és a belevalókra. Azonban a következő lépés tényleg a CO2 lesz, mivel szeretném tudni, hogy milyen méretekkel bíró palackhoz sikerül hozzájutni, ugyanis be szeretném tenni a szekrénybe.

Az akvárium méreteivel kapcsolatban azonban lenne kérdésem, mégpedig az, hogy mivel a lámpa adott, nem lenne túl széles a 75cm? Csak hogy ne kelljen visszaolvasni, egy Quad lámpáról lenne szó, 60cm széles. Hajlok inkább a 70cm felé, hogy a szélein is elég legyen. És így talán jobban is kiszolgálná a világítás az akit. 98liter vs. 105 liter
Mexx2 írta:
gazság szerint szerintem már lassan nem éri meg az árát.
Még ezelőtt 2-3 éve 30-ért lehetett venni egy EX1200-ast, most meg már 40-be kerül.
És mire megtölti bio anyaggal annyiből már egy hasonló kategóriájú sera-t vagy hydor-t vesz az ember, de még az eheim is szóba jöhet.

Na igen... Újat én sem vettem volna, de egy jóárasított használt azért megdobogtatta a szívem.

2014. február 19., szerda 17:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Következő