|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:27
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: papó írta: Az agyagos talajhoz nem sok mindent merek javasolni. Ha valami eszembe jutna,írok . Köszi! Kvarchomok aljzatom van egyébként. A növényeket természetesen mind kivenném, és valami áztatóvízbe tenném őket planária-mentesítésre. Gondoltam néhány másodperc vagy perc áztatás sós vízben a növényeknek nem árt, míg a planáriák lehet, hogy nem szeretnék. Leginkább monte-carlo, parvula, mohák lennének amik visszakerülnek, nameg stau, és pogostemon, esetleg ammania sp bonsai. A stemeket most száműzném a setupból. Az aljzatnak meg lehet, hogy sósavas víz tenne jót. Közben eszembe jutott még egy: táptalaj tropica van benne, és majdnem egy éves. Gondolom azzal kár lenne babrálni, és nem érne sokat, ha visszatenném. Igazából csak azért, mert most nincs sok rávaló, és nem akarnék táptalajt venni. Szóval a kérdés az, hogy próbáljam-e megmenteni, vagy inkább mossam ki a kvarchomokból? A homokot főzd fel , de ezt a többivel is megteheted . Leforrázod és passz .
2015. augusztus 2., vasárnap 20:28 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
papó írta: Az agyagos talajhoz nem sok mindent merek javasolni. Ha valami eszembe jutna,írok . Köszi! Kvarchomok aljzatom van egyébként. A növényeket természetesen mind kivenném, és valami áztatóvízbe tenném őket planária-mentesítésre. Gondoltam néhány másodperc vagy perc áztatás sós vízben a növényeknek nem árt, míg a planáriák lehet, hogy nem szeretnék. Leginkább monte-carlo, parvula, mohák lennének amik visszakerülnek, nameg stau, és pogostemon, esetleg ammania sp bonsai. A stemeket most száműzném a setupból. Az aljzatnak meg lehet, hogy sósavas víz tenne jót. Közben eszembe jutott még egy: táptalaj tropica van benne, és majdnem egy éves. Gondolom azzal kár lenne babrálni, és nem érne sokat, ha visszatenném. Igazából csak azért, mert most nincs sok rávaló, és nem akarnék táptalajt venni. Szóval a kérdés az, hogy próbáljam-e megmenteni, vagy inkább mossam ki a kvarchomokból?
|
2015. augusztus 2., vasárnap 20:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Na majdnem pont tegnap volt, mikor utoljára írtam a naplómba. Az akvárium elpöcörög, de nagyon a végét járja. Kevés időm volt vele foglalkozni az utóbbi időkben, elég sok alga felütötte a fejét, de már nem akarok nagyon küzdeni ellenük, mert tervbe van egy új scape. Aug 8-tól szabin vagyok egy hétig, és mivel nem futja a Bahamákra, meg egyáltalán bármilyen ottalvós nyaralásra, ezért lesz időm szétrobbantani a jelenlegit, és építeni egy újat. Valami egyszerűbbet, könnyebben karbantarthatót szeretnék kevesebb féle növénnyel.
Jelenleg sajnos küzdök a planáriákkal is, ha már szétszedem az akvát, adhatnátok valami tanácsot, hogy hogy lehetne megpróbálni nem átvinni őket az új setupba? Létezik valami áztató, amibe a növényeket beáztatva a planária elpusztulna, de a növénynek nem lenne baja? Nekem sima sós víz jutott eszembe első körben, de fogalmam sincs, hogy ez jó ötlet-e. Az agyagos talajhoz nem sok mindent merek javasolni. Ha valami eszembe jutna,írok .
2015. augusztus 2., vasárnap 15:27 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Na majdnem pont tegnap volt, mikor utoljára írtam a naplómba. Az akvárium elpöcörög, de nagyon a végét járja. Kevés időm volt vele foglalkozni az utóbbi időkben, elég sok alga felütötte a fejét, de már nem akarok nagyon küzdeni ellenük, mert tervbe van egy új scape. Aug 8-tól szabin vagyok egy hétig, és mivel nem futja a Bahamákra, meg egyáltalán bármilyen ottalvós nyaralásra, ezért lesz időm szétrobbantani a jelenlegit, és építeni egy újat. Valami egyszerűbbet, könnyebben karbantarthatót szeretnék kevesebb féle növénnyel.
Jelenleg sajnos küzdök a planáriákkal is, ha már szétszedem az akvát, adhatnátok valami tanácsot, hogy hogy lehetne megpróbálni nem átvinni őket az új setupba? Létezik valami áztató, amibe a növényeket beáztatva a planária elpusztulna, de a növénynek nem lenne baja? Nekem sima sós víz jutott eszembe első körben, de fogalmam sincs, hogy ez jó ötlet-e.
