|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:24
|
Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
edit86 írta: Szia , én a felső szint választanám ! Köszi! Közben eldőlt a sorsa a bútornak. Lealapoztam, és így már látom, hogy a festés lesz a vége. Nemsokára lehet az is kiderül, hogy mikor folytathatom a projektet (anyagiak...). Addig még a világítás állványát meg tudom csinálni.
|
2014. június 23., hétfő 12:53 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Szia , én a felső szint választanám !
Tapatalk-kal küldve az én ZTE BLADE III-el
2014. június 18., szerda 11:13 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
T.Tamás30 írta: Ehhez esetleg látni kellene milyen is környezet amibe kerül... Azt most nem fotóztam le, de majd lehet az is meglesz. Egy kis próbát csináltam, hogy mit is mutatna a bútor lazúr + lakkal (felső rész) vagy csak lakkal (alul): A lazúr csíkosságát nézzétek el nekem, picit sűrű volt, és az ecsetem sem volt kifogástalan. Az a problémám a csak lakkozott felülettel, hogy nem tudom mennyire marad világos az idő múlásával. Az eredeti elképzelés a lazúr volt, csak most olyan jól mutat a szekrény, hogy sajnálnám picit. Viszont iylesmi színt nem szeretnék:
|
2014. június 18., szerda 10:00 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Ehhez esetleg látni kellene milyen is környezet amibe kerül...
|
2014. június 17., kedd 15:19 |
|
|
zoi
|
Egy gyors körkérdés. Kíváncsi vagyok, ki mit javasol. A szekrényem elkészült, már csak a festése van hátra. Két lehetőség van. A szekrény fából készült (fenyő), ezért azon gondolkodom, hogy vagy csak sima lakkozás lesz, vagy olyan színű lesz, mint az étkező bútorunk (azt is saját kezűleg újítottam fel) ez "vörösfenyő" színű, ami tulajdonképpen sötétbordó színt jelent. A lakkozott nekem azért jön be, mert megmarad a fa természetessége. A lazúrral viszont jobban illene a környezetbe. Szóval lássuk ki, mit mond: Sima lakk, vagy vörösfenyő lazúr + lakk
|
2014. június 17., kedd 15:15 |
|
|
zoi
|
Mexx2 írta: De messze van még mire üzemelni fog. Vagy a nyáron kész lesz? Jó kérdés... Sok mindentől függ. A világítás állványa már megfogalmazódott, és az akváriumra is kértem ajánlatot. Sajnos anyagi nehézségek is felütötték fejüket, ezek alakulásán sok múlik, mint általában ebben a hobbiban. Szóval ami pénz félre van téve a projektre, lehet, hogy másra fog elmenni... Azt hiszem majdnem jól eltaláltam a napló címét A low tech-ben tévedtem, de a hosszútávú jól betalált.
|
2014. június 3., kedd 10:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
De messze van még mire üzemelni fog. Vagy a nyáron kész lesz?
_________________ K.Tamás
|
2014. június 2., hétfő 17:30 |
|
|
zoi
|
Természetesen a bútor építése elhúzódik. Hárman álltunk neki, de amelyikünknek legközelebb áll a szakmája az asztalossághoz, az talán a hegesztő barátomé, így nem csodálkoztam, hogy több volt az agyalás, mint az érdemi munka. A bútor kerete adta fel a leckét, hogy az egyes elemeket hogyan is illesszük egymáshoz a meglévő eszközeink segítségével. Végül úgy gondolom egész jól sikerült megoldanunk a dolgot, és tegnap már egész bútor kinézetű dolog kezdett kirajzolódni (persze csak hátulról nézve, ugyanis az alja, teteje, és hátulja került a helyére). Szóval az oldalak és az ajtó még hátravan, de szépen alakul. A világítás dolgot egy másik fórumon is megpendítettem, ott picit több javaslat érkezett, és időközben én is tájékozódtam egy közeli villamossági boltnál. A legegyszerűbb megoldás egy egyszerű kapcsoló, egy aljzat, egy 12 V-os adapter és egy ledcsík kombináció lenne, lehet ez lesz a végső, bár az adaptert kihagyva egy egyszerű foglalattal is meg lehetne oldani egy minimál fogyasztású LED izzóval. Ezen még gondolkodom. Ha elkészül a bútor, a készítés történetével együtt képekben is megtekinthető lesz.
|
2014. június 2., hétfő 12:51 |
|
|
zoi
|
Elérkezett egy újabb állomás. Sikerült összeszednem a bútorra valót, és már meg is van hozzá az anyag. Ha minden jól megy, hétvégén barátaim segítségével összerakjuk, aztán már csak a finomítgatás, festés lesz hátra. A végeredményről majd beszámolok, és a készítést is dokumentálom néhány fényképpel. A villamossági szakikhoz viszont lenne egy kérdésem. Szeretnék valami világítást a bútor belsejébe, amit úgy oldanék meg, hogy akkor kapcsol fel, amikor kinyitom az ajtót. Ehhez valami ajtókapcsolót kellene szereznem. Ki is néztem egyet: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=700751Sajnos a cég csak futárral postáz, ezért az nem lenne kifizetődő. Marad a kínai, vagy a csináldmagad mozgalom. A kínai verzió valami ilyesmi lenne: http://www.ebay.com/itm/AC-250V-3A-Mome ... 43bbd78f74persze nem írják, hogy mikor zár/nyit a kapcsoló, de ezt meg tudom kérdezni. A szakik felé a kérdésem az lenne, hogy a kínai verzió jó lehet-e (írja, hogy 3A-ig jó a kapcsoló, de azt nem tudom, hogy ez az esetemben jó-e), továbbá hogy milyen világítótestet érdemes tenni a szekrénybe? Valami ledes olcsó megoldásra gondoltam, de más is szóba jöhet. Ha valakinek eszébe jut valami, szívesen venném a tanácsokat, vagy tapasztalatokat, ki hogy oldotta meg az ilyesmit.
|
2014. május 28., szerda 9:31 |
|
|
zoi
|
Fejlemény: Nem volt egyszerű a beszerzés pénztárcabarát formában. De nem bérelt, hanem saját, és ezt már valószínűleg töltik több helyen, nem úgy mint a régi tűzoltós palackomat. Kompakt mérete miatt simán befér majd a szekrénykémbe, ami a következő projekt. Abból még picit hiányzik a rávaló, pedig húsvét után szabadságon leszek, tudnám barkácsolni. Sajnos a locsolópénz már nem az én korosztályom, úgyhogy marad a gyűjtögető életmód. A technikai dolgokból már csak a szekrény, és az üveg hiányzik. Lassan merek gondolkodni azon is, hogy mi legyen benne. Már nem tűnik olyan távolinak a dolog.
|
2014. április 16., szerda 16:41 |
|
|