|
2015. augusztus 2., vasárnap 15:04 |
|
|
zoi
|
Köszi az infókat! A rotalától nem is tartok, az pont jó magasságban lesz, inkább a jobb oldalon levő növények kérdésesek. Lehet nem játszom a fénnyel, hanem lesz ami lesz... Nem ezen fog múlni, hogy ne kerüljek be a legjobb 100-ba
|
2015. május 27., szerda 11:33 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: zoi írta: Molroth írta: Nagyon szépen összeállt! 2-3 napig meghajtanám 10-12 órás világítási idővel, emelt tápozással és nagyon nagy odafigyeléssel, hogy egy kicsit magasabbra jöjjenek a stemek (3-4 centi max!), és mehet is az iaplc fotó! Remélem, hogy nevezed!!! Köszi! Igen a jobb hátsó rész kérdéses, hogy betolja-e az arcát a célfotón... Szombaton kattintok, aztán megpróbálom benevezni. Köszi a tippet! Papó, ha olvasod, neked mi a véleményed? Működhet a stemek turbózása a fenti módon? Félek, hogy beújít az ecset megint. Talán a nagyja lekopott mostanra, de eldugottabb helyeken még jelen van. Nekem tavaly bevált ez a módszer. Utána azért több karbantartást igényel, de így fel lehet gyorsítani a stemeket. Ennyi idő alatt nem szabad, hogy alga virágzás elinduljon. Nem akarok képekkel offolni, ezért csak linkelem: 2014.05.27: https://www.flickr.com/photos/89867749@ ... ed-public/2014.05.29: https://www.flickr.com/photos/89867749@ ... ed-public/A rotala simán nőtt 2-3 centit a két nap alatt. Nem is tudom .. a fene egye meg , mióta a Hollanddal kínlódok a rotala simán nő naponta 2-3 centit Ez nálam ilyen nyírás utáni észhez térést követően volt.
2015. május 26., kedd 20:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: zoi írta: Molroth írta: Nagyon szépen összeállt! 2-3 napig meghajtanám 10-12 órás világítási idővel, emelt tápozással és nagyon nagy odafigyeléssel, hogy egy kicsit magasabbra jöjjenek a stemek (3-4 centi max!), és mehet is az iaplc fotó! Remélem, hogy nevezed!!! Köszi! Igen a jobb hátsó rész kérdéses, hogy betolja-e az arcát a célfotón... Szombaton kattintok, aztán megpróbálom benevezni. Köszi a tippet! Papó, ha olvasod, neked mi a véleményed? Működhet a stemek turbózása a fenti módon? Félek, hogy beújít az ecset megint. Talán a nagyja lekopott mostanra, de eldugottabb helyeken még jelen van. Nekem tavaly bevált ez a módszer. Utána azért több karbantartást igényel, de így fel lehet gyorsítani a stemeket. Ennyi idő alatt nem szabad, hogy alga virágzás elinduljon. Nem akarok képekkel offolni, ezért csak linkelem: 2014.05.27: https://www.flickr.com/photos/89867749@ ... ed-public/2014.05.29: https://www.flickr.com/photos/89867749@ ... ed-public/A rotala simán nőtt 2-3 centit a két nap alatt. Nem is tudom .. a fene egye meg , mióta a Hollanddal kínlódok a rotala simán nő naponta 2-3 centit
2015. május 26., kedd 20:38 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: Molroth írta: Nagyon szépen összeállt! 2-3 napig meghajtanám 10-12 órás világítási idővel, emelt tápozással és nagyon nagy odafigyeléssel, hogy egy kicsit magasabbra jöjjenek a stemek (3-4 centi max!), és mehet is az iaplc fotó! Remélem, hogy nevezed!!! Köszi! Igen a jobb hátsó rész kérdéses, hogy betolja-e az arcát a célfotón... Szombaton kattintok, aztán megpróbálom benevezni. Köszi a tippet! Papó, ha olvasod, neked mi a véleményed? Működhet a stemek turbózása a fenti módon? Félek, hogy beújít az ecset megint. Talán a nagyja lekopott mostanra, de eldugottabb helyeken még jelen van. Nekem tavaly bevált ez a módszer. Utána azért több karbantartást igényel, de így fel lehet gyorsítani a stemeket. Ennyi idő alatt nem szabad, hogy alga virágzás elinduljon. Nem akarok képekkel offolni, ezért csak linkelem: 2014.05.27: https://www.flickr.com/photos/89867749@ ... ed-public/2014.05.29: https://www.flickr.com/photos/89867749@ ... ed-public/A rotala simán nőtt 2-3 centit a két nap alatt.
2015. május 26., kedd 20:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Molroth írta: Nagyon szépen összeállt! 2-3 napig meghajtanám 10-12 órás világítási idővel, emelt tápozással és nagyon nagy odafigyeléssel, hogy egy kicsit magasabbra jöjjenek a stemek (3-4 centi max!), és mehet is az iaplc fotó! Remélem, hogy nevezed!!! Köszi! Igen a jobb hátsó rész kérdéses, hogy betolja-e az arcát a célfotón... Szombaton kattintok, aztán megpróbálom benevezni. Köszi a tippet! Papó, ha olvasod, neked mi a véleményed? Működhet a stemek turbózása a fenti módon? Félek, hogy beújít az ecset megint. Talán a nagyja lekopott mostanra, de eldugottabb helyeken még jelen van. Nem csináltam még ilyen turbózást ... Nekem eddig csak negatív tapasztalataim vannak a világítási idő extrém meghosszabbításáról , de ez többnyire az időkapcsoló elállítása miatt történt . Két nap múlva szerintem így is szép lesz .. Ha lefotóztad akkor esetleg turbózzál egyet ...
2015. május 26., kedd 20:01 |
|
|
zoi
|
Molroth írta: Nagyon szépen összeállt! 2-3 napig meghajtanám 10-12 órás világítási idővel, emelt tápozással és nagyon nagy odafigyeléssel, hogy egy kicsit magasabbra jöjjenek a stemek (3-4 centi max!), és mehet is az iaplc fotó! Remélem, hogy nevezed!!! Köszi! Igen a jobb hátsó rész kérdéses, hogy betolja-e az arcát a célfotón... Szombaton kattintok, aztán megpróbálom benevezni. Köszi a tippet! Papó, ha olvasod, neked mi a véleményed? Működhet a stemek turbózása a fenti módon? Félek, hogy beújít az ecset megint. Talán a nagyja lekopott mostanra, de eldugottabb helyeken még jelen van.
|
2015. május 26., kedd 19:48 |
|
|